Megérkezett a sokak által oly nagyon várt tavasz, ami a mezőgazdaságban csak egy dolgot jelenthet, ami nem más, mint a vegyszerezés, műtrágyaszórás és vetési munkálatok kezdetét. Ezek a munkafolyamatok megkövetelik a tökéletes gépekkel történő munkavégzést, hiszen egy meghibásodás esetén komoly csúszásokra tehet szert a gazda, amely az aratáskor mért terméshozamban jelentős kiesést okozhat!

Ebben szeretne segítségükre lenni az Amazonen-Werke Kft. folyamatosan bővülő szortimentjével! Hamarosan olyan kimagasló gépekkel is találkozhatnak kínálatunkban mint a vontatott Precea-TCC szemenkénti vetőgép, a Cirrus 9004-2C Grand gabonavetőgép, a ZG-TX vontatott mészszórásra és granulált műtrágya kijuttatására egyaránt alkalmas vontatott műtrágyaszóró, a Cobra sekélykultivátor, a Catros+ 03 széria Smart Frame rendszerrel vagy épp a Magyarországi gyárban készülő, de az Amazone-ra jellemző precizitásban és minőségben készülő Tyrok 400 Onland, illetve a Teres 300 ekék.

körforgás

Körforgás – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Márciusban továbbra is elérhetőek kampányaink és akcióink!

Továbbra is elérhető a készletkisöprési akcióink, amelyben megtalálhatják a szemenkénti Precea vetőgépeket, Catros rövidtárcsákat, Cayros ekéket, valamint kultivátoraink közül a Ceus szántóföldi nehéz kultivátorokat továbbá, a Cobra vontatott sekély kultivátorunkat!

Az előbb említett akció mellett további három kampánnyal is kedveskedik az AMAZONE, melyek keretében:

 • Soronként 75,-EUR extra kedvezményt biztosítunk gabonavetőgép kombinációk és mulcsvetőgépek vásárlásához, ezzel ünnepelve az Amazone vetéstechnika 75 éves születésnapját.
 • Extra 2800,-EUR árelőnyt biztosítunk a Catros+ 02 széria vásárlóinak 2024. szeptemberig.
 • Akciós 700,-EUR soronkénti kedvezménnyel kedveskedünk Precea vetőgép vásárlása esetén (2024.03.31-ig érvényes az akció).

Amazone gépek akciója

Készletkisöprési akció – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Gyors, intelligens, pontos: nem más lehet, mint a Precea szemenkénti vetőgép!

A Precea szemenkénti vetőgép a szántás utáni vetésnél és a mulcsvetésnél használva rendkívül precíz maglehelyezéssel, kiváló teljesítményével és kényelmes kezelhetőségével tűnik ki. Az első osztályú magadagolás és műtrágya kijuttatás akár 15 km/h munkasebesség mellett is pontos vetést és szemet gyönyörködtető egyenletes kelést biztosít. A különböző vázkialakítások maximális rugalmasságot biztosítanak ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára ideális váz variációt. A Precea termékcsalád 4-12 soros kialakításban is elérhető így mindenki igényét ki tudja elégíteni.

A vetőgépek jelenleg 2 típusú meghajtással érhetőek el ezek a mechanikus (Special) és az elektromos (Super) magadagoló meghajtások. Az elektromos soronkénti hajtás lehetővé teszi, hogy az elhelyezési távolság a teljes munkaszélességben állandó maradjon, még a fordulókban is.

A magok pontos adagolásáról a túlnyomásos elven alapuló adagolóegység gondoskodik. A túlnyomás révén a magok a forgó vetőtárcsa furataihoz nyomódnak, és a tárcsa magával szállítja azokat. A további forgás során az odanyomódott magok áthaladnak a három maglesodrón, melyek megbízhatóan elvégzik a magok adagolását a furaton keresztül, valamint a fölösleges magok lesodrásra kerülnek, így a SmartControl automatikus maglesodrónak köszönhetően elkerülhetőek a dupla vetések és a hiányok ezzel egyöntetűbb kelést.

precea szemenkénti vetőgép

Precea szemenkénti vetőgép – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Számos olyan funkció érhető el a Precea gépeken, amely a pontosság növelésére és a kezelő tehermentesítésére szolgál, ilyen például az egész vetőgépre jellemző egyszerűség és szerszám nélküli beállítási lehetőségek tömkelege. A gépet munka közben nyugodt járás jellemzi a soronként 220 kg-os csoroszlyanyomásnak köszönhetően amelyet, hidraulikus állítással akár 350 kg-ig is növelhetünk. Kiegészítésképp kérhető még a SmartForce funkció, ami a csoroszlyanyomást a talajviszonyokhoz igazítva állítja, így elérve egy egyenletes vetőmag mélységet ezzel tovább segítve a kelést.

Az akciókkal, kampányokkal és készletkisöpréssel kapcsolatos kérdésekben keressék bizalommal az Amazonen-Werke Kft. kollégáit:

 • Jónás Zsolt – Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ, Hajdú-Bihar
  Tel: +36 30 643 6134
 • Oravecz István – Heves, Nógrád, Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok
  Tel: +36 30 637 3306
 • Szász Villő Dóra – Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron
  Tel: +36 30 544 4478
 • Horváth Attila – Somogy, Tolna, Baranya, Zala
  Tel: +36 30 538 5918
 • Móricz Tamás – Békés, Csongrád-Csanád
  Tel: +36 30 345 8294