A Készenlét Zrt. 2019. októberétől hivatalos forgalmazója a Vicon szálastakarmány készítő gépeinek, amely termékek a Kverneland csoport tagjaként, a Vicon gyár több évtizedes tapasztalatával és a folyamatos fejlesztések eredményeként a legmagasabb vevői igényeknek megfelelő szálastakarmány betakarító gépsora.

A termékpalettán minden gazdálkodó megtalálja a pénzügyi lehetőségeinek és műszaki elvárásainak legmegfelelőbb gépeket.

A Vicon termékei között megtaláljuk a függesztett és vontatott fűkaszákat, a fix és változókamrás bálázókat, az egy és két rotoros kivitelben gyártott rotoros rendképzőket és a széles választékban előállított rendterítőket.

Vicon kaszák a magyarországi igényekhez

Több mint 40 évvel ezelőtt született meg a Vicon háromszög alakú vágótárcsája, mely napjainkra a márka védjegyévé vált. A lapos ék alakú extra gerendely biztos siklást tesz lehetővé bármely talajkörülmény esetén, a háromszög alakú vágótárcsák pedig tökéletes vágásképet biztosítanak. A tárcsák mindig párban forognak – ellenkező irányban – így segítve a levágott termény továbbítását a gép mögé.

Ennek a kialakításnak számos előnye van: A három penge közül valamelyik mindig vágási pozícióban van. Ez folyamatos és egyenletes traktorterhelést jelent.

A háromszög alakú vágótárcsa folyamatos és egyenletes traktorterhelést jelent.

Ezen felül 3 db pengével tovább tudunk dolgozni és pengéink tovább maradnak élesek. A három kaszapengének nagyobb az átfedése, így a vágás felülete még nedves körülmények között is egyenletes marad, nincs csíkozás és a növény megújulása is hamarabb történik.

Az Extra kaszacsalád 100-as szériája 1,6 m-től 2,40 m-ig áll a gazdálkodók rendelkezésére. A sorozat következő tagja az Extra 200-as széria. Módosított függesztő szerkezetének és tehermentesítő rugóinak köszönhetően a kasza talajnyomása minimális. Működési szögtartománya ±35º, ami által a kasza tökéletesen dolgozik dombos-völgyes körülmények között.

Az Extra 200-as széria két méretben, 2,8 és 3,2 méteres munkaszélességben érhető el. A szársértő nélküli kaszák az Extra 300-as és 400- as sorozattal folytatódnak, amelyek 2,8 – 4 m-es munkaszélesség között érhetőek el. A központi kaszagerendely felfüggesztése kiváló talajkopírozást tesz lehetővé viszonylag nagy munkasebesség mellett is.

A kasza 540-es és1000-es kardánfordulatról történő üzemeltetésre is egyaránt alkalmas.

A kaszák munkatartománya: -15°/+15° között változhat. Az opcionálisan választható hidraulikus talajnyomás állítás pedig könnyebbé – szerszám nélkül – teszi a gép üzemeltetését.

A Vicon Extra 600-s széria ujjas szársértővel ellátott hátsófüggesztésű tárcsás fűkaszái 3-féle méretben 2,4; 2,8 és 3,2 m-érhetőek el. A tavalyi évben újra megjelent a függesztett, gumihengeres szársértővel szerelt Extra 628R kasza. Mindegyik modell központi gerendely felfogatású.

Ezen modellek további sajátossága az univerzális hajtómű, amellyel a kasza 540-es és 1000-es kardánfordulatról történő üzemeltetésre is egyaránt alkalmasak. A szársértő fordulatszáma változtatható: az alap 900 1/min fordulat helyett 600-1/min fordulattal is lehet dolgozni, jelentős üzemanyag-megtakarítás melett.
kasza

A Vicon Extra 600-as széria sajátossága az univerzális hajtómű, amellyel a kasza 540-es és 1000-es kardánfordulatról történő üzemeltetésre is egyaránt alkalmasak.

A hátsó függesztésű kaszák frontkaszával történő kombinálása esetén tovább növelhető a traktor kihasználtsága; ehhez ajánlja a Vicon az Extra 628FR/FT és a 632 FT 2,8 és 3,2 m munkaszélességű, szársértővel ellátott frontkaszáit, ezzel a kombinációval akár a 6,2 m munkaszélesség is elérhető.

Vicon RF4000 és RV 5000-es bálázószéria: Egyszerűbb és hatékonyabb, mint valaha

A Vicon 2015 év végén mutatta be a megújult fixkamrás bálázócsaládját, az új RF 4000-es szériát. A mostani debütálás a bálázócsalád teljes megújulásának volt a végső állomása, mivel a változókamrás RV 5000-es széria a 2014 év végén került bemutatásra.

A háló adagolása egyenesen a bálakamrába történik egy adagoló kar segítségével.

A fejlesztések a nagyobb teljesítmény és az egyszerűbb kezelhetőség jegyében zajlottak. A változtatások mind a műszaki tartalmat, mind a külső megjelenést érintették.

Teljesen új PowerBind hálókötöző rendszer – Egyszerű – Hatékony – Megbízható

Az RF4000–es széria is megkapta a Vicon által szabadalmaztatott PowerBind kötöző rendszert. A PowerBind rendszer gyors és pontos hálókötözést tesz lehetővé, miközben az előző kötöző rendszerhez képest jelentősen lecsökkent a rendszert alkotó alkatrészek száma. Ezzel egy időben a fejlesztéseknek köszönhetően a PowerBind rendszer a piac egyik leggyorsabb kötöző rendszerévé vált.

A háló adagolása egyenesen a bálakamrába történik egy adagoló kar segítségével. Egyenes vonalú mozgása a hálót folyamatosan feszesen tartja, így precíz és minden körülmény között megbízható a háló beadagolása. A rendszer plusz hozadéka a külső zavaró tényezők kiiktatása, mint például a szél vagy a bálázandó termény.

Az adagoló kar mindaddig nyugalomban van, amíg a bála el nem éri a méretének 90%-t, ekkor az adagoló kar előremozdul és felkészül az adagolásra. Ezzel gyorsítani tudjuk a kötözést és nagyfokú megbízhatóságot ad a rendszernek.

A háló tartó alacsonyan helyezkedik el és ennek köszönhetően az egyre nehezebbé váló háló tekercsek cseréje sem okoz problémát.

A PowerBind rendszer másik előnye a napi munka során érezteti hatását. A háló cserélése nem okoz nehézséget, mivel a hálótartó alacsonyan helyezkedik el és ennek köszönhetően az egyre nehezebbé váló hálótekercsek cseréje sem okoz problémát. Az üres tekercs lehúzása után kicseréljük az új hálótekercsre és a bálázó máris készen áll az új feladatra.

Új paralelogramma rendszerű DropFloor rendszer

RF és RV szériájú bálázókhoz bármely rotortípust vagy szeletelő rendszert is választja, az paralelogramma rendszerű Drop Floor-ral lesz felszerelve, amely lehetőséget nyújt az eltömődések gyorsabb és egyszerűbb elhárítására.

Ez a szabadalmaztatott rendszer nem csak a fenéklemez hátsó részét engedi le, mint a hagyományos rendszerek, hanem a fenéklemez elülső részét is, ahol az eltömődés nagyobb valószínűséggel fordul elő. A rendszer használatával az eltömődések gyorsabban és egyszerűbben elháríthatóak a traktorfülkéből.

Megújult bálázó szoftverek

Az RF és az RV modellek esetén az átdolgozott bálázó szoftver tartalmaz 3 különböző bálatömörségi alapbeállítást, melyet a monitor menüjéből a gépkezelő könnyedén kiválaszthat. A bálázott anyagnak megfelelően (szalma, széna vagy szilázs) a programok egyedi beállításokat tartalmaznak így a termények közötti átállás sokkal gyorsabb és egyszerűbb és mindeközben még a traktorfülkét sem kell elhagynunk.

Széles modellválaszték

Az RF4000-es családból kétféle modell áll rendelkezésre. Az RF4225 RotaMax bálakamrája a mellső részben 5 hengert és a hátsó szegmensben láncos léces kialakítást alkalmaz, mellyel minden féle terményben magabiztosan tudunk bálázni.

Az RF4325 a PowerMax bálakamráját 17 db henger alkotja, mely igazán jól teljesít még a legnehezebb szenázs bálák elkészítése estén is. Az RV 5116 modellek szárazabb növények bálázására – mint a szalma és a széna – ajánlottak, míg az RV5216 modellek egyaránt jól teljesítenek szenázs, széna vagy szalma bálázása esetén is. Mindkét bálázócsalád elérhető csomagolóval ellátott kombinációban is.

Andex egy- két és négy rotoros rendképzők

Ami számít, az az előállított szenázs és széna minősége. A precíz munkavégzés rendkívül fontos annak biztosítása érdekében, hogy a rendkészítés során ne hagyjunk el értékes anyagot, ugyanakkor tiszta, értékes, szennyeződés mentes terményt állítsunk elő.

rendképző

Precíz munkavégzés, tökéletes irányíthatóság.

Típus Munkaszélesség (m ) Villakarok száma/rotor
Egyrotoros rendképzők
CompactLine
Andex 323-353-394-424T-434-474T 3,2-3,5-3,9-4,2-4,3-4,7 9 -10 -11 -12
ProLine
Andex 424-464 4,2-4,6 12 -13
Kétrotoros rendképzők (oldalra helyezett renddel)
CompactLine
Andex 714Evo- 714Vario, 6,6-7,1 11/12
Andex 705Evo- 705Vario 6,65-6,65-7,85 11/12
ProLine
Andex 774Evo 7,7 2x12
Kétrotoros rendképzők (középre helyezett renddel)
CompactLine
Andex 644- 724- 724Hydro 6,2- 7,3 2x11
Andex 644M 6,4 2X10
Andex 764 7,0- 7,8 2x11
ProLine
Andex 804- 844 7,0- 8,0 ,  7,6- 8,4 2x11, 2x12
Andex 904Hydro, 904Pro 8,0- 9,0 2x14
Andex 1104 9,6- 11,0
2x15
Négyrotoros rendképzők (középre helyezett renddel)
ComfortLine
Andex 1254 10,0- 12,5 4x12
ProLine
Andex 1505 9,8- 15,0 2x13, 2x15

Hajlított villakarok az optimális és egyenletes rendformázás érdekében.

Egyedülálló műszaki megoldások

ProLine hajtás

Egyedülálló hajtásrendszer olajban futó tányér és kúpfogaskerekek, teljesen zárt kialakítás, karbantartás mentes.

CompactLine hajtás

Olajfürdőben futó vezérlőpálya és vezető görgők, könnyű karbantartás.

Flexibilis rotorok

A villák kivételes talajkövető képességük révén biztosítják a képzett rendek tisztaságát.

Tökéletes irányíthatóság (80 fokos fordulási képesség)

Az aktív kerékkormányzás lehetővé teszi az éles fordulatokat a táblavégeken és szállításkor.

Hydro tengelyek (csak a Hydro modelleknél)

Biztosítja, hogy a szállítási magasság kevesebb mint 4m még akkor is, ha a villa karokat nem szereljük le.

Hajlított villakarok

Az optimális és egyenletes rendformázás érdekében. A villák speciális szöge nagyobb kiemelkedést tesz lehetővé a rendből.

TerraLink Quattro felfüggesztés

Két része a függesztő kar és a futómű, amely lehetővé teszi a váz törés nélküli elhajlását a lehető legpontosabb talajkövetés érdekében.

Fanex rotoros rendterítők

AVicon rendterítők főbb ismertetőjegyei a következőkben foglalhatóak össze: függesztett és szállító kocsis kialakítások. Munkaszélesség: 4,6 és 13,3 m között. Rotorok száma: 4 és 10 db között.

3. pont függesztés

Lehetővé teszi az egyszerű fordulásokat és a táblaszéli terítést, a robusztus központi egység nagy szállítási sebességet tesz lehetővé.

ProLine hajtómű

Teljesen zárt hajtóműház olajban futó alkatrészekkel, karbantartás mentes.

Főgerendely

Robusztus rendkívül szilárd a maximális merevség érdekében.

Hajtáslánc

Karbantartásmentes műszaki kialakítás. A nagyméretű meghajtó tengelyek és a dupla kardáncsuklók sima jó hatásfokú hajtást biztosítanak.

Lengéscsillapítók

Kialakításuk eredményeként a termény eloszlása egyenletes, mivel az ujjak talajtól való távolsága állandó.

Super-C villák

Vastagságuk 10 mm, ami hosszú élettartamot garantál még nagy tömegű termény esetén is.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Készenlét Zrt.
8500 Pápa, Mozsár u. 14.
Tel: +3689510180

Termék referens: Horváth János
E-mail: horvath.janos@keszenlet.hu
Tel: +36 30 331 6053
Web: www.keszenlet.hu