Az AMAZONE neve az idők során egybeforrt a kimagasló minőségű műtrágyaszórókkal az emberek tudatában, azonban a cég termékportfóliója nem áll meg csupán ennél az egy terméktípusnál! Vetéstechnika, növényvédelem és talajművelés, ezen folyamatok mindegyikére kínálunk a felmerülő igények kielégítésére szolgáló munkaeszközt. Az egyik legkevésbé köztudatban lévő szortiment rétegünk a talajművelő gépeink. Kínálatunkban a kis gazdaságoktól egészen a több ezer hektárra kiterjedő nagy vállalkozásokig megtalálják a számukra legmegfelelőbb gépvariánsokat.

CatrosXL4003

Catros XL 4003 – fotó: AMAZONE

Napjainkban a gépértékesítők többségének figyelmének központjában a nagy területtel rendelkező cégek, cégcsoportok vannak ezáltal egyre kevesebb a kis gazdaságokat megcélzó értékesítés. Az AMAZONE csapata ezen szeretne változtatni és bebizonyítani, hogy a kicsik igen is számítanak! Jelen kampányunkban azokat a talajművelő gépeket szeretnénk bemutatni, amelyeket kimondottan a kis és közepes vállalkozásoknak szánunk. A kiváló minőség mellett természetesen a megfizethető ár is nagyon fontos ebben a szegmensben!

Catros+ rövidtárcsák, rövid árral!

Talajművelő gépeink közül a legkiemelkedőbb közkedveltséggel a Catros+ rövidtárcsáink rendelkeznek. Az egyszerű, de minőségi kivitelezés, a minimális gondozási igénnyel párosítva egy igazán praktikus és szerethető gépet alkot. A függesztett kivitelű kompakt rövidtárcsáink 2,5 métertől 4 méterig érhetőek el, valamint a rögtörő hengerek széles választékát kínáljuk annak érdekében, hogy minden talajtípuson az elvárt minőségű munkát tudja teljesíteni az eszköz.

Karbantartásmentes csapágyazása tehermentesíti a gépkezelőt, így az eszköz minimális ráfordítási idővel karbantartható. Az 510 mm-es tárcsalapok gondoskodnak megfelelő átvágásról és az akár 12-14 cm munkamélységről. A Catros+ függesztett tárcsáink minimális lóerő igénnyel rendelkeznek így akár 75 LE-vel rendelkező erőgép után is tudunk rövidtárcsát kínálni.

Függesztett kivitele miatt alkalmas a kisebb parcellák megművelésére valamint a szűkösebb helyeken is könnyű vele a fordulás. A munkaeszköz önsúlya 1400 kg és 2300 kg között van (opciónként eltérhet), – ezáltal a gyengébb hidraulikarendszerrel ellátott traktorokkal is gond nélküli a szállítás és mozgatás – viszont ez a tömeg mégis elegendő a kötöttebb talajok megmozgatására is!

A Catros+ 3003 rövidtárcsa már nettó 11.840 €-tól elérhető.

Felszereltségektől függően eltérő lehet az ár!

Catros PLUS 3003

Catros+ 3003 rövidtárcsa – fotó: AMAZONE

Cenio függesztett kultivátor

Napjainkban a kultivátorokat egyre szélesebb körben használják a sokrétű használati módjának köszönhetően! Egy eszközzel kívánt munkavégzés szempontjából a sekély tarlóhántástól, a termőréteg mélységi fellazításáig alkalmazható a fokozatmentes mechanikus munkamélység-állításnak köszönhetően.

Igény esetén a munkaeszköz felruházható teljesen hidraulikus mélységállítással is, így egyszerűen és kényelmesen a fülkéből állítható a kívánt munkamélység. A Cenio kultivátor széles kapaválasztékkal rendelkezik így mindenki megtalálja a számára és területeire alkalmas választást.

A kapaszárak mögött elhelyezett egyengetőnek kérhetőek rugós fogak vagy egyengető tárcsasor is. Ezen elmunkálóknál szintén lehetőség van a teljesen hidraulikus mélységállításra, amely a gépkezelő tehermentesítéséről és még egyszerűbb munkavégzésről gondoskodik.  A művelés utáni visszatömörítésről az eszközre szerelhető több tömörítő henger típus gondoskodik, hogy minden talajtípusra az annak megfelelő tulajdonságokkal rendelkezőt tudja választani. A munkaeszköz 3-4 m munkaszélességben választható függesztett kivitelben, míg az önsúlya 1400 kg-tól indul és az igazán jól felszerelt gépek akár a 3000 kg-ot is elérhetik. Már 105 LE-vel rendelkező erőgépekhez is tudunk kínálni ilyen eszközt!

A Cenio kultivátor már nettó 9.720€-tól elérhető.

Felszereltségektől függően eltérő lehet az ár!

Cenio 3000 special

Cenio 3000 Special – fotó: AMAZONE

Cayros M függesztett váltvaforgató eke

Napjainkban tűzzel-vassal támadják a szántást, mint talajművelést azonban a kisebb gazdaságokban még a mai napig jelentős szerepet játszik.  Az viszont kétségtelen, hogy számos pozitív hatása is van a talajforgatásnak, ámde egy kisebb tudomány kell ahhoz, hogy a szántásunk jótékonynak bizonyuljon a gazdaságunkba, és nehogy több kárt csináljunk, mint hasznot. Ehhez elengedhetetlen egy jól beállítható, szép munkával rendelkező eke!

Erre kínál megoldást az Amazone Cayros M ekecsalád, ami a kisgazdaságokba hozza el a magas minőséget és kifinomult munkavégzést. 2-től 4 ekefejes kivitelben elérhetőek, amelyek fogásszélessége 36-40-44-48 cm között állítható. Az eke ereje az egyszerű beállításokban valamint strapabíró szerkezetében rejlik.

A gerendely egy masszív nagy szilárdságú 120x100x8 mm-es acélból készül így a nagy igénybevételnek is ellenáll. Az ekefejek nyírócsavaros kőbiztosítással vannak ellátva azok védelme érdekében. A Cayros M ekék kimondottan a kis lóerővel rendelkező gépekhez lettek kitalálva ugyanis maximum 120 LE teljesítményű traktorosztályig ajánljuk! Ehhez mérten a masszív felépítés mellett viszonylag alacsony tömege (580 kg-tól 1200 kg-ig felszereltségtől és ekefejek számától függően) van a gépnek így a kisebb traktorok is gond nélkül birkóznak meg a munkaeszköz szállításával és az azzal, való munkával.

A Cayros M 3-fejes eke már nettó 10.660€-tól elérhető.

Felszereltségektől függően eltérő lehet az ár!

Cayros M 3Schar

Cayros M 3 Schar – fotó: AMAZONE

Az akciókkal, kampányokkal és készletkisöpréssel kapcsolatos kérdésekben az AMAZONE kollégái szívesen állnak a rendelkezésére:

  • Jónás Zsolt: Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ, Hajdú-Bihar – 30/643-6134
  • Oravecz István: Heves, Nógrád, Bács-Kiskun, Pest, Jász-N.-Sz. – 30/637-3306
  • Szász Villő Dóra: Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron –30/544-4478
  • Horváth Attila: Somogy, Tolna, Baranya, Zala – 30/538-5918
  • Móricz Tamás: Békés, Csongrád – 30/345-8294