A VII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván a GI-GA Farm Kft. standján jártunk, ahol Gál-Tölgyesi Virág marketingvezetőtől rögtön a cég által szervezett különleges nyereményjátékról értesültünk. Azok ugyanis, akik szeptember 1-ig tőlük vásárolnak bármilyen új gépet, sorsoláson vesznek részt, aminek a tétje nem más, mint 2 darab repülőjegy Hawaiira.

A bakonyszombathelyi vállalkozás napjainkra a prémium gépmárkák kereskedőjévé nőtte ki magát. Virág férjével, Gál Istvánnal, a GI-GA Farm Kft. ügyvezető igazgatójával a Mezőfalván bemutatásra kerülő gépekről beszélgettünk.

A ZDT pótkocsik közül a PZ12 GARANT állatszállító pótkocsit néztük meg, ami 3 kamrás, 7,5 méter nettó hosszúságú, – tandem futóművel és 40 km/h ADR-es hidakkal rendelkezik. A szarvasmarha- és sertésszállításra is alkalmas pótkocsi rámpáját egy ember is fel tudja hajtani, a padozata csúszásmentes bevonattal van ellátva, a speciális belső kialakításnak és a biztonsági korlátnak köszönhetően pedig a személyzet is biztonságosan közelítheti meg az állatokat. Az összes ZDT MEGA pótkocsi, ami cserefelépítményes, felszerelhető trágyaszóró felépítménnyel.

A cég kínálatában rengeteg, ÁTK pályázatban használható gép szerepel, köztük a zöldsor gépei, bálázók, vágóasztal.

A kiállításon bemutatott Zetor Forterra HSX 140-es traktorban még a jól bevált Zetor motor volt szerelve (16 szelepes, 42%-os nyomatékrugalmasságú, adagolós Stage V-ös motor), de fontos tudni, hogy mivel a Zetor lecserélte a motorpalettáját, ezentúl Deutz motorok kerülnek a Proxima, a Forterra, és a Crystal modellekbe is.

A STEYR TERRUS 6300 CVT traktort is láthattuk. Az erőgép olyan kerékfúvó rendszerrel volt felszerelve, ami menet közben a fülkéből irányítva képes leengedni a gumiabroncsokat 0,6 bárra, majd ha kell, felfújni. A rendszer bármilyen traktorra adaptálható.

Újdonságnak számít, hogy az idei évtől a GI-GA Farm kínálatában elérhetővé váltak a McCormick traktorok is. Megbízhatóak, rugalmasak, takarékosak, kényelmesek. Az ültetvényes traktoroktól kezdve a 313 lóerős változatokig megtalálhatóak a termékpalettában. Emellett a GI-GA Farm Kft. hivatalos kereskedője lett a McHale márkának is.

További információkat a GIGA Farm Kft. gépeiről, szolgáltatásairól az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

GI-GA Farm Kft.

  • Cím: 2884 Bakonyszombathely, Baross 11.
  • Telefonszám: +3670 940 4233
  • Weboldal: www.gigafarm.hu

giga farm