A LEMKEN Hungária Kft. gépeiről bátran állíthatjuk: felhasználóbarátok, könnyen beállíthatók, és változatos környezeti adottságok mellett is kiváló munkát végeznek. Mivel a gépek méreteit, teljesítményét tekintve rendkívül széles palettáról beszélhetünk, a kis, közepes és a nagy gazdaságok is megtalálhatják a számukra ideális gépeket.

Idén az új RUBIN 10-es rövidtárcsa a párizsi SIMA kiállításon elnyerte az év gépe díjat. Az elismerést elsősorban a szimmetrikus tárcsaelrendezésnek köszönheti, amely kiküszöböli az oldalra-húzást, és jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Rubin 10

A RUBIN 10-es rövidtárcsa a párizsi SIMA kiállításon elnyerte az év gépe díjat – fotó: lemken.com

A DIAMANT 16-os ekék esetében az Opti-Line rendszernek köszönhetően szűnik meg ez a nem kívánt jelenség, így akár tíz százalékkal is csökkenthetjük üzemanyag-kiadásunkat. A súlyáthelyező rendszer a csúszás csökkentését, a traktorfülkéből irányítható hidraulikus munkamélység-beállítás pedig a vezető kényelmét szolgálja.

A KARAT 12-es nehézkultivátorok az erősen kötött talajok esetén is alkalmasak sekély tarlóművelésre, illetve az akár 30 cm mélységig történő forgatás nélküli alapművelésre. A 4 sorban elhelyezkedő kapák húzástávolsága 23 cm, ami a művelt terület kiváló lazítását és átdolgozását teszi lehetővé és a kapaváltozattól is függően hatékony bekeverést biztosít.

Karat 12

A KARAT 12-es nehézkultivátor erősen kötött talajon is megállja a helyét – fotó: Agroinform.hu

A rendelkezésre álló nyolc kapatípusnak köszönhetően minden talajtípushoz és minden művelési feladathoz megfelelő eszközt választhatunk. Az opcióként rendelkezésre álló gyorscserélős rendszerrel könnyedén és rövid idő alatt cserélhetjük át a különféle kapaváltozatokat. Az új, keményfém lapkákkal borított K8H kapatípus ráadásul extrém hosszú élettartammal rendelkezik.

További információ a Lemken gépeiről:

Szrnka Péter: Kelet-Magyarország 36/30-852-5787
Póczik Balázs: Nyugat-Magyarország 36/30-748-5380

www.lemken.com/hu
facebook.com/lemken.hungary

Lemken