A kombináció csak Isobus kivitelben érhető el, ami garantálja a beállítások gyors, könnyed módosítását, továbbá így a modern, digitális gazdálkodáshoz szükséges feltételek adottá válnak. Az Isobus technológia révén az új Solitair 23+ front tartály számára nem jelent gondot a változó tőszámú vetőmag kiadagolása, vagy a GPS vezérelt szakaszolás sem.

A MegaDrill vezérlő szoftver kezelőbarát felületén minden könnyedén beállítható, és ellenőrizhetővé válik. Ezáltal elkerülhető a ráfedések mértéke, mivel a 4 szakaszra bontott elosztóegység mindig automatikusan fog zárni vagy nyitni annak érdekében, hogy a vetési átfedés nélkül tudjunk dolgozni.

Az új vetőgép kombináció az Isobus felszereltségével tökéletesen illeszkedik a digitális mezőgazdaságba

Az új vetőgép kombináció az Isobus felszereltségével tökéletesen illeszkedik a digitális mezőgazdaságba – fotó: Lemken

A Zirkon 12 forgóboronával kínált OptiDisc 25 vetősín, és Solitair 23+ front tartály egy kompakt, könnyen használható vetőgép-kombináció. Nagy előnye ennek a kialakításnak, hogy a vetéssel egy menetben a magágyelőkészítés is megtörténik. Továbbá a súlyeloszlása a traktor-vetőgép egységnek sokkal jobb. Hiszen, ha egy függesztett vetőgépet veszünk alapul, az az erőgép hátsó hidjára arányaiban nagyobb súlyt terhel át. Így a Solitair 23+ front tartály és OptiDisc 25 vetősín kombináció kisebb méretű erőgéppel történő üzemeltetést is lehetővé tesz.

A front tartály egyaránt használható mind vetőmag, mind műtrágya kijuttatására is. Így szemenkénti vetőgépekkel (mint például a Lemken Azurit 10) is kombinálható.

Solitair 23+ fronttartály

A Solitair 23+ fronttartály Lemken Azurit 10 szemekénti vetőgépével is használható – fotó: Lemken

Összefoglalva a 4, és 4,5 méteres csukható verziók elérhetőek jelenleg is, de az OptiDisc 25 vetősín kínálata bővülni fog 3 illetve 4 méteres merev, illetve 5 és 6 méteres csukható típusokkal.

A csukható kivitelek egy szállítási funkcióval egészülnek ki

A transzport kerekek akár 3,5 tonna súly hordozására is alkalmasak lesznek, ezzel csökkentve az erőgépek hátsó hidjára eső terhelést. A szállító kerekek pillanatok alatt átállíthatóak munka és transzport pozícióba.

A Lemken vetéstechnika alapelve a pontos vetési mélység tartása

Hiszen csak így garantálható az egyenletes robbanásszerű kelés, amely az egysége növényállomány alapfeltétele. Ennek az OptiDisc 25 is eleget tesz, hiszen a vetőcsoroszlyák paralelogramma felfüggesztése lehetővé teszi minden egyes csoroszlya számára a tökéletes talajkövetést, és egységes vetési mélységet garantál. Mindezt teszi tökéletesen, akár mulcsba vetésről, akár hagyományos talajművelésről van szó. A csoroszlyák nyomása vagy mechanikusan vagy opcionálisan hidraulikusan is állítható.

Egyenletes mélységtartás,  paralelogramma felfüggesztésű vetőegységek

Az egyenletes mélységtartás kulcsa a paralelogramma felfüggesztésű vetőegységek – fotó: Lemken

Az új kombináció már rendelhető

Ha felkeltette érdeklődését a vetőgép, akkor keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait.

Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36/30-852-5787

Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36/30-748-5380

További információ itt: https://lemken.com/hu/vetes/pneumatikus-vetogepek/solitair/optidisc-25-vetoegyseg/