A KUHN gépkínálatában a hengeres bálázásra és a bála csomagolására is megtalálhatja a megfelelő gépet. Ebben a cikkben a VB 3160-as bálázó, illetve az RW körbála-csomagoló termékcsalád kerül bemutatásra.

A hengeres bálázás etalonja: KUHN VB 3160

Napjainkban az egyre kisebb hozamú gyepek, lucernaterületek miatt előtérbe kerültek a nagy mennyiségű zöldtömeget adó növények is, így például a rozs és a szudáni fű. Ezen növények esetében kiemelten fontos a szeletelés-vágás lehetősége.

A KUHN VB változó kamrás hengeres bálázók egyik legkedveltebb modellje, a VB 3160, ami a legtöbb gazdálkodó igényeit ki tudja szolgálni. 120 cm széles, 80 és 160 cm közötti átmérőjű bála készítésére alkalmas.

KUHNKUHN VB 3160 munka közben – fotó: Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

Milyen KUHN megoldásokkal szolgál a VB 3160?

A rendfelszedő a változó talajviszonyokhoz ingaszerű mozgással képes alkalmazkodni ezzel is segítve a terményfelszedést, és annak tisztaságát. A teljes VB termékcsaládban elérhető az INTEGRAL ROTOR technológia. Ez az egyszerű, minimális karbantartás igénylő továbbító rendszer minden körülmények között tökéletes áteresztőképességet garantál. A rotor és a felszedő fogak közötti kis távolság pedig egyenletes terményáramlást biztosít.

KUHN INTEGRAL ROTOR sematikus ábra

KUHN INTEGRAL ROTOR sematikus ábra – forrás: Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

A KUHN OPTICUT (OC) rotorokat optimális terménytovábbításra és kiváló vágási minőségre tervezték. Az ellipszis alakú fogakkal ellátott rotor, a szilázst már a terménytovábbítás korai szakaszában a kések irányába vezeti, ami javítja az anyagáramlást és a vágási teljesítményt, miközben minimális erőt igényel (kisebb fajlagos üzemanyag-fogyasztás), illetve csökken az eltömődés esélye.

Minden egyes kés egyedi rugós védelemmel van ellátva, így védve a rotort és a késeket az idegen tárgyak okozta sérülésekkel szemben.

A 14 késes OPTICUT vágórendszer 70 mm vágási hosszt biztosít, míg a 23 késes OPTICUT vágórendszerrel 45 mm-es vágási hossz érhető el.

Ha felkeltettük érdeklődését a KUHN bálázókkal kapcsolatban, akkor a cikkben ismertetett előnyök és megoldások hatékonyságáról személyesen is meggyőződhet.

Az alábbi linkre kattintva jelezheti a bálázó bemutató igényét!

BÁLÁZÓ DEMÓT SZERETNÉK KÉRNI

PROGRESSIVE DENSITY – PROGRESSZÍV (bála) TÖMÖRÍTÉS – A KUHN MEGOLDÁS

A KUHN PROGRESSIVE DENSITY rendszer és a speciálisan kialakított bálakamra kombinációja minden alkalommal tökéletes bálaképzést és formát garantál.

Hogyan működik?

Tekintse meg az alábbi szemléltető videónkat:

Biztonságos kötözési megoldások:

A tökéletes bála létrehozásának egyik utolsó és fontos lépése a kötözés. Minél kevesebb idő szükséges a bála megkötéséhez, annál nagyobb a bálázási művelet teljesítménye. A KUHN kötési megoldások (zsineg és/vagy hálós) garantálják a megbízható és biztonságos kötözést.

Szükség esetén a VB széria felszerelhető zsineg és hálókötés kombinációjával is!

Hogyan működik?

Tekintse meg az alábbi szemléltető videót:

Tekintse meg a készletről elérhető hengeres bálázó kínálatot (VB és FB) az Agroinform Piacterén:

KUHN | VB 3160 OPTIFEED bálázó - Bács-Kiskun megye, Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | VB 3160 szeletelős bálázó ISOBUS - Bács-Kiskun megye, Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | FB 3130 OC fix kamrás hengeres bálázó - Bács-Kiskun megye, Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | FB 2130 fix kamrás hengeres bálázó - Bács-Kiskun megye, Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN RW bálacsomagolók

A KUHN RW bálacsomagoló kínálatban minden méretű gazdaság megtalálhatja a megfelelő gépet. A kínálatban megtalálhatóak vonatott és függesztett modellek, hagyományos forgó asztalos (a bála mozog), és úgynevezett „szatellites” kivitel, ahol a fólia fut a bála körül.

A vezérlés történhet egyszerű hidraulikus-mechanikus megoldással, vagy elektromos-számítógépes megoldással. A vontatott kivitel elérhető SELF-LOADING opcióval, melynek segítségével a gép magától fel tudja venni a bálát munkapozícióba.

Az egyik legnépszerűbb (függesztett) modell az RW1110, amely elérhető az Agroinform.hu Piactéren.

KUHN | RW 1110 körbála csomagoló - Bács-Kiskun megye, Kecskemét - Agroinform.hu

Milyen egyedi KUHN megoldással rendelkezik egy RW bálacsomagoló?

bálacsomagoló

RW bálacsomagoló – fotó: Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

Fóliavágók – A kívánt számú fóliaréteg elérése után a fóliát feszítve tartják, majd vágják. A forgóasztalos modelleken egy rugós vagy hidraulikus fóliavágó automatikusan feszíti és vágja a fóliát, külön kezelőszervek nélkül. A „szatellites” modelleken az „ollós” vágószerszámok tartják-feszesen és vágják a fóliát.

előfeszítők

Előfeszítők – A standard előfeszítőn, egy 750 mm-es alumínium henger található, amelyre kevésbé tapad a fólia. Az alumínium görgők mindkét külső vége kúp alakú, hogy megőrizze a fólia optimális szélességét és csökkentse a fóliaszakadás kockázatát. Az alumínium görgők speciális bordázott profilja távol tartja a levegőt és a vizet a fóliától. Az előfeszítők elhelyezkedése nagyon megkönnyíti a fóliatekercsek cseréjét. A standard előfeszítőnél a 70%-os előfeszítést alacsony karbantartási igényű és zajszintű hajtóművel éri el.

e-TWIN technológia

Az innovatív KUHN e-TWIN technológia ötvözi az egyedülálló előfeszítő kialakítást és fóliaelosztási rendszert, így akár 50%-al csökkentheti a csomagolási időt, ezen felül fóliamegtakarítás is elérhető. A kúpos előfeszítő görgők úgy lettek elhelyezve, hogy a két 750 mm széles fólia, 2/3-os átfedéssel kerül egymásra összevezetve. Így már akkor dupla réteg fólia képződik, mielőtt elhagynák az előfeszítő egységet. Bizonyos modelleknél elérhető a CORRECT KIT (automatikus fólia ellenőrző szett). Az ellenőrző készlet érzékeli az üres tekercset, vagy az elszakadt fóliát, és automatikusan beállítja a szükséges asztalfordulatot, hogy a bálát a szükséges rétegekkel fedje le.

e-twin

A technológia akár 50%-al csökkentheti a csomagolási időt – fotó: Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

Az e-TWIN előnyei:

  • Akár 50%-os csomagolási idő csökkenés.
  • Fóliamegtakarítás a megnövelt előnyújtási aránynak köszönhetően.
  • A szorosabban becsomagolt bálák javítják a légtömörséget és így a takarmány minőségét.
  • Rendkívüli szakadásállóság minden körülmények között.
  • Kézi és számítógépes vezérlésű változatban is elérhető.

A KUHN zöldsoros gépek segítségére lehetnek, a kiváló minőségű takarmány előállításában.

Az alábbi Agroinform cikkekben megtekintheti a KUHN zöldsor kínálatát:

További információkért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeink egyikén:

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.huinfohu@kuhn.com +36 76 500 460

Szeretne az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövessen bennünket a Facebook-oldalukra kattintva!

kuhn