A német Krampe cég a RamBody AS 750 mezőgazdasági célú, letoló rendszerű pótkocsijának sikeres piaci bevezetését követően most egy újabb, szintén letoló ürítési rendszerű típust mutatott be, de kimondottan földmunkákhoz, tereprendezéshez. A RamBody AS 620 Heavy Duty tandem futóműves típust kimondottan nehéz terepviszonyokhoz fejlesztették ki. A premier az idei bauma 2022 szakkiállításon volt.

pótkocsi

Krampe RamBody AS 620 HD – fotó: www.krampe.de

Nehéz terepen is stabilan

Az új RamBody AS 620 HD alacsony súlypontjának köszönhetően különösen meredek lejtőkön vagy nehéz, dimbes-dombos terepen garantálja a nagyfokú stabilitást a letoló rendszerrel végzett ürítés során. Ugyanakkor más anyagok zárt térben, tárolóban történő lerakodásához szintén ideális, mert nem kell a puttonyt felbillenteni. A kirakodási idő mindössze kb. 38 másodperc 13 m³ rakodási térfogat mellett.

Az alvázat és a puttonyt extrém alkalmazásokhoz tervezték. Az alváz zárt, téglalap alakú profilból készült. A himbás felfüggesztésű tengelyek aszimmetrikusan eltoltak, ami megakadályozza, hogy az első tengely "beássa magát", kanyarodáskor feltúrja a talajt, és kiváló terepkövetést és stabilitást biztosít.

A felépítmény igény szerint teljes egészében HARDOX® kivitelben is rendelhető, a padlózaton maximum 10 mm, az oldalfalaknál pedig 8 mm lehet a maximum vastagság. Ez a masszív konstrukció lehetővé teszi a kb. 24 t műszaki teherbírást.

Az új pótkocsi hátsó ajtaja két részre oszlik, kb. 3/4-1/4 arányban. A hidraulikusan, fokozatmentesen felnyitható felső rész lehetővé teszi az adagolt kirakodást és a válaszfalazást. Az alsó rész "surrantóként" szolgál, a padlózat meghosszabbításaként, így a rakomány nem szóródik rá a hátsó lámpákra és az aláfutásgátlóra.

A kiállítást követően az új modellt számos ügyfél fogja tesztelni a legkülönfélébb körülmények között.

A RamBody AS 620 HD természetesen EU-s típus jóváhagyásával kerül forgalomba, igazolva a legmagasabb biztonsági és minőségi szabványokat. A sorozatgyártás megkezdését 2024-re tervezik.

pótkocsi

pótkocsi

A letolós rendszerű felépítmény terepen stabil, és zárt térben is gond nélkül üríthető. A már jól bevált mezőgazdasági típuson alapul – fotók: www.krampe.de

pótkocsi

Masszív alváz, terepkövető futómű, műszakilag 24 tonnás teherbírás – fotó: www.krampe.de

Forrás: www.krampe.de