A szőlészetekben és gyümölcsösökben végzett munkáktól a kertészeti, zöldfelület-kezelési és városgazdálkodási feladatokat is ellátó rendkívül innovatív speciális alkalmazású traktorok új generációját hozta forgalomba a Deutz-Fahr. Részben az első tartószerkezet új geometriájának köszönhetően, akár 60 fokos tengelykikormányzási szög válik lehetővé. A kategóriájában legrövidebb tengelytávokkal együtt ez teszi

a Deutz-Fahr új speciális alkalmazású traktorjait a piacon kapható legfürgébb gépekké – melyek egyben a leginnovatívabbak is:

számos technológiai újítással rendelkeznek, úgymint független elsőtengely-felfüggesztés, rendkívül hatékony FARMotion motorok, 40 km/h ECO PowerShift sebességváltó és különböző hidraulikus opciók. A 75–113 LE teljesítményű és különböző felszereltségű nagyszámú modellel a Deutz-Fahr a legszélesebb modellválasztékot kínálja ebben a kategóriában.

Költséget takarítana meg? Szeretne kevésbé függeni a külső munkaerőtől? Mégis mindenkor fókuszban tartaná a szőlő minőségét? A Deutz-Fahr új, speciális alkalmazású traktorai segítségével növekedhet ön és a gazdasága egyaránt.

Deutz-Fahr

Az új traktorcsalád számos technológiai újítással rendelkezik

Független felfüggesztésű első tengely

A Deutz-Fahr speciális alkalmazású traktorok első tengelyének új kivitele egyedi megoldás. A fejlesztés legérdekesebb részmegoldása az 5 DS keskeny nyomtávú, összkerékhajtású traktormodellek esetében az új rúgózott, független első tengely kialakítás, amely növeli a menetkomfortot, a vezetés biztonságát és a kerekek tapadását egyaránt. A dupla keresztlengőkaros független kerékfelfüggesztés lehetővé teszi, hogy az egyes első kerekek eltérő mértékben mozduljanak el függőleges irányban. Ez maximális felfüggesztést eredményez minden üzemi helyzetben.

Az innovatív vezérlőrendszer maximális gördülési és iránystabilitást biztosít a Deutz-Fahr speciális alkalmazású traktoroknak. A bólintásgátló rendszer megakadályozza az első tengely előrebukását („bólintás”) és a terhelés elmozdulását, míg a borulásgátló funkció a haladási sebesség kormányszögtől függő automatikus szabályozásával iránystabillá teszi a járművet, és megakadályozza annak kilengését kanyarodáskor.

Az első kerekek akár 60 fokra elkormányozhatók, így a traktor fordulási sugara kisebb 3 méternél.

Farmotion motorok. Maximális hatékonyság egy kompakt egységben.

Az új tervezésű motorháztető alatt rendkívül kompakt, három- és négyhengeres FARMotion Stage 3B (Tier 4i) motorok végzik kemény munkájukat. Ezek a kifejezetten mezőgazdasági célra kifejlesztett közös nyomócsöves motorok 2000 bar nyomáson működő elektronikus befecskendező-rendszerrel, új kialakítású szelepekkel, nagyobb hengerekkel, új kialakítású főtengellyel, elektronikus kipufogógáz-visszavezető (EGR) rendszerrel és dízeloxidációs katalizátor (DOC) rendszerrel rendelkeznek. Ezek mindegyike abban segít, hogy a motorok maximális teljesítményt és állandó nyomatékot biztosítsanak alacsony fordulatszámon is.

Az üzemanyag-fogyasztás, a károsanyag-kibocsátás, a rezgés- és zajszint minimálisra csökkent.

Deutz-Fahr

Jelentősen csökkent a modellek üzemanyag-fogyasztása

Overspeed sebességváltó 40 km/h sebesség, csökkentett motorfordulattal

A háromfázisú, ötfokozatú Power-Shift sebességváltó egyedinek számít a traktorok ezen kategóriájában. Akár 45 előre- és 45 hátrameneti sebességfokozattal rendelkezik. A traktorcsalád tagjainak maximális haladási sebessége 40 km/h. A vezetői kényelem fokozása érdekében a fokozatváltások a sebességváltó karon lévő ComfortClutch gomb megnyomásával, a tengelykapcsoló lenyomása nélkül végezhetők. A Stop & Go karral a kényelmes indulás, és a tengelykapcsoló pedál nélküli megállítás érhető el minden modell esetében

Válassza ki a munkavégzési profiljához és a kényelmi igényeihez leginkább illeszkedő erőátviteli rendszert. Az 5DS és 5DF modellek akár 30 előre- és 15 hátrameneti sebességfokozattal rendelkező ötfokozatú mechanikus sebességváltóval kaphatók.

Háromszorosan egyéni jelleg: függesztési lehetőségek elöl, középen és hátul

Az akár 2800 kg-os hátsó és 1500 kg-os első emelőképességnek köszönhetően az összes lehetséges tartozékkombináció könnyedén mozgatható. A hátsó emelőkarok igény esetén elektronikusan vezérelhetők. Minden 5DS és 5DF modell esetén két különálló hidraulikakör biztosítja a maximális térfogatáramot a tartozékok, emelőkarok és traktorfunkciók működtetéséhez.

Ahhoz, hogy a hidraulika-rendszer tökéletesen megfeleljen az üzemi profiljának, a Deutz-Fahr öt meghatározott hidraulikaegységet biztosít, az alapkivitelűtől a csúcstechnológiásig. A hátsó függesztőmű kívülről, a szárnyról is kezelhető, ezáltal a munkaeszközök csatlakoztatása egyszerű és biztonságos. A TLT funkciók választéka szintén erősen változó. Az alapfelszereltséghez magától értetődően három TLT-fordulatszám tartozik a Deutz-Fahr-nál: 540, 540 Eco és 1000. A TLT egy gombbal és elektro-hidraulikus kezelőszervekkel aktiválható. Ez rángatás nélküli, sima indítást garantál. Opcióként menetsebesség-arányos TLT is elérhető.

Deutz-Fahr

A Power-Shift sebességváltó akár 45 előre- és 45 hátrameneti sebességfokozattal rendelkezik

Kényelmes Deutz-Fahr fülke, a munka közbeni lehető legjobb rálátásért

Kellemesebb munkakörnyezetben kevésbé erős hatást fejtenek ki olyan környezeti tényezők, mint a hideg vagy a meleg, a por, a növényvédő szerek és a zaj – a kezelő így hosszabb ideig tud koncentrálni, és jobban teljesít. Az egy darabból álló szélvédő és a körkörös üvegfelület minden irányban tökéletes kilátást biztosít, lefedi a teljes munkaterületet, és így biztonságot garantál. Kívülről a fülke karcsú és kompakt. Nincsenek rajta éles szélek, melyek kárt tennének a terményben.

Maximális kényelem: kellemes ülés mindenkinek

A vezető kényelmét a rugózott ülés és az ergonómiailag elhelyezett kezelő szervek biztosítják. A legmagasabb kényelmi szintet elsősorban a be- és kiszállást megkönnyítő széles ajtónyitási szög fémjelzi. A műszerfalon található InfoCentre analóg és digitális kijelzésekkel folyamatosan egyértelmű tájékoztatást nyújt a kezelőnek a traktor üzemi állapotáról.

További információ: www.dorker.hu