A New Holland több mint 3000 négyzetméteres, impozáns standdal jelent meg az Agritechnicán. Központi helyre kerültek az újdonságok és az újítások: a világrekorder CR10.90 kombájn, a T6 Dynamic Command és az új T7.215S traktorok, amelyek közül kettő díjat is nyert a kiállításon.

A New Holland márka kizárólagos hazai képviseleteként az Agrotec Magyarország Kft.-vel készítettünk közös videót, amelyben a hannoveri világkiállítás fogatagába invitáljuk kedves olvasóinkat.

A felsorakoztatott gépek között szerepelt az NH FR920 silózó, a TC5.80, a CX7.90; az LM7.42 rakodó; a T6 és a T7 traktorcsaládok, a BigBaler Plus nagybálázó, a Roll Belt és az RB125 bálázók, a T4S, T4, T5, T5EC és a T4F traktorok is.

A stand jövőbe mutató, hangsúlyos és üde színfoltja volt a környezetbarát Methane koncepciótraktor. A 6 hengeres NEF erőforrás 180 lóerejével és 740 Nm forgató nyomatékával ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint a hagyományos dízel változat.

Az új Methane bemutatkozása az Agritechnica kiállításon – fotó: New Holland Agriculure

Az innovatív üzemanyagtartálynak köszönhetően ugyanannyi ideig tud dolgozni újratöltés nélkül, mint dízel társai, a karbantartási intervallumok sem változtak.

Az erőforrás széndioxid-kibocsájtása 10%-kal csökkent, bio-metán felhasználásakor pedig ugyanez nullára mérséklődik. A traktor futurisztikus dizájnja és high-tech technológiai megoldásai lenyűgözték és magukkal ragadták a hannoveri nagyközönséget.

Innováció és gyönyörű dizájn traktor-formába öntve – fotó: New Holland Agriculture

A CR kombájnszéria proaktív automata beállítási rendszere volt az egyik olyan újítás a kiállításon, amelyet az Agritechnica szakmai zsűrije ezüstéremmel díjazott.

A fejlesztés elsősorban a gépkezelő dolgát hivatott megkönnyíteni: az új kombájn beállítási rendszer az automatizmus egy újabb szintjére lépett.

Míg a korábban használt rendszerek reaktívak, addig a New Holland most bemutatott újítása proaktív megoldást kínál, mivel megjósolja az emelkedők és a lejtők mértékét, valamint a terménysűrűséget, ezek alapján korrigálja a beállításokat mielőtt még többlet vagy veszteség lépne fel.

A rendszer alkalmazkodik a terület jellemzőihez, illetve a hozam mértékéhez. Ehhez topológiai adatokat dolgoz fel közvetlenül a vágóasztal előtti területről, és ezek alapján hívja elő a megfelelő beállításokat.

A kombájn előtti hozam lehető legpontosabb előrejelzésére a szomszédos elhaladások – azaz a már learatott területek – jellemzőit, és a GPS hozamtérképét veszi alapul, majd ehhez optimalizálja a beállításokat. Mindezek eredményeképpen növekszik a kombájn teljesítménye anélkül, hogy a gépkezelőnek bele kellene nyúlni a beállításokba.

Az Agritechnica másik New Holland díjazottja a T6.175 Dynamic Command™ volt, amely az Év Gépe 2018 díjat nyerte el a középkategóriás traktorok között. A kitüntetést a vezető európai mezőgazdasági újságírók ítélték oda a gépnek. A technikai újítások, a teljesítmény, a termelékenység, a mérsékelt működési költségek, az egyszerű és logikus kezelés és irányíthatóság, valamint a gépkezelő kényelme mind-mind közrejátszottak abban, hogy a T6-os kiérdemelte és elnyerte a díjat.

„A díj igazolja a New Holland régóta fennálló vezető pozícióját a szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással is foglalkozó gazdaságok, valamint a tejgazdaságok szegmensében" – emelte ki Carlo Lambro, a New Holland Agriculture elnöke.

"A kemény munka eredményeként könyveljük el az elismerést, amely mindazoknak szól, akik részt vettek a T6.175 Dynamic Command traktor fejlesztésében és megalkotásában, így a mérnökök, és az egész Basildon üzem dicsérete az Év Gépe 2018 díj.”

A New Holland az új T6 Dynamic Command típussal kibővítette a multifunkciós traktorkollekcióját. Az új T6.145, T6.155, T6.165 és T6.175 az egyetlen olyan modellcsalád a piacon, amely az új 3 sebességcsoporttal rendelkező sebességváltó, csoportonként 8 terhelés alatt kapcsolható fokozattal szerelt. A rendkívül sokoldalú traktorok megbízható erőgépei lesznek mind a szántóföldi gazdálkodók, mind pedig az állattenyésztők számára.