A ma már 30 éves szakmai múlt birtokában, 10 éve fejleszti és gyártja Magyarországon a mezőgazdaságban használt járművek, gépek gázolaj tankolását, -ellenőrzését segítő berendezéseket a GWT System. Az olasz és svájci alkatrészek felhasználásával a különböző igényeknek megfelelő kútoszlopok, kimérők, folyadékszintmérők Borsod megyében, egy kis faluban készülnek.

Az olasz és svájci alkatrészek felhasználásával a különböző igényeknek megfelelő kútoszlopok, kimérők, folyadékszintmérők Borsod megyében, egy kis faluban készülnek.

Ahogy Varga József a cég ügyvezetője elmondta: úgy gondolják, nem lehet mindenbe belekapni, ezért maradnak a „kaptafánál” és azt gyártják és korszerűsítik folyamatosan, amihez az eddigi tapasztalatok birtokában jól értenek. A komplex, minden termék és szolgáltatás biztosítása érdekében azonban szoros partneri viszonyt alakítottak ki az ország legnagyobb tartály-technológia forgalmazójával, a Derby-Túr Kft-vel. E partneri viszony biztosítja vásárlóik számára a teljes termékpaletta elérhetőségét, de mindkét cég azzal foglalkozik, amiben a legjobb, vagy legalább is arra törekszik, hogy az legyen.

"Jól döntöttünk és jó irányba haladunk" – mondja Varga József – "erra biztosíték több száz, valós, ellenőrizhető ügyfelünk elégedettségi mutatója, valamint az, hogy már próbálnak utánozni minket. Itt kell megjegyezni, hogy egy ilyen értékű, nem ritkán csak a reklámban létező tudást felmutató, átcímkézve magyar berendezést, csak a megfelelő referenciák biztosítása és leellenőrzése után lehet megvásárolni és használni."

A Webtransport rendszert és gyártmányait az ország szinte bármely részén megtalálja, így a cég rövid távolságon belül valós, elérhető referenciát biztosít. A GWT System kútoszlopait többféle méretben és kiadagolási kapacitással gyártják, de azonos, teljes mértékű szolgáltatási tartalommal üzemelik be. A borsodi vállalkozásban alap a teljes szolgáltatás biztosítása, de talán az sem elhanyagolható, hogy 25 éves Szolgáltatási és Élettartam Garanciát vállalnak a kútoszlopaikra, a megfelelő karbantartás esetén!

A cég által kifejlesztett és gyártott kútoszlop/tankoló automata család ellenőrizhetővé teszi telephelyi tankolásait, megszünteti az esetleges üzemanyaggal való visszaéléseket, ugyanakkor jelentős, mennyiségtől függően éves szinten több millió forintos megtakarítást is jelenthet a felhasználóknak.

A cég által kifejlesztett és gyártott kútoszlop/tankoló automata család ellenőrizhetővé teszi telephely tankolásait.

Berendezésük kezelő személyzet nélkül biztosítja, hogy a sofőrök tankolása minden esetben pontos és ellenőrzött legyen. Valamint olyan adminisztrációs munkától mentesíti a felhasználót, mely elengedhetetlen, hogy a tankolásokat, átlagfogyasztásokat, gépjármű költségeket és több figyelmeztető vagy statisztikus adatot átfogóan lásson a működtetés során. Mindezen adatokat számítógépen, tableten vagy éppen telefonon is ellenőrizhet, illetve szerkeszthet. Mivel a Webtransport rendszer a cég saját fejlesztése, így a ma már bevett gyakorlat szerint, minden évben ügyfeleik igényeit is figyelembe véve, frissítik, korszerűsítik programot!

A gázolajkimérő szerkezet használatával a tankolás egyszerű és biztonságos. A tankolás megkezdéséhez a bekapcsoló billentyű lenyomásával a rendszer bejelentkezik, majd azonosítja a sofőrt és a járművet kétlépcsős azonosítással. (PIN, RFID) Ezután bekéri a további szükséges adatokat (kilométer-/üzemóraállás, menetlevél sorszám) és ha minden adat rendben van, megkezdhető a tankolás.

A tankolás végén a vezérlőegység felküldi az adatokat titkosítva a saját tulajdonú szerverre, ahol azokat biztonságos módon tárolásra kerülnek. A felhasználó az interneten 2 lépcsős, jelszavas bejelentkezés után, a jogosultságának megfelelően megnézheti a tankolásokat teherautónként és / vagy sofőrönként és az adóvisszatérítésre alkalmas, a törvénynek megfelelő dokumentumot készíthet a tankolásokról.

A kinyomtatott dokumentumok segítségével benyújthatja gázolajvisszatérítési igényét.

A program által automatikusan – a rögzített tankolásadatokból – létrehozott lista a 2003. évi CXXVII. a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény 2010. évi CXXIII. törvényben kiegészített 57/C. § alapján alkalmas a kereskedelmi gázolaj után történő jövedéki adó visszaigénylésére!

A GWT System kútoszlopait többféle méretben és kiadagolási kapacitással gyártják.

"Anélkül hogy túl mélyre mennénk a műszaki tartalom megismertetésében, fejlesztési munkánk bonyolultságára jellemzőként kiemelném, hogy a kutakban lévő átfolyásmérőknél általánosan használt Reed relés impulzusszámolás nem kevés pontosságot befolyásoló problémával rendelkezik!" – ismerteti a rendszert az ügyvezető.

"Az általunk fejlesztett kútoszlopoknál, egy saját megoldás alkalmazásával, ezeket már megszüntettük! Ezáltal kútoszlopaink kiadagolása sokkal pontosabb lett. Fontos elmondanunk, hogy berendezéseink a törvényben előírt pontosságot nem csak elérik, hanem fejlesztéseink eredményeként jelentősen túl is teljesítik azokat.

Kiadagolási pontosságuk általában jobb, mint a jelentősen drágább gyártmányok értékei és megközelíti a közforgalmú kutak mérési pontosságát!

kép

A berendezések a törvényben előírt pontosságot nem csak elérik, hanem jelentősen túl is teljesítik azokat.

Készülékeink megvásárlása esetén a nagyon sok könyvelést segítő programrész mellett plusz szolgáltatásként, a Webtransport rendszer ingyenes készletnyilvántartással is segíti felhasználóink munkáját. Az aktuális készlet grafikonon és táblázatban is látható. Amennyiben a gázolajtartály készlete 10% alá csökken, a grafikon pirosra vált, de lehetőség van automatikus, online e-mail vagy SMS értesítésre a készletszint kritikus szint alá csökkenése esetén, így sohasem fog váratlanul elfogyni tartályából az üzemanyag. Ez a szolgáltatás, mint a teljes programverzió elérése, vásárlóink részére ingyenes.

Opciós lehetőség a cégünk által fejlesztett és természetesen gyártott folyadékszintmérő, melynek pontossága +-0,1%! Szintmérőnk a jövőben bevezetésre kerülő, digitális túltöltésgátló funkción kívül (fény és hangjelzéssel figyelmeztet a túltöltés veszélyére). A folyadékszintmérő emellett lopásgátló és egyebek mellett tűzjelző szolgáltatást is tartalmaz. A berendezés 12 V-os kisfeszültséggel működik! Természetesen itt is többféle megoldás közül lehet választani.

szintmérő

szintmérő

A cég által fejlesztett és gyártott folyadékszintmérő pontossága +-0,1%

A 2019-es AGROmashEXPO-n bemutatott érintőképernyős, 2 jármű tankolását egyszerre is kezelni tudó, 4 tartályt és akár 12 céget kiszolgáló GWT-Duplex kútoszlopunk az eltelt rövid idő alatt is kedvelté vált a nagyobb gazdaságok, kamionos cégek között.

A kisebb furgonok mellett a több száz litert egyszerre tankoló gépek is egyidőben tudnak tankolni, miközben a gázolaj (több tartály is) és az Adblue tartály készletét is folyamatos ellenőrzés alatt tartja. Ez már a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológia!

GWT

A kisebb furgonok mellett a több száz litert tankoló gépek is egyszerre tudnak tankolni.

A fejlesztés nem áll le, ismét több, a berendezéseket korszerűsítő munkában vagyunk benne, hiszen a technika, a technológia rohamléptekkel fejlődik, és aki lemarad, azt a piac hosszú távon leírja. A Webtransport rendszert (kútjainkat) használó partnereink között megtalálható a kisgazda és a nagy, több telephellyel rendelkező gazdaság is. Kútoszlopainkról tankolnak erőműveknél, hulladékgazdálkodó cégeknél, bányákban, autóösszeszerelő üzemnél, nagyvállalatoknál, de a több száz kamiont tankoló fuvarozó is milliós nagyságrendben tankol járműveibe, és használja szolgáltatásainkat.

Rendszerünkön 1 év alatt, közel 60 millió liter gázolaj megy át és van olyan kútoszlop, aminek a pisztolyát 1 hónap alatt 1300-szor emelik le és tankolnak vele!

Cégünk elkötelezett, hogy meglévő több száz ügyfelünk és az új partnereink hosszú távú, biztos megoldást találjanak gyártmányaink üzemeltetésével, rendszerünk használatával! Számunkra a sok-sok kicsi haszon egy bevált módszer a jövő építésénél!"

Varga József
ügyvezető, GWT System