A francia MX homlokrakodó gyár 60 éves tapasztalatával Európa egyik leginnovatívabb rakodó gyártója. A legmodernebb 3D szkennerrel hetente két új traktortípushoz fejlesztenek homlokrakodót, ezzel 45 traktormárka közel 8000 különböző típusához tudnak rakodógémet szállítani.

U400-as vagy a T400-as szériából érdemes most választani!

U400: az átgyúrt 300-as

A korábbi U300 család átdolgozását követően jött létre az U400. A mechanikus szintezős előd paramétereit alapvetően megtartották, de új típusok kerültek be a választékba, így a korábbi 9 helyett most már 14-ből választhatunk 40-220 LE-s traktorokhoz. Elmondható a rakodócsalád standard tagjairól, hogy kiváló kombinációját alkotják az emelési magasságnak és az emelőkapacitásnak, ami a hatékony mindennapi munkákhoz kell, mint például a szilázskezelés, etetés, a tárolási vagy tisztítási munkák.

A kínálatban megjelentek az erősebb „+”-os modellek (U400+), melyek hasonló geometria mellett nagyobb emelési kapacitást nyújtanak a kivételesen nagy tömegek mozgatásához.

U400

Az U400 rakodócsaládot kiváló emelési magasság és emelőkapacitás jellemzi

A korábbiakhoz képest több fejlesztés is megjelent az U400-asokon. Ilyen például az integrált, lehajtható támasztó láb a gém alatt, ami tovább rövidíti – az egyébként is gyors – le- és felszerelési időt. A hidraulika és az elektromos csöveket és kábeleket a rakodógém belsejébe tették, minimálisra csökkentve a sérülések veszélyét. Emellett dupla védelmet kaptak a különféle szelepek is.

T400: új típusokkal erősített prémium osztály

Az MX prémium szériája 7 tagról 11-re bővült, négy T400+ típussal a nagyobb emelőkapacitás érdekében, a speciális igényekhez. Ezek a rakodók – a kisebb testvérektől eltérően – már PCH jelöléssel hidraulikus párhuzamvezetést kaptak, ami az MX saját fejlesztése és szabadalma. A T400-as nem véletlenül képviseli a csúcsot a gyár választékában, hiszen ezek a gépek professzionális használatra lettek tervezve, olyan helyekre, ahol a rakodási feladatok nagymértékűek és rendszeresek. Ezt segítik a széles választékban rendelhető opciók is, mint például a különféle vezérlések, a gémrugózás, a kihelyezett hidraulika körök vagy az automatikus munkaeszköz szintezés, ürítés valamint le- és felcsatlakoztatás.

T400

A T400-as rakodók professzionális használatra lettek tervezve

MX vezérlések

Többféle vezérlési mód közül választhatunk az egyszerű mechanikustól az elektronikusig. Alap esetben mechanikus bowdenes vezérlés rendelhető (ProPilot), ami egy költségtakarékos megoldás. Az MX saját szabadalma a FlexPilot kontroll, a bowdenes vezérléssel szemben sokkal finomabb és pontosabb mozgatást tesz lehetővé alacsony nyomású hidraulikával működtetett rendszerével. A csúcsot az e-Pilot jelenti (csak T400 szériához). Az új elektromos rakodóvezérlés lehetővé teszi a fő funkciók kombinált és progresszív működését egy időben. Ez köszönhető a fejlett elektronikának, a CAN BUS rendszernek. Itt a kezelő segítségére van egy elektromos joystick, amin 12 nyomógomb található a különböző funkciókhoz és egy mini joystickot is beintegráltak, melyet hüvelykujjal tudunk működtetni.

Tudjon meg többet a rakodókról a letölthető prospektusból, amit a képre kattintva érhet el:

kép

További információért keresse az AXIÁL Kft. területileg illetékes kollégáit!