Az 1990-ben alapított OMIKRON Kft. 100%-ban magyar családi vállalkozás. Cégünk mezőgazdasági talajművelő gépek gyártásával – fejlesztésével, nagy és kiskereskedelmével foglalkozik. Termékpalettánk között megtalálhatók a magágykészítő kombinátorok 3 és 4 sor rugóskapás változatban, sorközművelő kultivátorok szilárd és folyékony műtrágya adapterrel, középmélylazítók 2-3-4-5-7 késes kivitelben, középnehéz – nehéz és rövidtárcsák, ásóboronák, Cambridge hengerek, illetve Gruberek ékgyűrűs és cambridge elmunkálóval. Termékeinket elektrosztatikus porszórással kezeljük!

Legújabb fejlesztésünk a folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátor, amely nagy segítséget nyújt szárazság idején.

Mért adatok alapján, az ország két különböző pontján (Szentgáloskér – Rakamaz) körülbelül 30%-os termésátlag növekedést eredményezett a folyékony technológia.

OMIKRON folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátor – fotó: OMIKRON Kft.

A gépkombináció által a tápanyagpótlás egy menetben történik a sorközműveléssel.

A folyékony műtrágya egyenletesebben juttatható ki, mennyisége jobban szabályozható, így a környezetet is kíméli. A tápelemek vízben oldva, a növények számára könnyebben felvehető módon jutnak a talajba. 100%-os hasznosulás! A gép 60 litertől 420 liter/ha mennyiségig nagy pontossággal beállítható. Számítógéppel történő vezérlésével, profi szivattyú alkalmazásával, ARAG permetezés technológiával ellátva, megfelelő szórásképű szórófejek, lefolyócsövek kialakításával alkalmassá válik a berendezés a talaj felső rétegébe történő bejuttatásra, illetve alkalmazható lombtrágyázásra is.

OMIKRON technológia – fotó: OMIKRON Kft.

Az OMIKRON folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátor főbb paraméterei:

  • 4-6-8 soros kivitel. A 6 és 8 soros gép hidraulikusan csukható.
  • Segédvázra szerelt, 600 literes (jelenleg, de 2018 év szezonra elkészül nagytestvére is az 1200 literes), rotációs technológiával készült nagy szilárdságú műanyag tartály. Segédváz 10,75x15,3 10PR kerekekkel szerelt.
  • Bravo180 computerrel vezérelt sebességarányos kijuttatás.
  • A kijuttatott folyékony műtrágya nagy pontossággal beállítható, a számítógép vezérlésű P-100 membrán szivattyú alkalmazásával. A szivattyú a tartály feltöltésére is használható.
  • A kultivátor kardán meghajtású, nyomás- és mennyiség szabályozó egységgel ellátott.

Nézzük meg egy rövid videó segítségével az OMIKRON folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátor munkáját:

Felhasználói vélemények:

„Bárkinek nyugodt szívvel ajánlanám, aki ilyen folyékony technológiában gondolkodik. Nagyon jó konstrukciójú gép, jól karban tartható, zsírozható minden forgó pontja, egy nagyon masszív- erős-stabil gép. Könnyen – gyorsan állítható.

Ez a sebességarányos kijuttatás is teljesen jó. Úgy kiadta, ahogy kellett neki. Szinte literre pontosan, nem nagyon volt eltérés. Tökéletes volt.”

Budai Bertalan, Kér – Agro Kft. – Szentgáloskér

„Gazdaságunkban az utóbbi 5-6 évben a folyékony műtrágya adapteres sorközművelő kultivátorozás kialakítása volt az egyik legészszerűbb, leglátványosabb, és legolcsóbb részköltségű fejlesztés. Jó ár-érték arányú beruházás mellett, nem nagy ráfordítással olyan technológiát lehet csinálni, ami innovatív és hasznos; ennek műszaki hátterét ez a kultivátor biztosítja. A jó ár-érték arány mellett ez egy nagyon jó eszköz, a többi piaci szereplővel összehasonlítva is.”

Filetóth Ákos, Rakamazi Növénytermesztő Kft. – Rakamaz

Látogasson meg minket az AgroMashExpo kiállításon az A pavilon 110A standján és győződjön meg Ön is az OMIKRON újdonságainkról!