KUHN ekecsalád

Az idei év csapadékviszonyát látva, talán még soha nem volt ekkora dilemma, hogy a hagyományos forgatásos vagy a forgatás nélküli technológia az előnyösebb. A szakemberek egyértelműen nyilatkoznak arról, hogy legjobban szántással lehet leforgatni a nagy mennyiségű növényi maradványt, istálló- vagy zöldtrágyát. A vízmegőrzés érdekében elérhetők az új MASER L ekék lezáró hengerrel, így egy menetben biztosított a nedvesség veszteség minimalizálása.

A szántás legfontosabb feladata a talaj forgatása, lehetővé téve, hogy a felszíni lebontandó növényi részeket és a kártevőket a talajba juttassa.

A KUHN, több mint 190 éve a gazdálkodók igényeit szem előtt tartva fejleszti termékeit. Az eke kínálatban 105 LE-től egészen 405 LE teljesítményű erőgépekhez tudunk megoldást biztosítani.

A robosztus váz és a strapabíró fordító rész minden KUHN eke védjegye, amit alapfelszereltségben további magas műszaki színvonalú megoldásokkal ruház fel a gyártó. Az ekefej védelme érdekében a KUHN, kétfajta biztosítással gyárt ekéket. Alapkivitelben mechanikus, szakítócsavaros védelemmel ellátottak a gépek, opcionálisan hidraulikus megoldás is elérhető. A KUHN a (Triplex) kormánylemezt 3 eltérő vastagságú és tulajdonságú acélból készíti. A fenti technológiának köszönhetően kiváló kopásállóság és rugalmasság jellemezi a kormánylemezt. A kopóelemek tartóssága és magas minősége érdekében a KUHN saját maga gyártja a kopó részeket.

A cég folyamatosan fejleszti az ekéket. Ennek első hírnöke volt, a vázba rejtett VARI hidraulikus munkaszélesség állítás, illetve a tarlón és barázdában is használható modellek kialakítása.

Az új MASTER L szérián elérhető a szabadalmaztatott hidraulikus állítású DUOLINER lezáró henger, amellyel a talaj szén tartalma jobban megőrizhető, ezen túlmenően a talaj vízmegtartás is előnyösebb, mint lezárás nélkül. Végül de nem utolsó sorban, pedig szintén ebben a típuscsaládban jelent meg az ISOBUS vezérelt SMART eke is, ahol lehetséges az eketestek egymástól független egyedi vezérlése is. Az okos eke változtatható munkaszélességet és mélység szabályzást biztosít, ezáltal könnyen lehet alkalmazkodni egy táblán belüli eltérő talaj és művelési viszonyokhoz. Ezen túlmenően egyszerűen készíthető szabályos forgó, ezzel is segítve a gazdálkodók munkáját.

Az eke kínálatban 105 LE-től egészen 405 LE teljesítményű erőgépekhez tudunk megoldást biztosítani – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

ISOBUS

A SMART ekét ISOBUS vezérli – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

MULTI-MASTER

A MULTI MASTER 123 és a MULTI MASTER 153 széria a kis- és közepes gazdaságok 105 - 270 Le közötti teljesítményű traktorok ideális munkagépe.

A belépő MASTER 123-as széria, 3-tól 6 ekefejes változatban érhető el 120x120 mm keresztmetszetű gerendellyel és 75 cm-es váz magasság jellemzi.

A robusztusabb 150x150 gerendellyel rendelkező 153-as széria 4-6 fejes kivitelben 80 cm vagy 90 cm-es váz magassággal érhető el.

MULTI MASTER 123 és a MULTI MASTER 153  – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

MASTER L

A MASTER család új tagja, a MASTER L, amely új vázkialakításának köszönhetően még robusztusabb és sokoldalúbb 4-6 vasú eke. A 85, illetve 90 cm-es gerendely magasságnak és 101 cm-es eke osztástávolságnak köszönhetően a jó átömlés garantált. A tarlón járó változat használható barázdában járó munkagépként is. A számos opcióval bővíthető ekecsalád 200-300 LE traktorokhoz illeszthető.

Vari Master

MASTER-L – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

MULTI LEADER

Az egykerekű félig függesztett LEADER ekék úgy lettek kifejlesztve, hogy növeljék a munkateljesítményt. A LEADER termékcsalád kiváló manőverezhetőségének köszönhetően értékes időt takaríthat meg a fordulóban.

Az egyszerű, könnyen hozzáférhető és szerszám nélküli beállítások lehetővé teszik a tökéletes szántás elérését bármilyen munkakörülmény mellett.

A MULTI - LEADER modellek 6 - 8 ekefejes változatban kaphatók 270-360 LE-s traktorokhoz.

MULTI-LEADER – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

MULTI LEADER XT

Az új fejlesztésű kategóriagyőztes LEADER XT félig függesztett széria számos egyedi megoldást kapott. A tarlón járó kivitel a MASTER L- hez hasonlóan használható barázdában is. A "Z" alakú gerendelynek és a vázszerkezetben felhasznált rengeteg öntvénynek köszönhetően rendkívül robosztus kivitel.

Az ekecsalád 7-9 fejes kivitelben, 210-től 405 Le vonóerő tartományba illeszthető. A különféle opcionális felszerelések megoldást kínálnak minden körülményhez. Az előhántó szerszám nélkül állítható mélységű és dőlésszögű.

Egy korszerű, a gazdálkodási körülményeknek megfelelően kiválasztott ekének továbbra is van létjogosultsága a termelés technológiában, és a többféle kiegészítőknek köszönhetően elkerülhető a talajaink kiszáradása (DUOLINER), illetve az üzemanyag felhasználás is csökkenthető (SMART eke).

multi-leader

MULTI-LEADER XT – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.hu | infohu@kuhn.com +36 76 500 460

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!