Invest Piknik - A Nagy Kaszálás

Szálastakarmány betakarítási bemutatót tartott az Invest Kft. Bácsán és Soltszentimrén. A rendezvény középpontjában a Case IH erőgépekkel vontatott Pöttinger munkagépek álltak.

A bemutató nyitó programjaként Szaxon Róbert, az Invest Gépkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte az érdeklődő gazdákat.

A rendezvényen felvonult Case Farmall traktor fejlesztése során bekövetkezett változásokról Várkonyi Bence, a társaság kereskedelmi vezetője számolt be:

"Külső jegyeiben talán a legszembetűnőbb, hogy a Farmall kabinja felhasználóbarát formát öltött,- a kezelő szervek jobban átláthatóak."

Az erőgép legfontosabb változása a fogyasztáscsökkenés, amelyet a Tier 4-es előírásoknak is megfelelő 3,4 literes Common Rail motorral érték el a fejlesztők.

A közelgő kertészeti géptámogatás szempontjából is aktuális a Farmall traktor, hiszen mászó fokozatával a palántázás,- és egyéb kertészeti munkaműveletek alkalmával is kiválóan dolgozik.

Gyári homlokrakodó kialakításával, 99- től 114 lóerőig terjedő teljesítményével és méreteiben rejlő előnyeivel állattartó telepeknek is ajánlják a Farmallt az Invest Kft. szakemberei. A traktor alacsony bejáratú istállókba is befér, így még jobb kihasználtsággal dolgozhat a gazdaságban.

 

A Case IH traktorok mellett a Pöttinger zöldsor gépei kerültek fókuszba a rendezvény gyakorlati programján.

Tóth Sándor, az Invest Kft. munkagépekért felelős üzletág vezetője érdekes narrációval kísérte a Pöttinger gépek munkáját.

Elsőként a Pöttinger Novadisc 265 kasza dolgozott.

 

A kaszálás után a Pöttinger Hit 540N rendterítő következett, majd két rendképző, a Pöttinger EURTOP 801 A és a Pöttinger EUROTOP 421 N munkáját is megfigyelhették a résztvevők.

A Pöttinger RollProfi 3200 Supercut körbálázó zárta a szálastakarmány betakarítás munkaműveleteit.

 

A zöldsor gépei hibátlanul szerepeltek, így nem maradt más hátra, mint a bálák elszállítása a földekről a telepig. A behordást imitáló Case SR200 kompakt rakodó és a lengyelországban gyártott Wielton pótkocsi is remekül végezte a dolgát.

A változékony időjárás mindkét napon kegyes volt a résztvevőkhöz, így - az Invest bemutatókon már jól megszokott derűs hangulat mellett - a kellemes idő is hozzájárult a piknik sikeréhez.