Nemrégiben láttunk egy lenyűgöző Massey Ferguson Show-t Tökölön, közvetlenül a Novara Coop Kft. telephelye mellett. Az AGCO Közép-Európában először Magyarországra hozta el az MF eXperience európai gépbemutató körútját, amelyen az importőr Austro Diesel GmbH. szervezésében a helyi MF márkakereskedők is meg tudták mutatni vendégeiknek a legújabb MF gépeket.

Több mint 25 MF gép vonult fel összesen a bemutatón, ami után minket már nem kellett meggyőzni arról hogy a francia gyártó betartotta 2018-ban ígéretét: 5 éven belül teljes értékű és prémium kínálattal fog rendelkezni traktorok, kombájnok, szálastakarmány-gépek, bálázók és teleszkópos rakodók terén.

De vajon mit tud ehhez hozzátenni a földrajzilag házigazdának tekinthető és egyben legfiatalabb Massey Ferguson márkakereskedő, a Novara Coop Kft.?

Pilisi Andort, a Novara Coop Kft. marketing menedzserét kérdeztük.

Hogyan értékeled ezt a nagyszabású szakmai show-t és milyen üzeneted van azoknak, akik személyesen nem tudtak részt venni a rendezvényen?

– Remekül sikerült a show és a Massey Ferguson szinte teljes termékpalettáját be tudta mutatni a gyártó és az importőr ezen a rendezvényen, ami az AGCO Csoport gyári rendezvénye volt. Nagy örömmel fogadtuk, hogy kvázi mi lehettünk a házigazdák, és hogy egy ekkora világcég Tökölre látogatott.

Mi a rendezvény fő céljaként azt tűztük ki, hogy új ügyfeleket tudjunk szerezni a Massey Ferguson traktorok számára és olyan ügyfeleknek is meg tudjuk mutatni ezt a márkát, akik előtte még nem használtak ilyen gépeket – alacsonyabb kategóriájú erőgépekkel, vagy esetleg más nyugati márkával dolgoztak.

Úgy gondolom, hogy nagyon színvonalas környezetben tudtuk megmutatni, hogy ez egy prémium minőségű nyugati márka, kiváló ár érték aránnyal – és ezért érdemes Massey Ferguson traktort vásárolni.

Massey Ferguson Experience Tour 2022

Massey Ferguson Experience Tour 2022. – Tökölön – fotó: Agroinform.hu

Mivel új belépők vagyunk kereskedőként a Massey Ferguson piacán, ezért mi nem régi ügyfélkörrel rendelkező kereskedők közé tartozunk. Az eladott traktorjaink esetében ezért 10-ből 9 teljesen új Ferguson ügyfélnek számít.

Éppen ezért, a mi sikereink szerintem bravúrosnak tekinthetők – ugyanakkor azt gondolom, hogy ezen a piacon új színt is hoztunk – mind a márka, mind pedig a gazdálkodók számára.

Szeretnénk az általunk képviselt stílust megtartani, ugyanis mi arra törekszünk folyamatosan, hogy olyan embereknek tudjuk bemutatni ezt a márkát, akik eddig nem ismerték.

"Minket már 100%-ban meggyőzött és így jó dolgozni egy márkával"

Az MF márkával kapcsolatos kereskedői tapasztalataink szerint a Massey Ferguson gépeket minden szempontból érdemes megvenni, ezért dílerként is érdemes vele foglalkozni.

Hogy konkrét előnyökről is beszéljünk, két dolgot szeretnék kiemelni:

  • Az egyik fontos előny, az alkatrészellátás.

Több évtizedes gépkereskedelmi tapasztalattal rendelkezik a családunk és ennek tükrében ki merem jelenteni, hogy a Massey Ferguson egyedülálló márkának számít abban, hogy az alkatrészek 94%-át 24 órán belül tudjuk biztosítani.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 10-ből 8 alkatrész polcon van. – Ez önmagában egy lenyűgöző szám.

  • Emellett a szervizünk 24, illetve 48 órán belül képes kiszállni, bármekkora erőgépről legyen szó.

Lehet ez 60 lóerős, vagy 400 lóerős gép! – Mi nem teszünk ebben különbséget, igyekszünk minél gyorsabban, minél flottabbul kiszolgálni minden ügyfelet. – fűzte hozzá Pilisi Andor.

– Hogyan tudnád egy mondatban összefoglalni a hitvallásotokat, amit közvetítetek a Massey Ferguson kereskedelemmel?

– Ezt nem én fogalmaztam meg, hanem egy kedves partner ült be a fülkébe, szétnézett és azt mondta:

Ez emberbarát.

És ez mindent leír. Lehet ezt biztosan 100 mondatban, órákon keresztül taglalni, ódákat zengeni róla, de azt hiszem, ez a legfontosabb. Mert az ember a legfontosabb.

A termelékenységnek is a kulcsa maga az ember.

Fontosnak tartom mindig hangsúlyozni, hogy nem vagyok gépészmérnök. Én csak a gépek világában élek, mióta az eszemet tudom és szerelmes lettem. Szerelmeim a Massey Fergusonok, főleg a nagyobb szériák, amelyek abszolút a kedvenceim lettek.

A mi vállalkozásunk a pici gépekből épült fel és aki ismeri a családunk munkásságát, az tudja, hogy mi a legkisebb gépektől indultunk és nagyon sok munkával elértünk ide, a legnagyobbakig. Azonban a szemléletünk semmit sem változott, mert bármi történjen, marad az EMBER az első számunkra és ezen belül is az emberség, adott szó, kézfogás, korrekt üzlet.

Ezt a szemléletet adjuk tovább minden ügyfelünk részére, hiszen számunkra ugyanúgy  fontos az, aki 50 000 forintos műtrágyaszórót vásárol tőlünk, mint aki megvesz egy 150 000 000 forintos kombájnt.

Ez a szemléletmód egyébként nem megy ki a divatból.

Az idő minket igazol és az esetek többségében mi is azt a jó visszajelzést kapjuk, amilyen hozzáállással fogadjuk a partnereinket.

– Van nálatok gépész szakember is, bőséggel...

Massey Ferguson traktor bemutató

– Természetesen! Gépész szempontból ki kell emelni a Massey Ferguson legújabb szériáit, a frissen érkező MF 6S és MF 7S erőgépeket, illetve a márka aktuális sztárját, a 2021-es Év Traktora Díj győztes MF 8S szériát. Ezekre a kuriózumnak számító traktorokra máris nagy az érdeklődés, Magyarországon is.

Itt van ez a különleges piaci helyzet, amelyben ötvöződik a poszt-kovid szindróma a háborús válsággal. Most szerintem nagyobb szüksége van a gazdálkodóknak a kiszámíthatóságra és a megbízható partnerségre, mint valaha.

Ilyen körülmények között hatalmas előny, hogy a Massey Ferguson gépek nagy százaléka készletről-, vagy rövid szállítási határidővel elérhetők.

Ráadásul, amellett, hogy jó gépek és kiváló minőségben, gyorsan, kényelmesen lehet velük termelni, nagyon-nagyon fontos, hogy a gazdák számára széles körben elérhetők az árfekvés szempontjából is! – hangsúlyozta Pilisi Andor.

A Novara szakemberének köszönjük az interjút – olvasóinknak pedig ajánlunk egy kis ízelítőt a tököli Massey Ferguson Experience Tour 2022 rendezvény emlékezetes pillanataiból: