A kilencvenes években már egyszer szerepeltek rövid ideig a hazai traktorkínálatban a 86 éves múlttal büszkélkedő gyár termékei, majd hosszú szünet után 2015-től ismét elérhetőek itthon. A svájci Hans Hürlimann által alapított gyár 1929 óta gyárt traktorokat, 1979-óta pedig a SDF csoport tagjaként van jelen a nemzetközi erőgéppiacon. A traktorok Rolls-Royce-aként emlegetett a márka kínálatából ebben az évben a könnyű univerzális kategóriában a XB 90 MD, illetve az XB 105 MD típusú, 88 és 102 LE maximális teljesítményű változatok forgalmazása kezdődött meg, rendkívül kedvező áron. Mindkét modellben egy négy hengeres, 3849 cm3 hengerűrtartalmú, kedvező, 32% nyomaték rugalmasságú FARMotion TIER 4i (Turbo-Intercooler) diesel motor szolgál erőforrásul.

A motor közös nyomócsöves Common Rail üzembefecskendező rendszerrel van szerelve, mely 2000 bar nyomással dolgozik. A nyomatékátvitelhez egy hagyományos 2 sebességcsoportban összesen 8/8 fokozatot biztosító manuális kapcsolású, mechanikus váltó és 16/16 sebességes terhelés alatt kapcsolható, Hi-Lo felezővel rendelkező váltó közül választhat a felhasználó a megrendeléskor. Mindkét váltóval 40 km/h végsebességet érhetünk el a traktorral. A teljesítmény-leadó tengely alapkivitelben 540 f/min fordulatszámot továbbít a hajtott munkagépek felé, de opcióban lehetőség van az 540ECO üzemmódban dolgozó TLT kihajtás beépítésére is. A segédmellsőkerék-hajtás, a mellső hajtott híd differenciálzárja és a hátsó TLT kihajtás mind-mind kényelmesen a traktorfülkéből elektro-hidraulikusan kapcsolható, a traktor biztonságos fékezéséről pedig mind a négy kerékre ható fékrendszer gondoskodik.

A hidraulikus hátsó hárompont függesztő berendezés emelőképessége 3600 kg, vezérlése alapkivitelben a vezetőfülkéből történik, de külön kérésre felszerelik a traktor hátsó sárvédőjére is a vezérlő gombokat. A munkagépek hidraulikus egységeinek működtetéséhez 2 pár kihelyezett hidraulika csatlakozó nyújt segítséget. Természetesen mint minden mai modern könnyű univerzális erőgép, úgy a XB modellek is felszerelhetők fronthidraulikával is, melyek 1850 kg tömeg emelésére képesek. A hárompont csatlakozás mellett 1+2 körös légfékrendszerrel, automata kapcsolású, magasságban állítható pótkocsi-vonófejjel, alsó hasi húzóval, illetve pitonfix-el is rendelkezik alapkivitelben, ha pedig lengő vonólapra is szükségünk lenne, azt külön rendelhetünk az erőgéphez. Az egyszerű modern vonalvezetésű vezetőfülkéje kiváló rálátást biztosít a munkaterületre, és munkagépre egyaránt.

A standard változatban mechanikus lengéscsillapítású vezetőülés kerül beépítésre, de lehetőség van opcionálisan fejtámlával szerelt légrugós vezetőülés alkalmazására is. Ugyancsak a vezetőfülke külön rendelhető kiegészítői közé tartozik még az utasülés, a homlokrakodók használatát elősegítő tetőablak, a légkondicionáló berendezés, illetve 12 V feszültségű elektromos csatlakozó, és a körforgó sárgavillogó figyelmeztető jelzés is. A rövid tengelytávolság kompakt méretet és alacsony fordulási sugarat kölcsönöz a pótsúlyozva 4200 kg-os tömegű egyszerű felépítésű, könnyű kezelésű, kényelmes erőgépnek.