Elsősorban a 8000-es sorozat kisebb modelljeire koncentráltak, de a 9000-es sorozat is lényeges újításokat kap a munkateljesítmény tovább növelése érdekében. Továbbá egy új csúcsmodellel, a 30R típussal bővül a szálastakarmány-felszedők kínálata, amelyet főleg a nagyobb teljesítményű gépekhez ajánlanak.

John Deere

John Deere

John Deere 8200i az új 30R felszedővel – fotók: www.deere.com

Az új 8000-es sorozatú szecskázógépek

A 8100-as, 8200-as és 8300-as modellek a ráncfelvarrás mellett nagyobb teljesítményt is kaptak. A legkisebb, 9 literes motorral szerelt 8100-as takarmánybetakarító gép maximális teljesítménye mostantól 431 lóerő, ezzel átveszi a korábbi 8200-as modell helyét.

A 8200-as takarmánybetakarító gép a 2023-as modellévtől kezdve a nagyobb, 13,5 literes motort kapja, teljesítménye 34 lóerővel, 465 lóerőre nő. A kisebb 8000-es modellek teljesítménykínálatát az új 8300-as modell egészíti ki, amelynek maximális teljesítménye a korábbi 490 LE helyett 505 LE lesz.

Az alkatrészek élettartamának javítása és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében a John Deere Premium KPTM aprítóberendezés a Dura LineTM-rendszerrel egy új bevonattal, a Busa®CLAD-dal rendelkezik. Ezt a bevonatot kifejezetten a nagy igénybevételnek kitett gépalkatrészekhez tervezték, és minden 8000-es és 9000-es sorozatú modellen ezt fogják alkalmazni. A hosszabb élettartam mellett csökkennek a tonnánkénti kopási költségek.

A 9000-es sorozat: mi az újdonság?

A korábbi 9500-as és 9600-as szecskázógépekhez hasonlóan a 9700-as modell is a JD18X motort kapja, amely nem igényel AdBlue-t, és növeli a gépek munkateljesítményét is. Megkapta még a 9700 HarvestMotion Plust, amely a motor fordulatszámának csökkenésével jelentősen növeli a forgatónyomatékot, míg a teljesítményt akár 825 lóerőig is növelheti.

További változás, hogy a 9000-es sorozatú önjáró takarmányszecskázó gépek áttervezett, 20 cm-rel hosszabb ürítőcsővel vannak felszerelve. Optimalizált kontúrjainak és kialakításának köszönhetően nagyobb áteresztőképességet biztosít, és jobb a rálátás a szállítójárműre is. A karbantartást plusz szerviznyílások könnyítik meg.

John Deere

Nemcsak a teljesítmény nőtt, de áttervezték az ürítőcsövet is – fotó: www.deere.com

Az új 30R felszedőberendezés nagy áteresztőképességhez

A John Deere teljes teljesítményének kihasználása érdekében a Kemper kifejlesztette az új 30R fűfelszedőt, amelynek munkaszélessége 2,70 méter. A 80 cm átmérőjű csigával, nagyobb, 20 cm átmérőjű csigaprofilokkal és 6 sor, 6,5 mm vastag fogakkal ellátott, új R-sorozatú felszedőberendezést nagy áteresztőképességre tervezték.

Azért, hogy a teljes kapacitás kihasználható legyen, jövőre már a 30R lánc nélküli meghajtással és az igénybevételeknek még jobban ellenálló kopóalkatrészekkel fog rendelkezni az alacsonyabb karbantartási költségek érdekében.

John Deere

Az új, 30R típusú felszedőberendezés – fotó: www.deere.com

John Deere AutoSetup: tervezze meg a munkafolyamatokat gyorsan és egyszerűen

A John Deere számos megoldást kínál a kezelői kényelem növelésére a rövid betakarítási időszakra. Ezek egyike az AutoSetup. Amennyiben a gép JDLinkTM modemmel van felszerelve, akkor az adatok vezeték nélkül és ingyenesen továbbíthatók a John Deere Operations CenterTM-rel. Ez lehetővé teszi a munkafolyamatok beállítását, tervezését és nyomon követését egyetlen online portálon.

A John Deere AutoSetup segítségével lehetőség nyílik arra, hogy ezeket az információkat közvetlenül a szántóföldre, a takarmánybetakarítóhoz küldje. Az előre megtervezett munkaprogramok automatikusan megjelennek a Gen 4 kijelzőjén, amikor a gép átlépi a kijelölt terület határát. Ezáltal a járművezető közvetlenül hozzáférhet a megfelelő nyomvonalakhoz, munkabeállításokhoz és területhatárokhoz.

Forrás: www.deere.com