A Kirovec traktorok egykoron a keletnémet nagyüzemek vezérgépének számítottak, és páratlan múlttal rendlelkeznek az egykori NDK területén. A Kirovec a német újraegyesítés előtt számított igazán kelendőnek az ország keleti felében, ahol a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb erőgépként tartották számon. A szentpétervári traktorgyár Kirovec K 744R Premium sorozatú, törzscsuklós nagytraktor családjának legújabb generációja a hannoveri agrárseregszemlén mutatkozott be, és indult hódító útjára.

Félelmetes és egyben lenyűgöző látvány, ahogyan a szerelvény megindul  – videó: Agroinform.hu

A Kond-Coop Kft. mint a KIROVEC gyár hivatalos szerződött értékesítő és garanciális szerviz-ellátó partnere 20 éve foglalkozik nagyüzemi szántóföldi növénytermesztéssel, és tapasztalataik szerint minden talajon a traktor tapadása és vonóerejének megfelelő összhangja a sikeres talajművelés biztosítéka.

A KIROVEC traktorcsalád minden talajtípusra tökéletes választás.

A Kirovec Pétervári Traktorgyár Rt. precíz gyártástechnológiával, teszteléssel, folyamatos fejlesztés mellett állítja elő az erőgépeket. A cél az európai piac bővítése, melyet nemcsak a kiváló traktorok értékesítésével, hanem az ehhez kapcsolódó teljes körű alkatrész- és szervizhálózat biztosításával kívánják megvalósítani.

A legújabb generáció megtartotta elődje legendás tulajdonságait, azonban külső jegyeiben már alig emlékeztet a korábbi K-700-701 modellekre, új, formatervezett, könnyen felnyitható motorháztető és az orosz erőgépeknél eddig sosem tapasztalt kényelmet nyújtó vezetőfülkéje teljesen új karaktert adott a nagy múltú szériának. Panoráma kialakítású üvegfelülete az ilyen erőgépeknél eddig nem tapasztalt kiváló kilátást biztosít a gép kezelője számára.

Hatalmas méretei ellenére is könnyedén fordul – videó: Agroinform.hu

A 17 tonnás nehéz traktort III. és IV. kategóriás szabványos, gyorskapcsolós rendszerű, univerzális kivitelű, hidraulikus hárompont csatlakozású függesztő szerkezettel látták el. Szélessége a közúti közlekedési szabályoknak megfelelő 2,875 méter.  A Load-sensing vezérlésű hidraulikus rendszer kiszolgálásáról egy változó geometriájú axiális rendszerű szivattyú gondoskodik, percenkénti 180 literes kapacitással. A hátsó függesztőszerkezetet kívülről a hátsó sárvédőről gombnyomással elektronikus úton is lehet működtetni.

Csoportonként, terhelés alatt kapcsolható erőátviteli rendszer alkalmassá teszi minden nehéz talajmunka elvégzésére. Hatékonyan működik a széles munkafogású vetőberendezéssel és egyéb korszerű gépegységekkel is. A széria különböző teljesítményű JAMZ, TMZ (300-420 LE) és Mercedes-Benz (354-428 LE) motorokkal rendelhető.