Két napos sajtókonferenciát és szántóföldi bemutatót tartott a svéd mezőgazdasági gépgyártó vállalat Németországban. Az ünnepi hangulatú, nagyszabású rendezvény első napján a Väderstad 60 éves jubileuma és a ma már tengerentúli piacokon is jól ismert vállalat történetének áttekintése került a középpontba. A második napon a gépújdonságok premierjét testközelből kísérhették végig az érdeklődők.

Henrik Gilstring, a Väderstad anyavállalat igazgatója fotón idézi fel a 60 évvel ezelőtti munkagépek egyikét – fotó: Agroinform.hu

Henrik Gilstring, a Väderstad AB igazgatója előadásában mutatta be a gyár első termékét, a merevfogas boronát – fotó: Agroinform.hu

A nemzetközi sajtótájékoztató gyakorlati helyszínéül a Magdeburg környékén fekvő, 50 hektáros Väderstad Farm szolgált. Itt a showelemekkel tarkított gépbemutatókat egy közel 1000 négyzetméteres, country stílusú csarnokban tartották meg.

Väderstad farm Németországban

A németországi Väderstad Farm egy részlete – fotó: Agroinfirm.hu

Ezt követően az eszközök munkáját a szántóföldön is megnézhették a résztvevők a lejtős területekkel tarkított régióra jellemző kötött, köves agyagtalajon.

Inspire vetőgép a szántóföldi bemutatón – fotó: Agroinform.hu

A premierek sorában elsőként az új Cultus HD kultivátor mutatkozott be. A munkagépet a Väderstad szakemberei a „kategóriája legerősebb kultivátoraként" konferálták fel.

Ezt a jelzőt a gép többek között az új fejlesztésű, három gerendelyre szerelt, nagy teherbírású HD – azaz Heavy Duty – kapáknak köszönheti, amelyek 680 kg terheléssel hatolnak a talajba, a munkamélységet pedig minden körülmények között megtartják.

Új Cultus kultivátor HD premier

Új Cultus HD premierje – fotó: Agroinform.hu

Ezek után a Carrier XL 725 rövidtárcsa vonult fel a csarnokban. Az eszköz legfőbb újdonsága a CrossCutter Disc Aggressive művelőtárcsa volt.

Első bemutató a csarnokban  az új Carrier XL 725 rövidtárcsával

Először volt látható a Carrier XL 725 az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsával szerelve– fotó: Agroinform.hu

A forradalmian új kialakítású művelőelem csipkéinek köszönhetően már kötött talajokon, mostoha körülmények között is megvalósítható az ultrasekély művelés.

Az Új Carrier XL munkába állt – fotó: Agroinform.hu

Az Új Carrier XL munkába állt – fotó: Agroinform.hu

A bemutató koronájaként az új Proceed pneumatikus vetőgépkoncepciót ismerhette meg a közönség. A Proceed által megtestesített multifunkciós technológiának köszönhetően a legtöbb gazdasági növény egy vetőgéppel elvethető.

Proceed vetőgép premier

A Proceed a legkisebb vetőmagokat, mint például repce, kalászosok ugyanúgy képes milliméter pontossággal a kívánt mélységbe helyezni, mint a kukoricát vagy a napraforgót. Mindezt a nagy precizitással működő, elektromos hajtású vetőegységek biztosítják, amelyek előtt egyedi kialakítású soronkénti tömörítő kerekek dolgoznak.

A szántóföldi gépbemutatón az eszközöket eltérő beállítások mellett, különböző munkafolyamatokban is szemléltették.

A kétnapos rendezvény zárásaként a résztvevők megvitatták a szántóföldi tapasztalatokat és elemezték a gépek munkáját, végezetül pedig a farmon kiállított egyéb munkagépeket, gépkapcsolatokat is megtekinthették.

A rendezvényen olyan kuriózumnak tekinthető gépkapcsolat is dolgozott, mint az Unimog vontató és a Carrier XL rövidtárcsa – fotó: Agroinform.hu

A Väderstad újdonságokkal kapcsolatban keresse bizalommal a 25 éves magyar leányvállalat szakembereit az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Vaderstad Kft.

Cím: 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Tel.: +36 22/709-000

E-mail: infohu@vaderstad.com

Honlap:
www.vaderstad.com/hu

www.vaderstad.com/hu/kapcsolat/

Vaderstad