A teljesítmény, a sokoldalúság és a munkakomfort mellett, merőben új kihívások jelentek meg mind a gazdáknál, mind a gépgyártóknál. A 21. századi ipari forradalom elérte a mezőgazdaságot is és teljesen új értelmezést kaptak az olyan szavak, mint a teljesítmény, a költséghatékonyság, és a sokoldalú alkalmazhatóság.

Az új T7 HD traktor teljesen új, Horizon Ultra fülkét kapott és a legfrissebb PLM Intelligence, felhő alapú, gépparkirányítási rendszert. Ez különösen ajánlott azoknak, akik legkülönfélébb szántóföldi munkákat és közúti terményszállítást végeznek, különféle képkategóriákkal.

New Holland T7 HD (Heavy Duty)

New Holland bemutatta az új T7 HD (Heavy Duty)-t – Fotó: newholland.com

Horizon Ultra fülke

A New Holland előzőleg megkérdezte a gépeiket használó gazdákat, hogy mik lennének az elvárásaik a közeljövő nagy teljesítményű traktorjával szemben. Voltak futurisztikus ötletek is, de az igények alapján a realitások talaján született meg a Horizon Ultra fülke, amely minden körülmények közt a legjobb komfortot nyújtja, nagyon tágas, részleteiben is minőségi kidolgozású és a piacon a legcsendesebb, 66 dBA zajszintű kivitel. Ehhez társul a már említett PLM Intelligece informatikai rendszer, amely nélkül nem lenne teljes értékű a gép, egyszerre szolgálva költséghatékonyságot, a  precíziós és fenntartható gazdálkodást.

New Holland Horizon Ultra fülke

Horizon Ultra fülke: az új fülkebelső és új oldalsó kezelőkonzol – Fotó: newholland.com

A fülke külsőleg szinte ugyanaz, de a belső tere már egy új környezet. Tágasabb, kényelmesebb és az előző modell műszerezettségéből, kezelőszerveiből mindössze 2% került át az újba! Ugyanakkor nagyon ügyeltek arra, hogy az új modellben is szinte azonnal otthon érezze magát a gazda vagy a traktor vezetője, hamar rá tudjon hangolódni a gép kezelésre és megmaradjanak a közös jellemzők az előző T7-es vagy más New Holland traktorokéval.

Az egyik legfontosabb belső változás, a valamivel hosszabb fülke, több hely jut az utasnak, több szabad hely van a padlózaton. Van egy 30 literes tárolórekesz a vezetőülés mögött és egy 12 literes, hűtött rekesz az utasülés mögött. Valamint USB és más elektromos csatlakozók szintén vannak a vezető mögött, míg jobb oldalt egy nyitott rekesz van.

A fülke vázszerkezetét is áttervezték, jobban rá lehet látni a traktor előtti területre és hátra az eszközcsatlakoztatásra, míg a traktor teljes környzete kamerák segítségével látható be.

New Holland bemutatta az új T7 HD (Heavy Duty)-t

Maximum 24 munkalámpa kérhető – Fotó: newholland.com

A munkalámpa-csomag nem kevesebb, mint 24 darab ledes munkalámpát foglalhat magában az éjszakai munkavégzésekhez.

A tágas fülkében teljesen új a SideWinder Ultra kezelő-kartámasz, rajta az IntelliView 12 collos kijelzővel. A kezelőszervek egyedileg konfigurálhatók, egyszerűen és igény szerint bővíthetően.

Úttörő újítás, hogy az LCD műszerfal a kormánykerék közepére került, így folyamatosan, teljes egészében látható. A klímaberendezés 35 százalékkal nagyobb teljesítményű és zónakapcsolókkal is rendelkezik, ezért egész évben kellemes hőfokot nyújt. Az Auto Comfort vezetőülés télen-nyáron kellemes munkakomfortot biztosit.

Az új fülke és az új informatikai-rendszer már valóban korunk digitalizációját jeleníti meg a fedélzeten és a különféle mobil eszközök automatikusan képesek hozzá kapcsolódni és akár az érintőképernyőről, akár a kapcsolókról működtethetők.

LCD műszerfal a kormánykeréken

LCD műszerfal a kormánykeréken – Fotó: newholland.com

PLM Intelligence, az Agrár 4.0 jegyében

Az T7 HD traktoron bevezetett, PLM Intelligence legfrissebb változata már a New Hollnad Precision Land Management (precíziós gazdálkodási stratégia) része és teljesen új elektronikai felépítéssel rendelkezik. Egy ugrás a megszokott gazdálkodásból az Agrár 4.0 alkalmazásra, amely a precíziós és kapcsolt gazdálkodási támogatásokkal segíti a gazdákat, a soron következő munkálatok tervezésében, valós idejű adatok alapján segíti gépeik üzemeltetését, valamint támogatja a maximális költéshatékonyságot és precíziós munkavégzést.


Az új fejlesztések egyre inkább bekapcsolják az ügyfeleket a fejlődésbe, de a szolgáltatások terén szintén új lehetőségek nyílnak a digitalizáció által. A gazdákat már a traktorfülkében is elérjük fizikálisan és fordítva, hogy munkájuk terén eredményesek legyenek: optimalizálva a terméshozamot, a költségráfordítással, hatékonyan növelve a gépek termelékenységét, felhő alapú rendszerben kielemezve az adatokat, támogatva a gazdaság hatékony működése érdekében hozott terveket, döntéseket.

A MyNewHolland App segítséggel a gazdák regisztrálhatják gépeiket és kinyerhetik az üzemtletéssel kapcsolatos információkat és elérhetik azokat a MyPLMConnect portálon keresztül, ahol gépeik és gazdálkodásuk adatait egyszerűen áttekinthetik.

Ezzel párhuzamosan, a New Holland bevezette az új PLM Cygnus vevőegységét is, amellyel megvalósítható az automatikus vezetés az új T7 HD-esen, a PLM Intelligence támogatásával. Megbízható valós pozíciót mutat, munka közben kompenzálja a domborzatból adódó behatásokat, nagyon gyorsan korrigálja a sorkövetést és megbízható, pontos vezérlést biztosít.

New Holland T7 HD (Heavy Duty)

IntellView 12 colos kijelző számos funkcióval – Fotó: newholland.com

A vevőegység támogatja a New Holland műholdas alapú, korrekciós vezetést, a nagy precizitású, valós idejű mozgásérzékeléssel (RTK), a PLM RTK+ hálózaton keresztül.

A New Holland kapcsolatrendszere minimalizálja az állásidőket is. Nemcsak a gazda, de a kereskedő vagy szerviz szintén folyamatosan látja a regisztrált gépek üzemeltetési adatait. Távdiagnosztikát végezhetnek a New Holland Remote Assistance által, tanácsokkal szolgálhatnak a gazdának vagy a traktor vezetőjének, miközben az IntellViewConnect által meg is oszthatják a képernyőt.

New Holland T7 HD (Heavy Duty)

Megbízható valós pozíciót mutat munka közben – Fotó: newholland.com

Továbbá, a gépek be vannak kapcsolva a New Holland Control Room központi egységéhez, ahol látják a hibakódokat is és figyelmeztethetik, szakmai tanácsokkal látják el a kereskedőt, illetve közeli gépszervizt, a váratlan műszaki hiba kivédése, elhárítása érdekében.