A New Holland traktorok, kombájnok és egyéb mezőgazdasági gépek méltán népszerűek Magyarországon kiváló ár-érték arányuk miatt és a tradíciónak köszönhetően, amiért már több évtizede jelen vannak a hazai piacon. Az AGROTEC Magyarország Kft. neve 2013-óta forrt össze a New Holland márkanévvel és a társaság fennállása óta gyors ütemű növekedést mutatott a gépforgalmazás- és a szervizhálózat terén is.

A legújabb telephelyét – nagy érdeklődés mellett, 200 környékbeli gazdálkodó jelenlétében – Marcaliban adta át az AGROTEC Magyarország Kft. Az épület felavatásán túl több oka is volt a meghívottaknak az ünneplésre.

Ma Magyarországon mintegy 7000 New Holland traktor dolgozik. Ezúttal pedig az 1000. Magyarországon értékesített T6000/T6 traktort is sikerült átadni az új tulajdonosának. A rendezvényen Varga László, a Marcali Agro Kft. ügyvezetője vette át az új New Holland T6.180 erőgépét.

Lássuk a rendezvény örömteli pillanatait és az új komplexumot – légifelvételeken is!

A Marcali területi központ tervezésekor és kivitelezésekor a legmodernebb, energiahatékony technológiákat alkalmazva alakítottak ki olyan környezetet, amely biztosítja a zökkenőmentes és hatékony munkavégzést az ott dolgozóknak, és a partnerek igényeihez is igazodik. Az új központ teljes mértékben kielégíti a környező gazdálkodók szervizszolgáltatás és alkatrészellátás iránti szükségleteit, és megfelelő teret biztosít a színvonalas gépértékesítésnek.

Az ünnepélyes megnyitón beszédében dr. Sütő László, Marcali polgármestere elmondta, hogy a város életében több aspektusból is jelentősek az ilyen jellegű fejlesztések és beruházások. Hangsúlyozta: szakemberek és szaktudás nélkül mit sem érnek a gépek, de a megfelelő körülmények is elengedhetetlenek a hatékony munkához és a fejlődéshez.

Martin Rada, az AGROTEC-csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a cégcsoport mindig az ügyfeleket helyezi középpontba, így az új telephely is – amely amellett persze, hogy a dolgozók és a város számára is pozitív változást hoz –, elsősorban a vevők érdekeit szolgálja, mivel végsősorban az a célja, hogy a partnerek eredményesebben és hathatósabban tudjanak gazdálkodni.

fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője kiemelte: Az AGROTEC Magyarország 2013 óra működik, így az idén ünnepli öt éves fennállását. A cég ez idő alatt elérte, hogy egy hatékony, a teljes országot lefedő hálózatot építsen fel és üzemeltessen. A cég eredményességét mutatja a tavalyi, több mint 20 milliárd forintos forgalom is, amelynek legnagyobb részét, mintegy 75%-át a gépértékesítés adja, 20%-a az alkatrész eladásokból származik, 4%-ot pedig a szerviz tett ki.

Az első saját AGROTEC telephelyet Szentlőrincen avatta a cég, azt követte Füzesabony, Komárom, Szekszárd és most Marcali; mellettük pedig az ország több pontján bérelt műhelyekben és raktárépületekben zajlik a munka. A 2017-es év egyértelműen legnagyobb befektetése a Marcali telephely fejlesztése volt, amely zöldmezős beruházáshoz az Agrofert-cégcsoport mintegy 350 millió forintot biztosított.

fotó: Agroinform.hu