Az "új ruhába öltözött" széria megtartotta a korábbi Torum 765 bevált elemeit és megoldásait, úgymint az 520 lóerős, Stage IV emissziós besorolású Cummins QSL 9 dízelmotor, az Adviser III információs rendszer, az axiálrotoros cséplés és magleválasztás, a 762 mm rotorátmérővel, illetve 3200 mm rotorhosszal.

gép

Az új modellről megjelent első sajtófotókon is jól látható, hogy a két éve bevezetett RSM-161 típus modern formavilágát követi megjelenésben – fotó: Rostselmash

A magleválasztás továbbra is 5,4 négyzetméteren történik, míg a tisztítás 5,2 négyzetméteren megy végbe. 300 literrel növelték a magtartály befogadókapacitását, így immár 12300 liter a térfogata, és növelték az ürítési teljesítményt, amely az eddig 105 literes másodpercenkénti szállítási kapacitás helyett már 120 l/s-sel képes továbbítani a terményt a szállítójárműre.

Természetesen az első generáció opciós lehetőségeit, pluszfelszereltségeinek kínálatát is örökölte a frissített verzió is, sőt gumihevederes járószerkezetet is kínálnak a Torum 770-eshez. A kényelemről és komfortról az RSM-161-nél bevezetett vezetőfülke gondoskodik is.

A Versatile kombájnok jelenlegi kínálatáról ITT olvashat bővebben.

A tavalyi moszkvai AGROSALON 2016 agrárszakvásáron bemutatott újdonságairól szóló beszámolónkat pedig ITT olvashatják.