A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.

lemken

A Lemken Primus permetezőgépek a cég haren-i vadonatúj gyárában készülnek Németországban. Ezen vontatott szántóföldi permetezőgép-család legnagyobb előnye az a széles kínálat, amiben mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő gépet. A Primus permetezőgép-családban két verzió érhető el. A kínálatot a Primus 10-es névre hallgató gépek (amelyek nem Isobus kivitelűek), illetve a Primus 12-es névre hallgató Isobus kivitelű csúcsmodellek alkotják.

Lemken Primus 10 permetezőgép

Széles kínálat az egyszerű kiviteltől a teljesen automatizált permetezőig

A Lemken Primus főbb előnyei a forgatható vonórúd, mely a felhasználói igényeknek megfelelően lehet alsó, vagy  akár felső bekötési pontú. Továbbá fontos opció a mechanikus vonórúd kormányzás, mely a taposási károkat csökkenti.

Egyszerű kialakítással nyújt megoldást a taposási károk csökkentésére

A szivattyú egy új típus, amely 6 dugattyús membrán szivattyú. Alacsony fordulatszámon, már 450 1/min fordulattól szállítja megfelelő nyomáson a folyadékot. A tartályméretek 2500, 3500, 4500 literes űrméretekkel érhetőek el. A tartály anyaga GFK, mely az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy ez a szálerősített műanyag jól ellenáll az UV, vagy akár az erősen korrozív anyagok káros hatásának is. A tank a masszív vázba rugalmas kötőanyaggal van rögzítve, így biztosítja, hogy a hőmérséklet- vagy a térfogat-változások ne okozzanak kárt a gépben. A permetező oldalán a csövek jól nyomon követhetőek, így a karbantartás vagy a hibaelhárítás nem okoz gondot a felhasználónak.

Lemken Primus vegyszerkeverő

Könnyű karbantartás és hibaelhárítás

A vegyszerbekeverő könnyedén lehajtható, minden olyan funkcióval ellátott, ami a mai kor igényeinek megfelel. A permetezőgép lelke az a szabályzás, mely a kijuttatott lémennyiséget kontrollálja. A permetező oldalán egy nyomásszabályzó szelep segítségével állítódik automatikusan a rendszer nyomása (max 10 bár nyomás!). A sebességjelet egy szenzor biztosítja, mely a kerékagyakban, védett helyen található.

A precizitás érdekében a rendszerbe épített hitelesített átfolyásmérő garantálja, hogy mindig annyi folyadék jusson a keretre, amennyi szükséges.

A rendszer további előnye, hogy a kereten egy körkörös keringtetés található, amely folyamatos nyomást garantál, így a szakaszokon vagy a teljes kereten másodpercek alatt teljes (és tökéletes) szóráskép érhető el. A szakaszoló motorok védetten a keretben helyezkednek el, ezzel is garantálva a gyors reakcióidőt. A keret speciálisan kezelt, kétszer festett „Z” profilú keret, mely nagy stabilitással bír. A keretméretek 15 métertől 30 méterig terjednek.

Lemken Primus permetezőkeret

Stabil, masszív kialakítású keretek a Lemken Primus permetezőkön

Nagy előny, hogy a legtöbb keret szimmetrikusan behajtva kétféle munkaszélességben is használható. A keret vertikális mozgatása egy függőleges sínrendszerben történik. Ennek az a magyarázata, hogy így garantálható az, hogy automata szakaszolás esetén, még ha a keret magasság változik is, mindig ugyanaz a távolság lesz a keret és a GPS antenna között. A Primus permetezők bármely modellje felszerelhető automata szakaszolással, vagy akár automata keretmagasság-állítással (2, vagy 4 szenzor segítségével).

Sőt a Primus 12-es modellek akár a traktor vagy az automata kormányzás monitorjáról is vezérelhetőek.

Fontos információ, hogy a Primus permetezők alapesetben felkészítettek folyékony műtrágya kijuttatására is. A permetezőt a CCI gyár monitorjaival szállítjuk, mely 3 féle méretben érhető el.

További információért kérem keresse fel a LEMKEN Hungária Kft. honlapját: lemken.com/hu/

Lemken Primus hirdetés