Különlegességekből, újdonságokból nem volt hiány, a kiállítótérben pedig a legnépszerűbb interaktív látnivaló egy CASE IH kombájn szimulátor volt.

Agro-Békés Kft. kombájn szimulátorÍgy néz ki belülről a Case IH kombájnokban dolgozó egyrotoros technológia – fotó: Agroinform.hu

Az óriási edzett üveg kirakatban a CASE IH egyrotoros technológia szíve zakatolt, amely jelentőségéről és előnyeiről egy rövidfilmet forgattunk a helyszínen:

A kombájn-szimulátor széles körben történő bemutatásának célja az volt, hogy közvetítse: Az Agro-Békés Kft. Case IH-palettája az aratási időszak körüli kihívásokra is tökéletes megoldást kínál.

Nem jelentenek problémát többé a megnövekedett termésátlagok, a lerövidült betakarítási időszakok, valamint a magasabb minőségi elvárások – és a piac által a gazdálkodók felé támasztott még nagyobb teljesítmény-igény!

Korunk kihívásaira mind megoldást nyújt a Case IH kombájnok egyrotoros technológiája, amely minimális tört szemet, tökéletes tisztaságot és kiváló magminőséget biztosít a gazda számára.

A vágóasztalról a ferdefelhordóra érkező anyagáram közvetlenül érkezik meg a rotorhoz, ahol jelentős, 6km/h-ról 100 km/h-ra történő anyagáram-gyorsulás jön létre.

A cséplés alapelve: mag a magon. A rotor forgása által létrehozott centrifugális erő hatására történik meg a magleválasztás. A rotor végén pedig közvetlenül tud távozni az anyagáram az integrált szecskázóra, aminek kettős szerepe van. Az egyrotoros technológia további előnyei: a gép emelt fordulatszámon szecskáz, alacsony fordulatszámon pedig szalmát rendre rak.

Agro-Békés standA Case IH egyrotoros technológiáját prezentáló szimulátor minden korosztályt lenyűgözött – fotó: Agroinform.hu