A nagyobb részt szlovén és horvátországi gyártók termékeiből álló széles kínálatból zömmel kertészeti gépeket, szőlő- és gyümölcsültetvény-művelő eszközök voltak láthatók, de felvonultatták szemenkénti vetőgépkínálatuk több modelljét is.
gépbemutatóA horvát OLT gépgyártó cég termékei közül a PSK szemenkénti vetőgépsorozatuk 4, illetve 6 soros modelljei mutatkoztak be. A függesztett pneumatikus rendszerű vetőgépcsalád alapkivitelben a kukorica szemenkénti vetésére van kialakítva, de vetőlapcserével és kiegészítő egységekkel alkalmas minden kapásnövény-kultúra nagy pontosságú vetésére, mint pl. cukorrépa, napraforgó, szója.

Rendelhető a vetőgéphez kiegészítő műtrágya-kijuttató egységgel együtt, illetve soronként 15 literes tartállyal szerelt UZP mikrogranulátum kijuttató felszerelés és OLT TRONIC elektronikus vetőgép vezérlő, ellenőrző rendszer is.
gépbemutatóUgyancsak az OLT kínálatából mutattak be sorközművelő gépeket. Az ORAO kultivátorcsalád 65-70-75 cm sortávolságú kapásnövények növényápolására alkalmas. Műtrágyaszóró adapterrel kiegészítve a tápanyag-visszapótlás műveletét is elvégezhetjük az eszközzel a sorközműveléssel egy menetben.gépbemutatóA szlovén GORENC mezőgazdasági gépgyártó termékeiből a bálarakodó villák mellett a gyepművelés és legelő karbantartás gépeit, a PULER gyomfésűt, a ROLER függesztett feltölthető simahengert és a GRASER speciális rétboronát vonultatták fel, de bemutatkozott a gyártó kínálatából a GRANOTER magágykészítő is, amely leginkább érdekes csillag alakú elemekből álló rögtörő hengerével hívta fel magára a figyelmet.
gépbemutatóAz ültetvények mélyműtrágyázásához is többféle munkaeszközt mutattak be a rendezvényen. A horvát METAL-KO mélyműtrágyázók két modellje 40 cm művelési mélységbe juttatja ki a szilárdműtrágyát. A kisebb típus műtrágya tartályának térfogata 150 liter, míg a nagyobb változat 300 liter befogadó képességű, a műtrágya adagolásáról pedig mechanikus TLT hajtású adagoló berendezés gondoskodik.
gépbemutatóÉrdekesség volt a CALOPEK MKS elektromos hajtású, kalapácsos darálóval felszerelt takarmány keverő berendezése, amellyel az állattenyésztésben a szálas anyagok, magvak, kukoricacső, különböző abrak és szemes takarmányok gyors, jó minőségű és pontos keverése oldható meg.  A berendezés háromféle méretben 250/600, illetve 1200 kg kapacitással érhető el, meghajtásukról pedig 5,5/6,2/10,5 kW teljesítményű villanymotorok gondoskodnak.
gépbemutatóSok kisgazdaságban segítheti tavasszal a szántáselmunkálási munkákat az összecsukható kerettel rendelkező függesztett horvát PECKA nehézfogas boronák, amelyek spirálrugós terhelésű simítólappal, illetve dupla pálcás lezáróhengerrel is rendelkezik és 2,2-7,2 méter munkaszélességben, mely11 féle méretben érhető el a felhasználók számára.
gépbemutatóA TPS LABIN PROGRESS kerti traktorai közül érdekesség volt a CORONA családnevű motoros fűkasza, amely alternáló kaszaszerkezettel, valamint rotációs vágóadapterrel egyaránt működtethető. A motoros kaszálógép erőforrása megrendeléstől függően lehet 5,5 kW teljesítményű, Lombardini-15LD350 diesel motor, illetve IM350 típusú, 6,6 kW teljesítményű benzinmotor. gépbemutató

Ugyanezen gyártótól bemutatkozott még a SUPER SPECIAL GREEN kerti traktor is amely 4/2 fokozatú sebességváltóval és 8-10 kW teljesítményű léghűtéses diesel motorral, illetve 2/3 fordulatszám tartományú TLT hajtással is rendelkezik. A kis univerzális eszköz minkét irány képes dogozni a 180-fokban megfordítható kormányberendezésének köszönhetően.

gépbemutatóKülön érdekessége, hogy 12-féle munkaeszköze mellett a hozzá kialakított PP1000-S egytengelyes 1 tonna teherbírású pótkocsi vontatásakor egy hosszú csuklóstengely segítségével a meghajtható futóművel rendelkező vontatott utánfutó járószerkezete is hajtás kap. Így a kis kerti szállítójármű a nehéz terepviszonyok, illetve emelkedők leküzdésére is képes.

A rendezvényről készült további képeinket IDE kattintva tekinthetik meg.

Fotók és videó: Simon Péter