Ez nem csak a magánemberektől, de a vállalkozásoktól is tudatosabb tervezésberuházást és gazdálkodást követel meg.

Egy energiatakarékos hűtőrendszer kialakításával egy évben akár 30%-ot is spórolhat az üzemeltetési költségen. Egy ilyen beruházás kiválasztása esetén lényeges szempont a megtérülés, amely akár 4-6 év is lehet.

Hűtőtároló

Hűtőtároló – fotó: Fo-Vill Kft.

Hűtőház

Hűtőház üresen – fotó: Fo-Vill Kft.

A fogyasztói igények folyamatos, zökkenőmentes ellátása nem extra szolgáltatás, hanem alapkövetelmény. Az állattenyésztés és a gyümölcstermelés területén megnövekedett vásárlói igények szükségessé teszik hűtött tárolók, logisztikai raktárak építését. A cél olyan energiatakarékos rendszerek kialakítása, amelyek hosszútávon az üzemeltetési költségeket alacsonyan tartva biztosítják a megrendelői igényeket és a megfelelő kapacitású hűtőtárolók problémamentes üzemeltetését.

Hűtőház húsüzemben

Hűtőház, ipari hűtőberendezés

Az állattenyésztésben, húsfeldolgozó üzemekben is jó szolgálatot tesz a profi hűtéstechnika – fotó: Fo-Vill Kft.

Ezekbe a rendszerekbe adottságtól függően integrálják be a napenergiát, illetve hasznosítják a geotermikus energiát. A FO-VILL Hűtéstechnikai Kft. minden esetben előzetes felmérést készít a helyszínről, és a legoptimálisabb műszaki megoldást kínálja megrendelőinek.

A gyümölcsöző kapcsolatok kulcsa a jégbezárt frissesség

A mezőgazdasági termelésben Magyarországon a gyümölcstermelés egyre meghatározóbb piaci szegmenssé válik, amely nemcsak a belföldi piaci igényeket, de a külföldi exportigényeket is ki kell, hogy elégítse. A kiváló minőség elsődleges szempont. A termékek életciklusát nem csak szinten tarthatja, de növelheti is a megfelelő, modern feldolgozó- és tároló technológia alkalmazásával.

A gyümölcsök raktározása és érlelése olyan szabályozott légterű tárolókat igényel, amelyek képesek a terméket több hónapon keresztül frissen tartani, így biztosítva a termék piacra jutását a megfelelő időben.

Az egyszerűbb hűtéstechnikai tároló megoldások nem minden esetben biztosítják az áru frissességét. A Magyar Állam többféle támogatást nyújt a gazdálkodók részére a technológia fejlesztésére.

A FO-VILL Hűtéstechnikai Kft. teljes körű támogatást nyújt abban is, hogy ezen forrásokat minőségi és megbízható technológiára használják fel.

Burgonya hűtése

Burgonya hűtése – fotó: Fo-Vill Kft.

ULO szabályzott légterű hűtőtárolók

ULO szabályzott légterű hűtőtárolók – fotó: Fo-Vill Kft.

Ahány vállalkozás, annyi szokás

Egy hűtőrendszer kialakítása többszörösen összetett mérnöki feladat. A felhasználás jellegétől is függ, hogy egy adott technológia mennyire hatékony. Aki egy adott technológia vagy géptípus mellett teszi le a voksát, előfordulhat, hogy nem a leggazdaságosabb megoldást választja.

Raktárhelyiségek hűthetőek vele

Logisztikai hűtőraktárak

Logisztikai hűtőraktárak – fotó: Fo-Vill Kft.

Közös célunk minden esetben egy összehangolt rendszer működtetése. A FO-VILL Hűtéstechnikai Kft. szakemberei a felhasználás jellegétől függően különböző hűtőrendszereket ajánlanak megrendelőik részére. Ezek lehetnek freon, szén-dioxid-ammónia- vagy ún. glykol folyadékhűtő rendszerek.

Fűtés és klíma olcsóbban

Tudta, hogy akár 20%-ot is spórolhat egy vertikális farm az alábbi módszerekkel?

Hűtőtároló

Hűtőtároló – fotó: Fo-Vill Kft.

Nem csak az állattenyésztésben, de melegházak és a mostanában egyre nagyobb teret hódító, úgynevezett "vertikális" farmok esetében is fontos tényező a megfelelő légtechnika és hűtő-fűtő rendszer. Ezekben az esetekben energiatakarékos hőszivattyúk jelenthetnek megoldást. Igény szerint, valamint helyszíni adottságoktól függően felhasználva a napenergiát és a geotermikus energiát egyéb zöld energiával kombinálva.

Vertikális farmVertikális farm - szabályzott légterű hűtő-fűtő rendszerek

Vertikális farm, szabályzott légterű hűtő-fűtő rendszerek

Vertikális farm, szabályzott légterű hűtő-fűtő rendszerek – fotó: Fo-Vill Kft.

Utókövetés és szervizelés, a projektek megvalósulását követően

A FO-VILL Hűtéstechnikai Kft. hosszútávú partnerként tekint ügyfeleire és így egy projekt lezárását követően is rendelkezésére áll.

Szervizük országszerte jelenleg 950 helyen van jelen, amely megrendelőtől függően akár 24 órás készenlétet is biztosít. A hűtéstechnikai cég ezen részlegét modern infrastruktúrával támogatott vállalatirányítási rendszer felügyeli, amely lehetővé teszi a munka mind megrendelői, mind vállalkozói oldalról történő megfelelő monitorozását. Az elvégzett munkák digitális munkalapon jelennek meg, precízen dokumentálva a munka teljesítését. Így munkafolyamataik átláthatóak, egyértelműek és könnyen visszakereshetőek. A megrendelők így objektív módon tájékozódhatnak berendezéseik műszaki állapotáról, a pénzbeli ráfordításokról és a javítások jellegéről.

A Fo-Vill Kft. elsődleges szempontja a mindenkori vevői elégedettség. Ez a filozófia jellemezte a cég elmúlt 33 évét és a jövőben is ezt az elvet fogják követni. Engedjék meg, hogy hozzájáruljanak az ön üzleti sikereihez is. Ha hűtéstechnikai szakértő segítségre van szüksége, keresse őket bizalommal!