A New Holland BigBaler 1290 High Density bálázója a Chicagói Athenaeum Építészeti és Formatervezési Múzeum, illetve az Európai Építészeti Művészet, valamint a Városfejlesztési Központ díjazásában részesült. A „Good Design” formatervezési díj zsűrijében egyaránt voltak gépészeti szakemberek, újságírók és kritikusok. A bálázók kategóriájában a formaterv, a minőségi és hatékony munkavégzés együttese hozta meg az elismerést.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, a 48 országból beérkezett nagyszámú nevezés és a jobbnál jobb pályaművek miatt. A döntő érv a gyakorlati alkalmazhatóság volt, amit egy jó formaterv akár elő is segíthet. De rávilágítottak, hogy az esztétika is fontos, nemcsak a profi belső technika és precíz munkavégzés. Az első hellyel a New Holland BigBaler 1290 High Density bálázó bekerül a „Legjobb Dizájn Évkönyv 2020-2021” kiadásába.

A New Holland BigBaler 1290 High Density formaterve.

Hatékonyabb szállítás és tárolás, jóval kevesebb bálamennyiség.

„Nagy megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, amely jól mutatja, hogy a New Holland fejlesztései, amit az ügyfelekért tesz, mindig át tud lépni egy-egy újabb határt a termelékenység, a költséghatékonyság terén. A BigBaler 1290 High Density elismerése egyben a CNH Industrial formatervező csapat és a termékfejlesztő mérnökgárda együttműködésének elismerése is egyben. Ennek előnyét a hétköznapokban pedig a gazdálkodók tudják a legjobban kihasználni – mondta Carlo Lambro, a New Holland márkaigazgatója.

David Wilkie, a CNH Industrial formatervezési igazgatója hozzátette, hogy a New Holland BigBaler 1290 High Density formatervét valójában a termény gépben történő feláramlása és tömörítése és a belső szerkezet kialakítása együttesen ihlette.

A gyakorlati eredmény 22 százalékkal nagyobb tömörítési mérték a szögletes bálák esetében, amely a szántóföldről történő elszállítást és tárolást is hatékonyabbá teszi, mert jóval kevesebb a bálamennyiség. Ez az egyedi Loop Master™ formázási technika biztosítja a kíméletes kötegelést, megóvva a takarmányt a kötegelő zsinórok szakadástól. A hurokformázás bevezetése a második lépcsőben, éves 10 ezer bálás átlaggal számolva, több mint 6 kilométerrel, azaz

46 kilogrammal kevesebb kötöző anyagot igényel.

A SmatShift™ meghajtás – amely része az Agritechnica innovációs ezüstéremnekkíméletesebb indítást tesz lehetővé, megvédve a traktor hajtásláncát a túlterheléstől. A bálázógép működtetését egy teljesen új, IntelliView™ IV érintőképernyő segíti. Számos automatizált funkcióval rendelkezik, és az IntelliCruise™ funkcióval tökéletesen összehangolja a traktor sebességét és a bálázási folyamatot, a minőség és hatékonyság érdekében.

Forrás: www.cnhindustrial.com