Három helyszínen zajló nagyszabású ünnepségsorozat első állomása lett Székesfehérvár, ahol az AXIÁL Kft. átadta új, 8 beállós szervizműhelyét. A napokban a vállalat pécsi és szolnoki telephelyén is megnyitja új épületeit, így a három beruházásnak köszönhetően országosan több mint 20 ezer négyzetméterre bővített szervizkapacitás áll a gazdálkodók rendelkezésére.

axiál

Székesfehérváron az AXIÁL Kft. átadta új, 8 beállós szervizműhelyét – fotó: AXIÁL Kft.

2010 óta alig akadt olyan év az AXIÁL Kft. életében, hogy ne adott volna át egy teljesen új telephelyet, vagy ne fejlesztett volna tovább már meglévőket. Az infrastrukturális modernizálás iránti elkötelezettség jól mutatja, hogy a mezőgazdasági gépkereskedelem meghatározó szolgáltatója egyben olyan családi vállalkozás, ahol a tulajdonosok nagyon erős agrár-gazdálkodói szemlélettel is rendelkeznek. A cégvezetés mezőgazdasági munkákból merített gyakorlati tapasztalatai beépülnek az AXIÁL fejlesztési stratégiájába, ennek részeként fejlődnek a telephelyek, az ügyfelek még jobb kiszolgálásáért.

„A változó klíma, az erodálódott talajszerkezet, a visszaszorult gyomirtószer-használat, a gabonapiac átalakulása sok más tényező mellett folyamatosan kihívásokat állít a jelenkor gazdálkodója elé. Már nem csinálhatunk mindent úgy, ahogy korábban - alkalmazkodnunk kell. A gépipar nagyszerű, új technológiákkal reagál ezekre a változásokra, mely megoldásokat forgalmazóként természetesen elérhetővé tesszük ügyfeleink számára. A modern technológia üzemeltetése során az értékesítés utáni szolgáltatásainknak kiemelt szerepük van. Éppen ezért az idei év végén újabb három gépjavító műhelyt adunk át, melyekkel biztosítjuk azt, hogy a jövőben is a legmagasabb szinten szolgáljuk az egyre fejlettebb gépeket" – nyilatkozta Harsányi Zsolt.

Harsányi Zsolt

Harsányi Zsolt – fotó: AXIÁL Kft.

A modern szervizterületek tervezője Hild Alex építész, a Pécsen és Székesfehérváron felépült komplexumok generál kivitelezője a Gemenc-Bau Kft., a szolnoki csarnokot pedig az EMEL Kft. építette fel. Közös a beruházásokban, hogy áthajtásos rendszerűek, azaz az épületek mindkét oldalán, egymással szemben találhatók az ipari kapuk, ezzel is gyorsítva a gépek ki- és beállását.

Mindegyik műhelyben 5 tonnás híddaru, sűrített levegős rendszer, füstgázelszívó-berendezés és 100 tonna kapacitású hidraulikus prés került telepítése. A felszerelés során professzionális Beta eszközök és szerszámok, valamint satupadok kerültek elhelyezésre.


Székesfehérvár

Az 1995-ben megnyitott Fejér vármegyei központ az AXIÁL Kft. szervizüzletágával egyidős, helyileg egy jól megközelíthető 24.686 négyzetméteres telken található. Itt 1.152 négyzetméteren irodák, raktárak, üzlethelyiségek, tárgyalók vannak, illetve 2006-ban kapott új szervizépületet a telephely; azaz 464 négyzetméteres műhelyterületen dolgozhattak eddig az AXIÁL regionális munkatársai. Ezt a kapacitást bővíti 2023-ban az új, 8 beállós nagygépjavító műhely, mely a fejépülettel és a raktárral együtt 1.500 négyzetméteres. Ezen kívül a közel 7.000 négyzetméteres terület térkőburkolatot kapott, továbbá a fehérvári kollegák egy új, nyitott mosót is birtokba vehettek.

Ördögh Róbert székesfehérvári ügyfélkapcsolati vezető úgy látja, hogy az eladott gépek számának növekedésével párhuzamosan együtt nőtt a gépekkel kapcsolatos szolgáltatási igény is. Hozzátette, arról sem szabad megfeledkezni, hogy az elmúlt 15-20 évben nagymértékben növekedtek a gépek fizikai méretei is. Éppen ezért a napi munkavégzésben nagy segítség lesz számukra az új műhely, mert több javítási munkának az ütemezését előre tudják hozni, a partnerekkel együttműködve.

átadó

Fejlődnek a telephelyek, az ügyfelek még jobb kiszolgálásáért – fotó: AXIÁL Kft.

Pécs

Az AXIÁL első pécsi telephelye 1994-ben nyitotta meg kapuit, de többször költöztek már az évek alatt, jelenlegi helyükre 2012-ben kerültek. Az Üszögi út 4. sz. alatt - összesen 20.000 négyzetméteren -alkatrészraktár (819 m2) és szervizműhely (298 m2), valamint irodák és üzlethelyiség található. Ugyanakkor a Baranya vármegyei központban is elérkezett az idő a fejlesztésekre: 2023-ban egy új, 900 négyzetméteres műhely épült fel, illetve további, közel 2.000 négyzetméteres terület kapott térkőburkolatot.

Bernáth Pétertől, pécsi ügyfélkapcsolati vezetőtől megtudtuk, hogy ez az egyik legrégebbi vidéki telephely, ráadásul nemcsak sorrendben a negyedik, hanem Pécsen is ez a negyedik helyszín. Baranya vármegye nagyon jó adottságokkal rendelkező mezőgazdasági területekkel bír, ennek megfelelően a mezőgazdasági géppopuláció is jelentős. Egyrészt a 2012-es telephelyfejlesztési programban átadott műhely még mindig korszerű és jól használható, másrészt, ha ehhez hozzávesszük a most épült, 5 beállásos nagygépjavítóműhelyt, akkor jó ideig ki fogják tudni elégíteni a jelentkező javítási igényeket.

Szolnok

Harmadik vidéki telephelyként, kereken harminc éve, 1993-ban létesült az AXIÁL szolnoki bázisa.  Kezdetben csak két álláson szerelték a gépeket a műhelyben, ezért hatalmas változást hozott a szolnoki dolgozóknak a 2014-es év, amikor a városon belüli költözést követően új épületeket (alkatrészüzletet, raktárt, irodákat, tárgyalókat (összesen 978 négyzetméter) és 619 négyzetméteres szervizműhelyt vehettek birtokba. A telephely egy 21.061 négyzetméteres telken épült fel, melyet a későbbiekben 52.096 négyzetméteresre bővítettek.

Ez az ingatlan szerencsére további fejlesztéseknek is teret engedett, így jöhetett létre a 2023 decemberében átadásra kerülő 6 beállásos, 850 négyzetméteres javítóműhely, mindemellett közel 4.000 négyzetméteres terület térkőburkolatot is kapott.

Csányi Károly szolnoki ügyfélkapcsolati vezető elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően sok újdonság került beépítésre, ugyanakkor a legfontosabb és leglényegesebb dolog számukra, hogy az új műhellyel együtt már 18 álláson tudnak dolgozni. A nagyobb kapacitás a munkaszervezést is megkönnyíti, sokkal több lehetőséget, szabadságot biztosít az egyes javítások ütemezésénél.

átadó ünnepség

"A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye." – szól a cég mottója – fotó: AXIÁL Kft.

Fókuszban az ügyfelek

A három beruházás során összesen 10.000 köbméter földmunkára volt szükség, 3050 négyzetméter tetőpanelt, 3350 négyzetméter oldalfalpanelt, 13.000 négyzetméter térburkolatot, 20.600 méter villamos vezetéket, 2200 köbméter betont, továbbá 1850 tonna előregyártott betonszerkezetet használtak fel.

Az AXIÁL Kft. működésének alappillére (mottójához híven, miszerint „A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye.”) az ügyfélközpontú szolgáltatás, hiszen a cég mindenkor hálás a partnerek bizalmáért. Az új műhelyektől, illetve az ott folyó színvonalas szolgáltatástól még szorosabb ügyfélkapcsolatot és hosszú távú ügyfélelégedettséget remélnek.

A társaság büszke képzett, a legújabb technológiák alkalmazásában járatos, tapasztalt és elkötelezett csapatára. Miközben fiatal dolgozóinak szakmai képzéseket és gyakornoki programokat kínál (felismerve az elengedhetetlen tudásmegosztás és szakmai fejlődés fontosságát), a tapasztalt generáció tagjai számára is biztosít továbbképzéseket, hogy lépést tarthassanak a technológiai fejlesztésekkel. A cégvezetés úgy véli, hogy az utánpótlásnevelés nemcsak rövid távú előnyöket hoz, hanem hosszú távú fenntartható fejlődést eredményez. Az AXIÁL Kft. életében a fenntarthatóság életforma és üzleti filozófia is egyben.

A szervizkapacitás-bővítéseket az ügyfelekhez közel helyezték, így a gépeket minimális szállítással tudják a műhelyekbe eljuttatni, miközben a beruházások során olyan környezetbarát megoldásokat is alkalmaznak, mint a napelemtelepítés, a hőszigetelés, vagy a korszerű fűtéstechnológia használata. A tél beköszöntével a mezőgazdasági szezon lassan lecseng.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez az időszak a legalkalmasabb a gépfelkészítésre. A vállalkozás célja, hogy a legrövidebb időn belül, a legkedvezőbb feltételek és óradíjak mellett állítsák vissza partnereik gépparkjának optimális működését. Az országban 19 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft. immáron 20.200 négyzetméter szervizkapacitással várja meglévő és leendő partnereit.