Hogyan élte meg az Optigép a járványügyi korlátozásokat?

Héjja Csaba sales menedzser elmondta, hogy a járványhelyzet miatt rendkívülivé vált elmúlt egy-másfél év vegyesen érintette a céget. Sírtak is és nevettek is. Összességében azt tapasztalták viszont, hogy a termékek iránt a kereslet folyamatosan nőtt, de a gazdasági szereplők és a körülmények hektikusan változtak. Az euró-forint árfolyama, és az alapanyag-beszerzés nehezebbé válása is be tudta árnyékolni a pozitív jövőképet, de ettől függetlenül

az Optigép eladási számai nőttek, nőnek, és a cég továbbra is piacvezető a kukoricakombájn-adapterek és a napraforgó-adapterek területén.

Héjja Csaba szerint mindenféleképpen megújulásra adott lehetőséget ez a periódus, hiszen minden kihívással teli időszak arra ösztönzi a céget, hogy még jobbá váljon. Láthatóvá vált, hogy mennyire fontos az egységnyi ráfordítással elérhető minél nagyobb hatékonyság.

napraforgó adapter

Az Optigép ebben a zavaros időszakban is növelni tudta eladásait – Fotó: Optigép

Két munkamenet egy időben: hatékonyságnövelés

A kiállított Optigép adapterek fő jellemzője, hogy használatukkal két folyamat tud egyidejűleg végbemenni, tehát megduplázható vele a hatékonyság. Ez nagyon fontos minden gazdaságban, hiszen az időből mindenkinek kevés van. Kevés a kombájnos és a traktorvezető, így az időgazdálkodással mindenképp pénz takarítható meg.

Napraforgó-adapterek

A kiállításra két szárzúzós napraforgó-adapterrel rukkoltak elő, amelyekkel egy munkamenetben két ráfordítást tudnak elérni a gazdálkodók, a napraforgó-learatását és -zúzást is el tudják végezni.

Az egyik, a kiállításra kivitt szárzúzós napraforgó-adapter mechanikus elven működik, a másik hidrosztatikus hajtású, nyolcas csuklós, ami azt jelenti, hogy közúti vonulásra is alkalmas, így a rendőri intézkedések miatt sem kell izgulni.

NAS napraforgó adapter

A kések volfrám-karbiddal vannak bevonva – Fotó: Optigép

NAS adapter

A NAS adapter rendelhető mechanikus szárzúzóval, de akár utólagosan is felszerelhető rá, általános műhelykörülmények között. Jobbról és balról 3-3 sor kerül meghajtásra, T-hajtóművekkel pörög lefelé, 2200-at pördülve percenként, gyönyörű tarlót hagyva maga után. A kések volfrám-karbiddal vannak bevonva. A fülkéből hidraulikusan lehet állítani a szárzúzó magasságát.

NAS napraforgó adapter

NAS adapter, gyönyörű tarlót hagy maga után – Fotó: Optigép

PSM 870 CS hidrosztatikus hajtású adapter

A PSM CS pedig egy hidrosztatikus hajtású adapter. Az energia úgy oszlik meg, hogy egy hidromotor hajt meg két sor zúzóegységet. A PSM széria 8 soros, csukható kivitelű, így közúti vonulásra is teljes mértékben alkalmas.

Biztonsági rendszerekkel is ellátott gépről van szó, pl. a bar-visszajelző analóg óra mutatja, hogy ezek a szárzúzók illetve hidromotorok mennyire vannak leterhelve. Így a kombájn vezetője kellő információt kap, hogy biztonságosan el tudja végezni a munkáját.

napraforgó adapter

A PSM széria 8 soros, csukható kivitelű, így közúti vonulásra is teljes mértékben alkalmas – Fotó: Optigép

Az adapter kétoldali hajtással rendelkezik, replex lánccal hajt egy zárt rendszerben. Menetsebessége állományfüggő, de kb. 8-10 km/óra sebesség érhető el.

Kukoricakombájn adapterek

Az Optigép 2 kukoricakombájn adapterrel jelent meg az agrárgép kiállításon, az Opticornnal, és annak magasabb szintű változatával, az Opticorn Premiummal.

Opticorn 670 kukorica adapter

A legnépszerűbb kukoricakombájn adapter az Opticorn, amely oldalhajtása egy duplex lánccal valósul meg. Zárthajtású, tehát nem kell kinyitni a borítást, nem fog kukoricatörettel szennyeződni. A zsírzó pontok és a spanoló szerkezetek is ki vannak vezetve a zárt hajtásból, így egy magas fokú biztonsági védelem valósul meg.

Opticorn kukorica-betakarító adapter és Claas kombájn

Opticorn kukoricabetakarító adapter munkában – Fotó: Optigép

Az adapter szíve-lelke mindig a törőegység. Ez hosszított kivitelű, 20%-kal hosszabb, mint a konkurens termékek esetében.

Ezáltal a magasabb sebességtartományban is több ideje van a növénynek bejutni az adapterbe, másrészt a törőegységnek a szárzúzója a fosztóhengerhez képest annyira ideális pozícióban helyezkedik el, amellyel a legszebb szárapríték eredményt, kb. 5-6 cm-es zúzalékot kapunk. Percenként 2450-et pörög, ami elég jó teljesítmény. A betakarítási sebesség állományfüggő, de kb. 10-12 km/h sebességgel biztosít lehetőséget a munkára. Soronkénti biztonsági kapcsoló van, ami hosszú élettartalmat garantál. Ha a törőegység vonalát megnézzük, a törőegység meghajtósorán kardánok továbbítják a hajtási energiát. Természetesen létezik fix és csukható kivitelben is.

A praktikum és a hatékonyság egyaránt fontos. Egy mezőgazdasági gép magas értékű, de szezonális termék, egy évben 2-3 hetet használják tulajdonosaik. Utána áll a garázsban.

Fontos, hogy amikor szükség van az eszközre, akkor maximálisan, hiba nélkül tudjon dolgozni, és az Opticorn ezt nyújtani is tudja!

Opticorn prémium adapter

Az Opticorn Prémium (876 CS) rozsdamentes acélból készült, végig hajtásházakból épül fel. Kardánnal valósul meg a törőegység-sor és a behordócsiga hajtása is. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen, saválló és UV-álló, ipari kivitelű műanyag vagy alumínium bevonatot kapott.

OptiCorn premium kukorica-betakarító adapter

A praktikum és hatékonyság egyaránt fontos szempont – Fotó: Optigép

A törőegységben félautomata láncfeszítő rendszer található, bevonatos, edzett füles láncokkal van felszerelve. A betakarítási sebesség itt is állományfüggő, de kb. 10-12 km/h sebességgel lehet vele haladni.

Miért érdemes még felkeresni az Optigépet?

A fenti 4 húzóterméken kívül számos mást is kínál az Optigép, de a termékpalettán túl egyebet is kínálnak. A több, mint egyéves korlátozó intézkedések után a cég munkatársai alig várják, hogy személyesen is találkozhassanak a kombájnadapterek szerelmeseivel. Nagyon hiányolják már a gazdákat, bármilyen kérdésre igyekeznek válaszolni, illetve szívesen állítanak össze akár személyre szabott ajánlatokat is.

Keresd fel weboldalukat!