A CASE IH méltán büszke lehet, hiszen az „Év Traktora - 2019” díjat és a „Legjobb traktordízájn - 2019” kategóriát is megnyerte a Maxxum 145 Activedrive 8 modelljük. A 4 hengeres Maxxum meghajtásáról egy Tier 4F emissziós besorolású, 4,5 literes FPT dízelmotor gondoskodik, amely 145 LE névleges és 175 LE maximális teljesítményt biztosít. Az előre/hátra menetben 24 sebességes, robotizált powershift, ActiveDrive 8 sebességváltója lehetővé teszi az 53 km/h elérését.

Két díjjal is büszkélkedhet a Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8 - fotó: Case IH

A Case IH Maxxum 145 traktor ActiveDrive 8 sebességváltója számos előnyt kínál kezelőjének. A mászófokozatok speciális feladatokhoz opciósan szintén elérhetők. Az első sebességtartomány a 10,2 km/h sebességet éri el, elsősorban nehezebb szántóföldi munkákhoz tervezték, melyek nagyon alacsony sebességet igényelnek. A második tartomány az általános feladatoké, amelyek lefedik a szántóföldi munkák 90 százalékát, valamint megfelelő teljesítményátvitelt jelentenek szálastakarmány-betakarítással kapcsolatos feladatokhoz és homlokrakodóval végzett munkákhoz is. A szállítási feladatokhoz a harmadik tartomány használható, ahol a “skip-shift” sebességillesztés funkciónak köszönhetően lehetőség van gyors fokozatváltásra.

Az „Év Legjobb Univerzális Traktora - 2019” díját, a nemzetközi szakmai zsűri ítészeinek döntése alapján, a Fendt 313 Vario érdemelte ki. A Fendt 313 Variónál, mint ahogy a többi Vario 300 modellben, 4,4 literes AGCO Power dízelmotor szolgál erőforrásul. A TMS funkció az optimális munkasebességhez – az emberi tévedést kizáró módon – automatikusan beszabályzott áttétel révén garantálja, hogy a traktor a műszakilag lehetséges legkisebb gázolajfogyasztással üzemeljen. A két tempomat segítségével a közúton vagy fordulókban, illetve a munkavégzés során használt sebességeket rögzítheti a traktoros.

A Fendt Vario 313 a legjobb univerzális traktor 2019-ben - fotó: Fendt

A Vario hajtómű garantálja a fokozatok kapcsolása nélküli sebességváltoztatást 20 m/h-tól 40 km/h-ig. A diffi, illetve az összkerékhajtás AUTO funkciói révén a gépkezelőnek nem kell kapcsolgatnia e funkciókat. Az elektronika elvégzi ezt a bekormányzási szögtől és sebességtől függően. A 110 l/min Loadsensing-hidraulikaszivattyúval és az opcionális Power Beyond-csatlakozóval rendelkezik. A Fendt Vario 300 VisionPlus vezetőfülkéjét 77 fokos látószög, 6,2 négyzetméter üvegfelület, 2520 liter űrtartalmú beltér, nagyszerű térérzet, kiváló kényelem jellemzi. Nincs B-oszlop, és a kipufogócső az A-oszlop mellett kapott helyet, ezáltal akadálymentesebb lett a kilátás.

Az Év Legjobb Ültetvényes Traktora - 2019” kategória három döntőse közül a Same Frutteto CVT 115 S állhat a dobogó legfelső fokára. A traktorban alkalmazott korszerű és hatékony FARMotion motor folyamatos teljesítményleadásával tűnik ki. A tervezési fázisban valamennyi egyéb motoralkatrészt (hűtő, ventilátor, vezetékek, szűrők) figyelembe vettek, és lehetőség szerint takarékos helykihasználással helyeztek el.

 

Az Év ültetvényes traktora nyertese a Same Frutteo CVT 115S - fotó: SDF Group

A gyártó szerint ezek az alkatrészek a rutinszerű karbantartási munkáknál nagyon könnyen hozzáférhetők, így pl. a porleválasztót is tartalmazó, kétfokozatú PowerCore-légszűrő vagy az új hűtőcsomag (hűtővíz, motorolajhűtő, a sebességváltó és a hidraulika olajhűtője és az intercooler) gyorsan és könnyen tisztítható. Az újonnan kifejlesztett MaxCom kartámasz segítségével minden traktorfunkció joystickkal vezérelhető és tetszés szerint konfigurálható.

A Same Frutteo CVT S fokozat nélküli sebességváltója a gyártó szerint egy mechanikus váltó magas hatékonyságát biztosítja egy hidrosztatikus váltó kényelmes és könnyű kezelésével párosítva. A menetsebesség fokozat nélkül 0 és 40 km/h között szabályozható, a motor üzemanyag-takarékos, alacsony, 1650 rpm fordulatszáma mellett. A Frutteo CVT S alapfelszereltsége a rugózott első tengely „Active Drive” egyenkénti kerékfelfüggesztéssel kibővíthető, amelynek működését egy külön vezérlőegység folyamatosan figyelemmel kíséri.