Az olaszországi Fort cég kisgépkínálata nagyon sokrétű, parkgondozó és erdészeti célú célgépeket, gyalogvezetésű minidömpereket, mini kommunális célgépeket, de még lassú járműként üzemeltethető, platós kistehergépkocsikat is gyártanak, a Sirio 4x4 csuklós törzsű mini ültetvénytraktor csak egy a kínálatból.

traktor

Főbb paraméterek és alkalmazás

A kistraktor mindössze 65 centiméter széles (opcióban 60 cm), csuklós törzsű kialakítással, maximum 120 fokig történő bekormányzással. Erőforrásként 686 cm³-es, kéthengeres, Lombardini dízelmotor szolgál, 17,6 LE teljesítménnyel. Az erőátvitel egytárcsás tengelykapcsolóból és 4 előre-, 2 hátrameneti fokozatú sebességváltóból áll. A gázpedál mellett kézigázzal is szabályozható a sebesség, illetve motorfordulat.

A hátsó kihajtás kétfokozatú, 575 és 935 fordulat/perc értékkel. Hátul két gyorscsatlakozó van a hidraulikarendszerhez. Szivattyúja 12 liter/perc teljesítményű, 125 bar üzemi nyomással.

traktor

traktor

Faiskolákban, kertészetekben is alkalmazható

A kormányzás hidraulikus, a hátsó kerekek dobfékesek, a hátsó tengelyen szériafelszereltség a manuális differenciálzár. Az abroncsméret 6.5/80x12 szériában, de igény szerint más méretek is rendelhetők, sőt felláncolhatók, téli vagy nehéz terepi munkákhoz. Továbbá a kerekekre egyenként 20 kilogrammos ballaszt szintén rögzíthető. A bukókeret kézzel lehajtható.

A Sirio 4x4 a legkisebb ültetvénytraktor, amely gyümölcsösökben, faiskolákban vagy más kertészeti tevékenységbe is bevonható.

traktor

Funkcióban ugyanaz, mint a nagy traktorok

Munka terén ugyanazt kínálja, mint a nagy gépek: rotációs vagy függesztett kapa, eke, garatos mulcsaprító, függesztett mulcsozó, fűkasza, permetezőtartály, műtrágyaszóró, síkosságmentesítő,utánfutó stb. egyaránt csatlakoztatható a traktorra. A hidraulikus függesztőszerkezet 2 vagy 3 pnts, 3510 kg emelőkapacitással, a traktor önsúlya 450 kg.

Források: www.fort-it.com; www.agracio.hu