Amazone

Az Amazone legújabb fejlesztése a KE 3002-240 típusú, 3 méter munkaszélességű forgóborona

Rövid, kompakt felépítés

A KE 3002-240 Rotamix-rendszere összesen 12 boronafog-rögzítőt tartalmaz, a bemenő teljesítmény megoszlik a rotorokon. A boronafogak kiváló porhanyós talajréteget hagynak hátra, optimális magágy-előkészítést végeznek, főleg a szántást követően, kötöttebb talaj esetén is. A 12 boronafog-rögzítő kisebb átmérőjű fogaskerekek alkalmazását teszi lehetővé, ami könnyű, kompakt konstrukciót tesz lehetővé, erősebb boronakialakítással.

A könnyű kivitel jelentős teherbírási tartalékot hagy a hátsó függesztőszerkezetnek, ezáltal még egy vetőgép is hozzákapcsolható a boronához, még kedvező súlyponttal. Ezzel párhuzamosan még az első ballasztsúly tömege is csökkenthető.

A hosszú élettartamú hajtáslánc szervizperiódusa megnőtt, és sima futást biztosít. A megbízhatóság kulcseleme a kettős tömítési mód – kazettás tömítőgyűrűvel és labirint tömítéssel –, megakadályozva a por, a nedvesség és más szennyeződések bejutását. A Quick & Safe rendszer kő elleni védelemmel készül, a 290 mm-es boronafogak szerszám nélkül cserélhetők.

Amazone

Könnyű csatlakozás, kedvező súlypont és rugalmas mélységállítás jellemzi

Nagy hatásfok, közvetlen meghajtás

A KE 3002-240 Rotamix közvetlen meghajtású áttételekkel rendelkezik, amely nagy teljesítmény átvitelére képes, közvetlenül a forgóboronák rotorjaihoz. Ez egy jól bevált megoldás, a KX és KG forgó kultivátorokon szintén alkalmazzák, nincsenek erőátvezetések, ezért az élettartam is hosszabb. A behajtási fordulatszám 540; 750 és 1000 lehet percenként. Ezenkívül az áttételek is változtathatók, a talajkondíciókhoz, illetve az adott traktor kihajtási fordulatszámához igazíthatók.

Amazone

Kedvező mechanikai hatásfok és hosszú élettartam

QuckLink a gyors csatlakoztatásért

Az Amazone talajművelő eszközei egységesen a QuckLink gyorskapcsolási megoldással rendelkeznek, ezért az új KE 02 a különféle vetőgépekhez hasonlóan könnyedén csatlakoztatható. A KE 02 egy kompakt rendszert alkot a Cataya boronára szerelt, hagyományos vetőgéppel és az Avant 02 sűrített levegős fronttartállyal. A megerősített keresztgerendának köszönhetően a Centaya Super sűrített levegős vetőgép az új forgóboronával együtt is alkalmazható.

Az új Precea-A, boronára kapcsolható precíziós, sűrített levegős vetőgép szintén szerszámok nélkül csatlakoztatható, de a D9-es kapcsolt, hagyományos vetőgép ugyancsak csatlakoztatható hozzá a „Liftpack“-rendszerrel.

Beállítások és funkciók

Szintén új megoldás az opcióban rendelhető hidraulikus mélységállítás a KE 02 típuson. Ez könnyedén, a traktor fülkéjéből bármikor a talajminőségnek megfelelően munka közben elvégezhető, és egy skála mutatja folyamatosan az aktuális munkamélységet.

A megtoldható alsó vezetőkaroknak köszönhetően a KE 02 szinte bármilyen kategóriájú traktorhoz kapcsolható, és az abroncsméret sem jelent problémát. Továbbá az alsó vezetőkar beállítható a normál CAT 3 és CAT 3N méretekhez is.

A mélységállítás precízen szabályozható a szintezőléc és egy görgő segítségével. A szintezőléc szintén felfelé mozdul a beépített túlterhelés elleni védelemnek köszönhetően. Ez precíz állíthatóságot kínál, amely szintén univerzálisan használható a traktorokon lévő más beállítási módokkal, ilyenek például az oldallemezek vagy a nyomjelzők.

Széles görgőkínálat

Számos görgőtípus különféle átmérőkkel, célirányosan választható az adott területnek megfelelően. A lehetőségek a zárt könnyű görgőtől kezdve az ék alakú görgőn át a mátrix profilú abroncsig vagy trapézgörgőig bezárólag terjednek, de a talajtömörítő fogasgörgő is ajánlott közepes vagy nehéz talajviszonyok esetén.

Forrás: www.amazone.de