A norvég anyavállalattal rendelkező EydeScreen Magyarországon, Letenye határában gyártatja hazai partnerével, a BenkőFémmel a VIKING márkanéven ismert mobil sík, vibrációs osztályozógépeit.

A hazai fejlesztés- és gyártás jubileumi mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az üzem szakemberei immár a 100. osztályozógépet szerelik össze. Az örömteli esemény alkalmából ellátogattunk az üzembe és végigjártuk a gyártás főbb állomásait. Benkő Lajos, egyéni vállalkozó látott vendégül minket Letenyén, ahol a szakember büszkén vezette körbe az Agroinform.hu portál stábját a csarnokok gyártóegységei között.

Benkő Lajos

Letenye határában, Benkő Lajos vezetésével készülnek a Viking mobil sík, vibrációs osztályozógépek

"1000 négyzetméteres csarnokban történik a gyártás éa az összeszerelés, ahogy az ügyfelek álltal jelzett egyedi igényeket, változtatásokat is ezen a telephelyen, a mérnöki irodában tervezik meg a kollégáim.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Viking mobil sík osztályozógépek – mind a 100 gép legyártása során – olyan kiváló minőségben kerültek kivitelezésre, hogy a felhasználók nagy megelégedéssel üzemeltetik ezeket – sőt, a használatból adódó észrevételeket, tapasztalatokat is megosztják velünk, így ezek az információk sokat segítenek nekünk a folyamatos fejlesztés megvalósításához.

viki

Az ügyfelek álltal jelzett egyedi igényeket, változtatásokat is ezen a telephelyen tervezik meg.

Gyártóüzemünket felszereltük a legmodernebb technológiákkal, így beszerzésre került egy OTC hegesztőrobot is, amely az emberi kéz által nehezen hozzáférhető, kényes illesztéseket is professzionális minőségben hegeszti meg.

A FLOW vízsugárvágóval és a BODOR lézervágó gépünkkel minden fémmegmunkálással kapcsolatos megrendelést rövid határidővel, a lehető legmagasabb minőségben el tudunk végezni.

hegesztőrobot

A gyártóüzem a a legmodernebb technológiákat alkalmazza

Büszkeséggel tölt el, hogy immár 5 éve nálunk kelnek életre a Viking mobil sík osztályozógépek – és mindig örömmel konzultálunk a norvég anyavállalattal, akik elégedettek a munkánkkal. A VIKING gépek sorozatgyártása mellett számos más hazai és külföldi megrendelőnek gyártunk, jellemzően egyedi fejlesztésű projektekben, a meglévő kapcsolataink mellé folyamatosan keressük az új partnereket, együttműködési lehetőségeket" – nyilatkozta Benkő Lajos.

Maróthy Tamás, az EydeScreen AS ügyvezetője örömmel kísérte végig a 100. Viking mobil sík osztályozógép útját a gyártósoron.

"Nagyon fontos volt számunkra, hogy olyan partnert találjunk, akivel gördülékenyen, kiváló együttműködésben dolgozzunk együtt – és a Benkő Lajos szakembergárdájával ez immár 5 éve tökéletesen működik.

Viking gépek

Az elmúlt 5 évben a letenyei üzem folyamatosan bővült és fejlődött

Az elmúlt évek tapasztalata bebizonyította, hogy a gyártási kapacitás növekedésével a letenyei üzem folyamatosan fejlődött és újabb egységekkel, valamint komoly beruházásokkal bővült. Az eddigi eredményekre és a közös fejlesztésekre támaszkodva tervezzük a jövőt és újabb tervekkel, valamint innovatív célokkal haladunk együtt tovább" – hangsúlyozta Maróthy Tamás.