Az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedően intelligens permetezési funkciókat kínálnak, növelve a kijuttatási pontosságot és biztonságosabbá, kezelhetőbbé téve a permetezőgépet. A Hardi egy új, mechanikus kezelő szervek nélküli csúcspermetezőgépet fejlesztett ki, amely csökkenti a kezelőí hibalehetőséget és állandó precíz növényvédelmi minőséget biztosít.

Hardi Navigator

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform, azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése forradalmian új kialakítású, ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, melyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek.

A HARDI ServiceTool rendszer az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a permetezőt. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

Hardi Navigator i

A hibák gyorsan feltérképezhetők.

A NAVIGATOR „i” egy továbbfejlesztett, minimális nyomásvesztességgel dolgozó folyadékrendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos “Fluid Box” vezérlővel működteti. A könnyen érthető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető ikonok jóvoltából

a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

permetezőgép

A “Fluid Box” vezérlő nagyon egyszerűen kezelhető.

Az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a kimagaslóan alacsony visszamaradó növényvédőszer-koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja. Az elektromos szelepek automatikusan működtethetők a traktorfülkéből, így a kezelő ruházata nem szennyeződik a géptől és a növényállománytól. A szántóföldön is elvégezhető tisztítási folyamatot három öblítőprogram teszi egyszerűvé. Csak a tisztítási programot kell kiválasztani, a többi már automatikus.

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A töltési folyamat automatikusan leáll, amikor a folyadék eléri a kívánt feltöltési szintet. A maximális töltési hatékonyság érdekében a keverés intenzitása automatikusan mérséklődik. A folyamat időtakarékos, így más feladatokra több idő marad.

Hardi

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja.

A habképződés nélküli maximális keverőhatás és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálása érdekében teljesen automatikus ún. AutoAgitation rendszer található minden intelligens NAVIGATOR-ban. A terminálkijelzőn folyamatosan megjelenített tartályszintjelzés mellett a működés manuális felülvezérlése is bármikor lehetséges a FluidBox segítségével.

permetező

Az AutoAgitation gondoskodik a maximális keverőhatásról és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálásáról.

A Magyarországon is sikerrel bemutatkozott Delta Force szórókeret az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A két vagy három tagú kivitelben elérhető szórókeret lágy keretnyitással, vízszintes csillapítással és negatív keretdöntéssel is rendelkezik. A HARDI AutoTerrain szórókeret-szabályozó rendszere a keret egyenes vonalu és forgó mozgásaira is reagál.

delta force

A Delta Force szórókeret nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít.

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezési pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható.

Hardi

AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal.

Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása.

A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

Mindezen funkciókat kihasználva az új intelligens HARDI NAVIGATOR permetezőgép kevesebb állásidővel, precízebb folyadékrendszerrel, nagy teljesítményű szögelfordulást érzékelő szórókerettel, valamint a jelenleg elérhető legprecízebb átfedésvezérléssel a legtöbbet nyújtó felső közép kategóriás permetezőgép a piacon.

A részletekért keresse hivatalos Hardi forgalmazóját!

Dorker
Telefon: +36/30-664-5748
E-mail: dorker@dorker.hu

Agroázis
Telefon: +36/30-406-3347
E-mail: babolna@agroazis.hu

doker

Még több érdekességért és információért kövesse a Hardit minél több felületen:

Hardi Magyarország Facebook:
https://www.facebook.com/HardiMagyarorszag/

Hardi Magyarország Instagram:
https://www.instagram.com/hardihungary/?hl=hu

Hardi Magyarország Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCMfmP4E0y00z63m8CdQdjDw