A több mint százéves múltra visszatekintő svéd márka, a Sveaverken 1911-ben jött létre. A cég a kezdetektől az innovatív megoldásokra összpontosított az állattenyésztés és a mezőgazdaság területén, a technológia felhasználásával nagyobb kényelmet és könnyebb munkakörülményeket teremtve a mezőgazdasági termelésben.

A Sveaverken nem hétköznapi módon fogalmazza meg küldetését:

  • "Kevesebb munka, több élet": Tölts több időt az élettel, ne a munkával!
  • "Csúcshatékonyság": Ne riasszon el a bonyolult technológia! A Sveaverken felhasználóbarát megoldásai zökkenőmentesen illeszkednek a munkafolyamatokhoz.
  • "Zöldebb jövő": A Sveaverkennél hisznek a felelős gazdálkodási és termelési gyakorlatokban, amelyek virágzó jövőt biztosíthatnak a következő generációk számára.

A márka három, napjainkban dinamikusan fejlődő szektorra – precíziós mezőgazdaság, digitális állattenyésztés és automatikus gazdálkodás – koncentrál és a mezőgazdasági innováció élvonalát kínálja a felhasználók számára.

A cég 3 gyártóüzemmel, 4 kutatás-fejlesztési központtal és több mint 200 alkalmazottal rendelkezik világszerte, akik szilárd alapot biztosítanak ahhoz, hogy folyamatosan újítsák és fejlesszék termékeiket.

A Svea csúcstechnológiájú képfeldolgozást, IoT-t és automatikus technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy fejlett megoldások révén adhasson választ a mezőgazdaság különböző szegmenseinek precíziós, digitalizációs és automatizálási igényeire.

Sveaverken

A Sveaverken F100 elképesztő, ± 2,5 cm pontossággal dolgozik – forrás: Sveaverken

A precíziós mezőgazdasághoz kapcsolódó termékkínálatból kiemelendő a Sveaverken F100, egy automata kormányzási rendszer, amely a szó szoros értelmében szabad kezet ad a gazdának munka közben. Alapfelszereltségként tartalmazza az alapvető ingyenes ISOBUS, illetve PPP funkciókat és mivel támogatja az olyan GNSS korrekciós forrásokat, mint az RTK, SBAS és PPP, elképesztő, ± 2,5 cm pontossággal dolgozik. Sőt, hálózat vagy bázisállomás nélkül is képes elvégezni a különböző feladatokat.

Legyen szó nagy farmról vagy családi gazdaságról, nem megfelelő lefedettségű hálózattal rendelkező területről, ez a termék abszolút alkalmas a munkaterhek, a költségek csökkentésére és a hatékonyság növelésére.

Xavier Picquart gazdálkodó az észak-franciaországi Zutkerque-ben. Mindig is érdekelte a precíziós mezőgazdaság és új módszereket keresett a hozamok növeléséhez és a hatékonyság javításához. Azonban vonakodott befektetni új berendezésekbe, különösen az RTK automatikus irányítási technológiájába, mert egy új rendszer beszerzése és beüzemelése kisebb vagyonba került és nem volt semmilyen garancia rá, hogy ténylegesen is javítja majd a gazdálkodó munkáját. Azonban mióta felfedezte a Sveaverken F100 automata kormányzási rendszert, megváltozott az álláspontja.

A Sveaverken F100 használatával, az átfedések megszűnésével 30% -kal kevesebb vetőgumóra volt szükség Xavier burgonyaföldjein, a szokásos 6 óra helyett pedig 5 órát töltött az ültetéssel, ezzel 20% -kal növelve a hatékonyságot 4 hektáros földterületén. Az optimalizált munkarendnek köszönhetően Xavier több időt tölthet olyan tevékenységekkel, amelyek még a mezőgazdasági munkán kívül kedvesek számára.

Sveaverken

A szarvasmarha-higiénia fontos eszköze a Sveaverken Brush – forrás: Sveaverken

A precíziós állattenyésztés terén a Sveaverken a takarmányadagoló-toló robotok mellett a szarvasmarha-tartásban használható precíziós nyakörvek, testkefék és okos hőlampák is találhatók kínálatában, amelyek nélkülözhetetlen elemei a szarvasmarhák higiéniájához, egészségi állapotuk optimálisan tartásához. Ebből a szegmensből a RoboPusher - Nimbo takarmánytoló robot méltó említésre, amely egyetlen töltéssel 16 órát képes dolgozni naponta, éjjel-nappal tolja az eleséget a tehenek elé, minimalizálva az élelmiszer-pazarlást, biztosítva az állatok számára a megfelelő táplálékmennyiséget és javítva a gazdasági hatékonyságot.

Az eszköz fejlett látástechnológiát használ algoritmusokkal és ultrahangos modullal, amely képes azonosítani az akadályokat és automatikusan beállítani útvonalát a hatékony takarmánykiszállításhoz. Egyedi kialakítása miatt működéséhez a hagyományos technológiával ellentétben nem igényel sínpályát, csupán kis helyre van szüksége a töltőpont telepítéséhez, az útvonalak beállításához és már indulhat is.

A robot alapfelszereltségéhez tartozik egy újonnan kifejlesztett 48 V 40 Ah háromkomponensű lítium akkumulátor. A töltő gyors és hatékony automatikus töltést kínál. Amint a robot befejezte az adagolást, automatikusan visszatér a töltőállomásra újratöltésre. Ez a funkció biztosítja, hogy a robot egyetlen feltöltés naponta több mint 16 órát dolgozzon, ami tökéletessé teszi a kis- és közepes méretű gazdaságok számára, ahol naponta többször is takarmányozzák az állatokat.

Sveaverken

A RoboPusher-Nimbo fejlett látástechnológiát használ algoritmusokkal és ultrahangos modullal, amely képes azonosítani az akadályokat és automatikusan beállítani útvonalát a hatékony takarmánykiszállításhoz – forrás: Sveaverken

"A robot remekül működik, a takarmányfelvétel 12%-kal nőtt, így a nyereség is több lesz" – kommentálta Łukasz, egy 300 szarvasmarhát tartó lengyel gazda. aki azt is megjegyezte, hogy a Sveaverken gyors online támogatásának köszönhetően nincs szükség a robot üzemeltetéséhez plusz emberre.

A Sveaverken márka mindig is hitt abban, hogy technológiai megoldásaik átalakítják a gazdák életét és hozzájárulnak egy jobb világot megteremtéséhez. Előnyöket biztosítanak a mezőgazdaság és a gazdák számára, továbbá növeli bevételeiket. Ezért választja ma már több mint száz országból 30 ezernél is több ügyfél a Sveaverken-t – ennyien nem tévedhetnek.

Sveaverken

A Sveaverken innovatív megoldásairól részletesebb információ ITT található.

A Facebook-on is ott vagyunk!