Rugalmas alkalmazhatóság

A TEGOSEM kiegészíthető még további egy bekeverőegységgel, amely tartalma szintén közvetlenül adagolható felszíni kijuttatással, így egyetlen munkamenettel még hatékonyabb lehet a gazdálkodás. A műtrágya és a mikrogranulátum közvetlenül a vetőmaghoz jut, ideális körülményeket teremtve a fiatal kultúrnövények megindulásához. A felszíni kijuttatás a művelés során, egyesítve az alsóvetéssel – például a fű esetében – történik a tömörítőgörgő és a vetősín között. A fokozott talajtakarás elősegíti a talajnedvesség megtartását.

Pöttinger TERRASEM C6 műtrágyázó, TEGOSEM 500 vetőegységgel.

Pöttinger TERRASEM C6 műtrágyázó, TEGOSEM 500 vetőegységgel.

Intelligens adagolás

A vetőmag mennyiségi elosztása a TEGOSEM-nél pneumatikus rendszerű, amely a terminálról szabályozható. Az adagolás és leállítás funkcióit a TERRASEM központja vette át. A gépet egységesen két különböző adagolókerékkel szerelik: egyik a nagyszemű terményekhez, mint például a gabona, csillagfürt, borsó, bab, míg az aprószeműek közül a lóhere vagy zsázsa esetében.

Sokoldalú vetési lehetőség

Az egypályás kialakítás további egységekkel nemcsak az adagolás, de a TERRASEM-mel a vetőmag áramlása is megoldott. A váltás, az egypályás és a felületi kijuttatás között egyetlen átkapcsolással kényelmesen megoldható, a két elosztópozíció között, a vetőmagkivezetésnél. Az egypályás kivezetésnél a vetéshez, a jól bevált kéttárcsás (Dual Disc) rendszert alkalmazzák. Ezáltal a vetőmag, műtrágya, mikrogranulátum vagy más keverék-komponens kiválóan elvegyül, egy optimális magágyat létrehozva. A tömörítő mögötti terelőtárcsák fogják a vetőmagokat a lehető legjobban eloszlatni, mert felszínközeli vetésnél fennáll a veszélye, hogy az aprószemű vetés kisodródik.

Pöttinger TERRASEM C6 műtrágyázó, TEGOSEM 500 vetőegységgel.  Intelligens adagolás

Meglévő kombinációk párosítása, a hatékonyabb gazdálkodásért.

További alkalmazi lehetőségek

A TEGOSEM vetőegység nemcsak a TERRASEM mulcsvetőgépre, hanem a LION forgóboronára, a TERRADISC tárcsás boronára, valamint a SYNKRO kapára egyaránt felszerelhető. Nincs felesleges átállás, a leginkább költséghatékony megoldás a vetési műveletek elvégzéséhez.

Forrás: www.poettinger.at