Pilisi Andorral, a Novara Coop Kft. munkatársával beszélgettünk az új, saját fejlesztésű és gyártású gépcsaládjukról.

"Az AGROmashEXPO és Agrárgépshow rendezvényen lesz az NCK-700 automata kitérésű talajmarónk premierje, amelyre minden gazdálkodót szeretettel várunk. Valódi ünnep ez a kiállítás számunkra, hiszen végre bemutathatjuk a nagyközönség előtt is ezt az egyedülálló gépet. A vásár alkalmából bevezető akciót hirdetünk a talajmarókra:

Az első 10 darab, AGROmashEXPÓN megvásárolt NCK-700 automata kitérésű talajmaró ára csak 1.150.000.-+Áfa!

Ez az összeg – ahogyan ezt a gazdálkodók is látják – abszolút reklámár, így a tizedik eladott gép után már csak drágábban, a gép valóságos listaárán lehet majd megvásárolni. Érdemes sietni és mihamarabb szemügyre venni a standunkon ezt az újdonságot."

Hogyan is működik az NCK-700-as? Nézzük meg a géptesztekről készült videót, amelyet nyilvános gépbemutató formájában, Tököl határában forgatott a Novar Coop Kft. A géptesztekre egy olyan gyümölcsösben került sor, ahol  az ültetvény feltöltött, sittes területre lett telepítve. A talaj agyagos volt, a gép pedig fiatal, 4-5 éves szilva ültetvényben dolgozott.

Mivel tud többet az NCK-700-as, mint a nagy gépgyártó vállalatok eszközei?

A Novara Coop fejlesztése programozható elektronikával rendelkezik, így pontosan tud pozicionálni. Precízen, egyenletesen kerüli ki a fát – a sor így nem sérül – legyen szó fiatal kultúráról, jelzőkaróról, vagy sérülékeny pótlásról. Ahogyan az érintőpálca elkerüli a fát, azonnal visszaindul a sorba, így kevesebb műveletlen terület marad a sorban, és ugyanakkor tökéletesen kiküszöbölhető a fa megsértése, megütése.

A precíz munka tovább fokozható a kézi vezérlés funkcióval, amely joystick-kel irányítható a traktorfülkéből. A kézi vezérlés előzetesen beállítható – de automata módban is azonnal átveheti az irányítást a gépkezelő, hiszen ahogy mozgásba hozza a joystick-et a kezelő, már működik is a manuális mód.

talajmaró

Az eszköz precízen, egyenletesen kerüli ki a fát

Mi hívta életre az új NCK-700-as automata kitérésű talajmarót?

"Már több fajta, különböző márkájú automata kitérésű talajmarót is forgalmaztunk az elmúlt években és a felhasználói tapasztalatok azt mutatták, hogy hiába készültek ezek a gépek egy-egy jó koncepció alapján, a kivitelezés sajnos kevésbé sikeres. Az ültetvények végül csak megsérültek, a gazda elégedetlen volt – gyakran az anyagminőségre is panasz érkezett.

A mi gépünknél, az NCK 700-as automata kitérésű talajmarónál az egyedi tervezés- és a levédett szabadalom az automatikához – pontosabban a joystick-vezérléshez kapcsolódik.

Hatalmas igény volt már egy olyan eszközre a piacon, amely nem okoz sérülést az ültetvényben munka közben – mi ezt a gazdálkodók megkeresései alapján évek óta tapasztaljuk." – nyilatkozta Pilisi Andor.

Előnyök, amelyeket a gazda a saját pénztárcáján érez majd:

– Az NCK-700 automata kitérésű talajmaró a saját hidraulika rendszerét használja, így szinte bármilyen traktorral üzemeltethető

– Minimális a lóerő igénye: 20 LE

– Szőlőben is használható

– Minimális tőtávolság a kitéréshez: 80 cm

– Minimális sortávolság: 2,5 méter

– Maximális a kinyúlása: a traktor közepétől: 250 cm; a traktorkerék szélétől: 150 cm.

talajmaró

A talajmaró nem sérti fel az ültetvényt

A kertészeti talajmarókra egyre nagyobb igény fogalmazódik meg a gazdák körében. A sor gyomirtása – mondhatni, hogy – kimegy a divatból, hiszen drága és kevésbé környezetbarát technológia.

Gépteszt köves talajon

A talajmaró fej – a kialakításának köszönhetően – képes kiemelkedni a köves talajon. A Novara Coop mérnökei hosszútávú használatra és meghibásodásmentes üzemeltetésre tervezték az NCK-700 gépeket.

Az eszköz munkamélységet a joystickkal lehet állítani, a fej dőlésszögének változtatásával – ennek a finomhangolása menet közben is megoldható a traktorfülkéből.

A géptesztek folytatódnak – a sorozatgyártásra minden készen áll

"Terveink szerint tavasztól továbbra is folyamatosan dolgozik majd a prototípusunk, amely géptesztek tapasztalatait a gazdálkodókkal közösen elemezzük. Egyelőre nem találtunk olyan "gyermekbetegséget", amely az első széria fejlesztését indokolná, de van tervünk bőven a jövőre nézve.

Elkészültek az NCK-700-as talajmaró front kivitelű tervei, amelyet nagy izgalommal várnak a gazdálkodó partnereink.

Ezen kívül, pozitív visszajelzéseket és sok megrendelést kaptunk a horvát és szlovén piacokról, ahol rögtön felfedezte a szakma a gépünk egyediségét. Szép feladat lesz kiszolgálni a növekvő igényeket, de szerencsére felkészültünk a sorozatgyártásra." – tette hozzá Pilisi Andor.

Az AGROmashEXPÓ-n minden már meglévő és új partnerét nagy szeretettel várja a Novara Coop Kft. a megszokott helyen, a C pavilon 5/A standon – valamint a külső területeken.

A kiállításon a korábbi éveknél nagyobb akciókkal – a pótkocsik esetében 3%-os kedvezménnyel – várják a gazdálkodókat a Novara Coop munkatársai!