A modern mezőgazdaság számára innovatív megoldást kínál, az Alliance mérnökei által kifejlesztett, egyedülálló rétegelt technológiát (SLT) alkalmazó gumiabroncs-család.

Az Alliance Agri Star II többrétegű profiltechnológiája (SLT) lényegében a többszögű kapaszkodó bordáinak egyedülálló kombinációja, amely kiváló tapadást jelent hosszú távú kopás után is, és lényegesen jobb általános teljesítményt nyújt. A kapaszkodó borda 2 rétegből áll: A felső rétegnek egy szög profilja van, az alsó rétegnek pedig több szög profilja. Amikor a felső réteg elkopott (az általános kopás 40% -át követően), az alsó réteg működésbe lép – megváltoztatja geometriáját, és ismét kiváló tapadást biztosít.

A hosszú élettartam és a nagyfokú tapadás mellett az SLT többrétegű profiltechnológia sokkal jobb közúti teljesítményt, továbbá nagyobb ellenállást biztosít a közúti igénybevételkor. Javítja a csúszásgátló és fékező képességeket, valamint kiváló öntisztuló tulajdonságokat biztosít a gumiabroncs teljes élettartamára.

A kapaszkodó bordák kiváló szögének és a sima profil kialakításnak köszönhetően a növénykárosító hatása is sokkal alacsonyabb. Az Agri Star II egy A osztályú teljesítményű termék, amelynek műszaki színvonala sokkal magasabb, mint a szokásos radiális gumiabroncsoké. Jellemzője: nagyobb gumimennyiség, fokozott merevség, nagyobb érintkezési és falfelület.

A belső összehasonlító tesztek azt mutatják, hogy a prémium futófelület-összetételnek köszönhetően ez a gumiabroncs hatékonyabb kopásálló képességgel rendelkezik. A sebesség besorolása "D" szintre, azaz 65 km/h-ra növekedett. Az új gumiabroncs-családot a 70-es és a 85-ös sorozatokban gyártják, összesen több mint 60 féle méretben.