A továbbiakban e lehetőségekből fogunk néhányat bemutatni, előtérbe helyezve a New Holland PLM ágazatának saját fejlesztésű megoldásait. Az IntelliSteerTM a New Holland saját fejlesztésű, az erőgépek kormányhidraulika rendszerébe közvetlenül beavatkozó leggyorsabb és legprecízebb kormányzási megoldása. Az automatizáláshoz szükséges hidraulikus előkészítés számos modell alapfelszereltsége és opcióként (táblázat*) is elérhető új gépek rendelése esetén.

Traktorszéria Előkészítéssel nem rendelhető Előkészítéssel rendlehető Előkészítve érkezik
T5.100 5.110 5.120 x
T6.125 6.145 6.155 6.165 6.175 x
T6 6.180 x
T7 rövid tengelytáv 7.175-7.190-7.210-7.225 x
T7 hosszú tengelytáv 7.230-7.245-7.260-7.270 x
HD T7.290 T7.315 x
T8.320 T8.350 T8.380 T8.410 T8.435 x
T9 széria x

Kezelőfelülete a multifunkcionális IntelliViewTM kijelző, mely az alapvető erőgépdiagnosztika és beállítási feladatok mellett teljes értékű GPS sorvezető is egyben. Mindezek mellett ISOBUS terminálként is használható. A rendszer lelke pedig a Navcontroller navigációs vezérlőmodul, mely 3 tengely mentén (fordulás, bólintás, dőlés) méri és kompenzálja a GPS antennának a gép elmozdulásából eredő mérési pontatlanságát. Így bármilyen egyenetlen domborzati viszonyok mellett is mindig pontos kormányzást biztosít. Az AG372 tetőantenna és vevőegység fejlesztésével akár centiméteres pontossággal is dolgozhatunk.

A multifunkcionális IntelliViewTM kijelző.

Mivel az előkészített gép minden szükséges tartóelemmel és kábelezéssel rendelkezik a beépítés gyorsan, a kormány levétele és a kabin bontása nélkül kivitelezhető. A rendszer folyamatos fejlesztése révén mindig naprakész és hosszútávon is értéket képviselő megoldáshoz juthatunk. Ezt igazolja az automata sorvégi forduló bevezetése is.

Munka közben.

Ha olyan erőgépünk van, amely rendelkezik gyári hidraulikus előkészítéssel akár New Holland vagy számos egyéb márkák esetén, lehetőségünk van arra, hogy csúcskategóriás New Holland sorvezetővel fejezzük be a kormányzás kiépítését. Kompatibilis kijelzőink az FM 750 Lite (feloldással), az FM750, az XCN2050 Lite és az XCN2050. Az úgynevezett „hibrid” megoldás előnye, hogy a gyári kiépítéssel egyenértékű rendszert kapunk egy olyan kijelzővel, melyet más erőgépekbe is könnyedén áthelyezhetünk. Abban az esetben is ez a lehetőség javasolt, ha New Holland gépünk előkészített, de nincs beépített IntelliViewTM monitorunk vagy van, de másik monitoron szeretnénk kivitelezni a GPS vezérlési feladatokat.

ISOBUS vezérléshez az XCN2050 Lite sorvezető ajánlott.

Ha erőgépünk nem rendelkezik hidraulikus előkészítéssel, de a legpontosabb kormányzási megoldást szeretnénk, akkor az utólagos, a gyári kiépítéssel egyenértékű lehetőséget ajánljuk. Az eszközrendszer megegyezik a New Holland eredeti kiépítésével, a beépítéshez több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak rendelkezésre az ország egész területén. Szinte bármely erőgépre kivitelezhető és a New Holland sorvezetőinkkel vezérelhető. Bátran válasszon e lehetőségek közül, ha az elérhető legjobb kormányzási megoldás mellett kötelezte el magát!

További információ az Agrotec Magyarország Kft. honlapján.