A metszésnek alapvetően két formáját különböztetjük meg gépészeti szempontból: a géppel és az emberi erővel végzett metszést. Azt, hogy melyik ültetvényben melyik verziót érdemes előnyben részesíteni, legyen szó szőlő- vagy gyümölcsfa metszéséről, minden esetben a fajta és a művelésmód határozza meg.

A következő szempontokat célszerű figyelembe venni a metszőgép (legyen az gépi előmetsző vagy kézi metszőolló) kiválasztásánál:

  • tiszta vágási felület
  • munkafolyamat gyorsítása, élő munkaerő kiváltása
  • robosztus, erős kialakítás
  • megbízható működés
  • kiváló ár-érték arány
  • magyarországi országos szerviz és alkatrészellátás

A MEZŐDEPO kimondottan ültetvények gépesítésére szakosodott, így kínálatában megtalálhatók a költséghatékony munkavégzéshez elengedhetetlen gépek.

Kéziszerszámok tekintetében az észak-olasz Campagnola 60 év szakmai tapasztalatának köszönhetően egyike a világ vezető vállalkozásainak, kulcsszava a kutatás-fejlesztés. Egy dinamikus és professzionális fejlesztő csapatnak köszönhetően a Campagnola metszőolló kínáalata ma megfelel minden környezeti faktornak és professzionális műszaki megoldásokat kínál minden ültetvényes gazdának.

metszőolló

A Meződepo kínálatában jelenleg legnépszerűbb termék a tavaly debütáló Plug-In-Green, markolatba helyezhető akkumulátoros metszőolló család, mely három vágási méretben áll a gazdák rendelkezésére. Tapasztalatok szerint 30%-kal gyorsítja meg a metszési folyamatot, gyakorlatilag három elektromos metszőolló ki tudja váltani egy ember munkáját.

metszőolló

Az 1974-ben alapított BMV gyár a híres olasz Piedmont borvidéken (ahol a legrangosabb olasz szőlőbirtokok helyezkednek el) fejleszti és gyártja szőlő- és gyümölcsös zöldmegmunkáló gépeit. A helyi igényeket túllépve ma világszerte használják jó minőségű, korszerű, termelékeny gépeiket, melyek között egyedülálló az egyesfüggöny művelésű szőlőültetvénybe való PCL 850 metszőgépük, mely valóban tiszta vágást, teljesértékű munkát végez.

Az akár automata működésű, különböző méretben elérhető, csapos művelésbe való PR3000 metszőgép is kiemelkedik versenytársai közül.

szőlő metszése

Szőlőültetvényekbe természetesen elérhetők az egy- és duplasoros, kiváló vágásminőséget és területteljesítményt biztosító BMV-Italy csonkázó gépek.

Gyümölcsültetvényekbe megtalálhatók mind a homlokrakodóra szerelhető kivitelek, mind a jéghálós ültetvényekbe tervezett automata felső vágóegység kitéréssel szerelt, síkfalmetsző gépek, amelyek igény szerint az egyesültetvényekhez is konfigurálhatók.

metszés

Az Arrizza Swath rendsöprű nagyon jó szolgálatot tehet a nyesedékek soraljból történő kisöprésében, így megkönnyítve a zúzás folyamatát. Megfelelő konfigurációval használható szőlő- és gyümölcsültetvényekben is.

kertészeti gép

A Meződepo világszínvonalú, költséghatékony gépekkel elégíti ki a termelők igényeit, a metszéstől kezdve a soraljművelésen át a speciális traktorokig. A cég magas szintű alkatrész- és szervizellátással áll a gazdálkodók rendelkezésére.

Elérhetőség:

Navik Alfa Kft.
1095 Budapest, Soroksári út 150.
www.mezodepo.hu
Tel: 30/436-6221