Gyártószalagra került a 100. hazai gyártású Viking mobil sík osztályozógép! A jubileumi alkalomból a norvég anyavállalattal rendelkező Eydemaskin AS bemutatja legfontosabb partnereit, akik már megelégedéssel használják a Viking osztályozógépeket.

A Viking mobil sík osztályozógépek számtalanféle alkalmazási terület mellett elsősorban föld, komposzt, építési törmelék, fakéreg, vagy homok hulladékanyag osztályozására használható.

Tacsi István komposztáló telepén jártunk Dunaharasztiban, ahol már 3 éve teljesít kiváló szolgálatot egy Viking osztályozógép.

VIKING

A telepen három éve dolgozik a Viking, nagy igénybevétel mellett is meghibásodás nélkül

– A KÖRÉP-SZOLG Kft. elsődleges feladata kezelt kommunális iszapok komposztálása. Ebből az éves feldolgozott mennyiségünk 15100 tonna, amelyből elsősorban a mezőgazdasági vállalkozások számára készítünk komposztot. Az idei évtől már lakossági zöldhulladékot is rendszeresen fogadunk – a szolgáltatás rendkívül népszerű a környéken élők körében, a befogadott zöldhulladék pedig fontos részét képezi a végtermékként előállított komposztunknak.

Az utóbbi idők fejlesztéseinek köszönhetően egyre több terméket értékesítünk biomasszaként, illetve magasabb minőségű komposztként. Terveink között szerepel többek között, hogy régiós szintű zöldhulladék-átvevő telephellyé válljunk – ismertette cégük főbb tevékenységét Tacsi István ügyvezető.

– 2017-ben vásároltuk meg a Viking mobil sík osztályozógépet, hosszabb piackutatás után. Azt tapasztaltuk, hogy az olyan rostagépek, amelyek alkalmasak lennének nálunk a munkavégzésre, azok – márkától és teljesítménytől függően – 30 és 100 millió forint közötti árban vannak. Nyilvánvaló, hogy ezeket a gépeket nem tudtuk megvásárolni, ezért más megoldásban kellett gondolkodnunk.

Az interneten találtuk meg a Viking mobil sík osztályozógépet, amelyhez nagy reményeket fűztünk, és azóta sem csalódtunk benne!

Immár 3 éve dolgozik nálunk üzemszerűen, komolyabb meghibásodás nélkül.

Az utóbbi évek fejlesztései és kapacitásbővítése után kijelenthetem, hogy elégedett vagyok a munkájával, hiszen fokozott igénybevétel mellett is bebizonyította, hogy megbízható munkagép a telepen.

osztályozógép

A Viking mobil sík osztályozógép a száraz és a vizes anyagokkal is gyorsan megbirkózik

Az osztályozógépek munkája elsősorban az építőiparban ismert, ám miután egy technológia beválik az építőiparban, rendszerint a mezőgazdaságban is "felfedezik" ezeket. A mezőgazdasági ágazatokban is számos olyan hulladék keletkezik, amelyeket osztályozás után nyersanyagként lehet értékesíteni. A Viking mobil sík osztályozógépek használatával a gazdálkodók is jelentős költségeket takaríthatnak meg és magasabb jövedelmet realizálhatnak – fűzte hozzá Maróthy Tamás, az Eydescreen AS ügyvezetője, aki szintén ellátogatott Dunaharasztiba üzleti partneréhez.

A teleplátogatás alkalmával a KÖRÉP-SZOLG családi vállalkozás fiatal szakemberét, Tacsi István Lászlót is megszólítottuk, aki édesapja cégénél környezetgazdálkodási agrármérnökként dolgozik – és gyakran maga üzemelteti és tölti a Viking osztályozógépet.

– Amennyiben az időjárás megengedi, napi szinten használjuk a Viking gépet.

Rendkívül jó tapasztalataim vannak, ugyanis a vizes anyagból is képes óránként 6 köbmétert lerostálni.

Száraz anyag rostálása esetén a gépet alig győztük "etetni", olyan gyorsan dolgozott. További pozitívum, hogy az eszköz kezelése és karban tartása nagyon egyszerű.

Hosszú távú tervünk, hogy minőségi komposztot állítsunk elő, amely gyártását elkezdtük ebben az évben. Úgy gondolom, hogy a Viking gép a jövőben is megállja majd a helyét nálunk, és amit célul tűztünk ki, azt minőségi és mennyiségi szempontból is teljesíteni tudja majd – hangsúlyozta Tacsi István László.