A Massey Ferguson teljes körű szálastakarmánykínálattal rendelkezik, amely magában foglalja a cikkünk első részében ismertetett kaszákat, illetve az alább bemutatott rendkezelőket, rendkerítőket is. Az átgondolt tervezés végett hatékonyan üzemeltethetők a gépek, ár/érték arányuk pedig kiváló!

Massey Ferguson RK egyrotoros rendképzők – professzionális megoldások már a belépő szinttől kezdve!

Az MF RK egyrotoros rendképzőkből összesen 5 típus érhető el, 3.4 és 4.5 méter közötti munkaszélességgel. A rend szélessége verziótól függően 60 és 160 cm között változhat. Mindegyik típus háromponttal csatlakozik a traktorhoz Kat I vagy Kat II függesztési kategóriával.

Az összes modellen alapfelszereltségű, zárt rotorfejek védik az alkatrészeket a portól és a szennyeződéstől, így jelentősen nő az élettartam. A rotorfejek speciális, csavaros rögzítése is a tartósságot szolgálja. Az egyszerű karbantartást és szervizt elősegíti továbbá, hogy az ujjtartó karokat egyesével lehet cserélni, anélkül hogy az őket tartó házat szét kellene szedni.

A gépeken zárt rotorfejek védik az alkatrészeket a portól és a szennyeződéstől, ezzel növelve az élettartamot.

Az ergonomikus tervezést bizonyítja, hogy a rendet a menetirány szerinti jobb oldalra sodorja a gép. Ez azért van, mert a traktor kezelőszervei is a jobb oldalon találhatók, és így csak egy felé kell kifordulnia a kezelőnek. 
A sodróujjak egyesével vannak felcsavarozva az ujjtartó karra, mégpedig alulról. Így a kar termény fele néző oldala teljesen sima, ami által nem ragad rá a termény. A biztonságról a túlterhelés elleni védelem gondoskodik, ami alapfelszereltség minden típuson.

A mindig tökéletes munkavégzést a központi (lineáris) magasságállítással érhetjük el, ami által a gép könnyen igazodik a talajviszonyokhoz és az elvégzendő munkához is.

Zárt rotorfejek, amik tökéletes por elleni védelmet nyújtanak.
Egyesével csavarozott rotorkarok: csere esetén nem kell megbontani a házukat

Massey Ferguson kétrotoros RK rendképzők – középső, oldalsó, vagy vegyes (középső és oldalsó) rendképzés

Amennyiben nagyobb területteljesítményre van szükségünk, úgy a hat típusból álló kétrotoros rendképzőmodell-család a megoldás. 6.3 - 8.4 méter munkaszélesség között találunk gépeket a szériában, 60 cm és 190 cm közötti rendszélességgel. Ujjtartó karokból 10 vagy 12 darabbal vannak felszerelve a „sodrók” rotoronként.

Hazánkban a legnépszerűbb típus a segédvázkerettel felszerelt RK 672 SD-TRC. A segédváz a háromponttól fut egészen a gép végéig: gyakorlatilag egy központi gerendely, amelyre a rotorok is fel vannak függesztve. A váz végén található a futómű, két nagy méretű gumiabronccsal. A rendszer előnye a stabilitás és biztos munkavégzés: nem a rotorok kerekein gurul a sodró, illetve közúton is 40 km/h-val lehet közlekedni vele.

A váz rendkívül robusztus és masszív, de nem akadályozza a kormányzást: a rendsodró mindig a traktor nyomvonalán halad.

A teljesen kardáncsuklós rotorfelfüggesztés eredményeképpen tökéletes a talajkövetés. A rotorok gyakorlatilag „lógnak” a segédvázkereten, ami végett tökéletesen kopírozzák a talajt attól függetlenül, hogy hossz- vagy keresztirányban dől-e meg a keret. A rendszer eredményeképpen jelentősen csökken a takarmányveszteség.

Az MF rendképzők további nagy előnye a Jet Effect rendszer: a rotorok abroncsai repülőgép-szerűen ereszkednek le a talajra, először a hátsó kerekek érnek talajt, csak ezután érnek le az első abroncsok. Így elkerülhető az ujjak talajba fúródása, nincs gyepkárosodás és takarmány-szennyeződés sem.

Az oldalra terítő verziók egy ponyva segítségével képesek két vékony rendet képezni, egyet középre és egyet oldalra.

massey ferguson

Robusztus segédváz futóművel, masszív abroncsozás (40km/h), tökéletes talajkövetésű rotorok és intelligens rotorkiemelés – mindegyik a minőségi és hatékony munkát szolgálja.

Amennyiben bérvállalkozó, vagy nagy területen kell rendet képeznie, a 4 rotoros, hidraulikus működtetésű, ISOBUS rendszerrel ellátott rendsodróit ajánljuk:
Massey Ferguson rendterítők – 4.5 és 12.7 méter között, több mint egy tucat verzió, mind egyszerű műszaki megoldásokkal és robusztus felépítéssel!

A Massey Ferguson rendterítőinek összes változatán állítható a terítési szög, így bármilyen takarmány/termény átforgatására alkalmasak. A legnépszerűbb hazai típusokban központi, hidraulikus emelőrendszer és hozzá tartozó munkahengerek dolgoznak annak érdekében, hogy a külső rotorokat is egy időben lehessen emelni. Ezáltal még egyenetlen talajon is tökéletes a munkavégzés. Az MF kínálatában többségében hárompont függesztésű gépek találhatók, de a 10 méter munkaszélesség feletti verziók vontatott kivitelben érhetők el. A rendterítők 4-6-8 vagy 10 rotorral rendelkeznek.

A hosszú élettartamról a teljesen zárt rotorfejek gondoskodnak – így azokba por vagy szennyeződés nem kerülhet. A hajtásláncban az egyes rotorok meghajtásáról nagy méretű hatszög tengely és kardáncsuklós csatlakozások gondoskodnak. Ez nem csak holtjátékmentes vezérlést, de minőségi műszaki megoldással ellátott, biztos üzemelést tesz lehetővé. A robusztusság alappilére pedig a vastag falú, zártszelvényből összeállított váz.

Robusztus felépítés, minőségi munka: zárt rotorfejek, erős zártszelvény váz, alapfelszereltségű terítésiszög állítás és rendhatároló. Függesztett és vontatott kivitelek egyaránt elérhetők. A fogtartó karok széles felületen rögzítettek a rotorhoz.

Az alapfelszereltség része a fogak elvesztése elleni védelem – így nem hagyunk hátra a takarmányban az állatok számára veszélyes tárgyakat. A fogtartó karok széles felületen érintkeznek a rotorral és csavarral vannak rögzítve rá, csakúgy mint a fogak a karokra. A megoldás eredményeképpen egyetlen kar/fog cseréje is egyszerű és költség-takarékos. így az erőátvitel is tökéletesen megvalósul: a traktor kardán által leadott forgatóerő szinte veszteség nélkül ér le a talajra. Ezért az MF rendterítők meghajtásához kisebb lóerejő traktor is elég, illetve a termény átforgatása is kíméletes, de rendkívül hatékony.

NE HAGYJA KI A MASSEY FERGUSON KASZÁKAT SEM!

Ne habozzon! Amennyiben rendsodróra vagy rendterítőre van szüksége gondoljon a Massey Fergusonra is!

Kiváló minőségű és ár/érték arányú, prémium gépekkel várjuk hívását.

Központi telefonszám: 0630-613-0122   
vagy érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél!

Austro Diesel