Az Agroinform Piacterén ezúttal a hét hirdetése egy pöpec Renault traktor. Az Ares 836-ost Csongrád-Csanád vármegyében, Zákányszéken kínálják megvételre. A 200 lóerős gépet 2023-ban gyártották, azóta óra szerint 5170 üzemórát teljesített. Műszaki vizsgája tavaly lejárt, 32 tonnát vontathat, abroncsai elöl 50, hátul 80%-os állapotban vannak. Kabinja rugózott.

A Renault traktorokat szerették Magyarországon is, de ma már nagyon keveset látni belőlük a földeken dolgozni. A gyártásuk már rég megszűnt, ugyanis a mezőgazdasági gépek szegmense a francia márka számára nem váltotta be az üzleti reményeket, ezért az üzletágat az évezred elején eladta a CLAAS-nak.

Renault

A hirdetésben szereplő Renault Ares 836-os meglehetősen jó állapotúnak tűnik – forrás: Agroinform

A Renault az első világháborús FT tankjára alapozva fejlesztette ki első traktorát 1918-ban. A négyhengeres, 4536 köbcentis motorral szerelt masina egy lánctalpas erőgép volt. A márka utolsó nagy dobása a 2000-ben bemutatott Temis traktorcsalád volt.

Renault

Extravagáns, de átlátható műszerfal segítette a gépkezelő munkáját – forrás: Agroinform

Ez 4 modellt foglalt magában, a legerősebbnek a Temis 650 Z számított 154 lóerős, hathengeres, 5861 köbcentis Iveco motorjával. Közel 9 tonnás hátsó emelési kapacitással rendelkezett, ami ma is nagyon szép teljesítmény, sőt a fülkéjében már egy fedélzeti komputer is helyet kapott. Két év után a Temis-t váltotta az Ares.