Mint az a Tractor.bel cikkéből kiderül: az alapot a BELARUS Sh-406 kommunális munkagép alváza adta. Mivel egy közúti gépet alakítottak át erdészeti géppé, fontos volt, hogy mindenekelőtt a gépkezelő számára garantálni tudják a biztonságot.

Az erdőben végzett munka során azonban fennáll a faágak lehullásának veszélye, ez szükségessé teszi a fülke védelmét. Az új fülke megfelelt a borulási teszten, továbbá védelmet nyújt a behatoló és leeső tárgyak ellen. Ezenkívül terepjáró gumiabroncsokat használnak a modellen.

A BELARUS TL-120 erdészeti traktor erdészeti feladatokra készült a különböző tartozékokkal való munkavégzéshez. Kiváló terepjáró képességgel rendelkezik, használható tüzek lokalizálására is telepített tűzoltó berendezéseivel a nehezen elérhető erdőrészekben.

"A Fehérorosz Állami Műszaki Egyetemmel együtt most egy olyan technológián gondolkodunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a gépet az erdészeti gépesítésben is felhasználhassuk. Már elmondhatjuk, hogy használható például az erdei utak kialakításánál és karbantartásánál" – mondta Andrey Gordeychik tervezőmérnök.

A TL-120 konfiguráció kompatibilis a BELARUS traktorok alkatrészeivel. A modellt a Minszki Motorüzem által gyártott 120 lóerős motorral látták el.

A traktort az Eurázsiai Gazdasági Unió országaiban tervezik értékesíteni.

Indexkép: Tractor.bel