A továbblépést sürgette, hogy a mai modern traktorok egyre szélesebb gumikkal lettek felszerelve, illetve ezzel párhuzamosan a hasmagasságuk is nőtt. A tervezők továbbá szerették volna kombinálni az egyszerű kezelhetőséget, és a hosszabb élettartamú kopó alkatrészeket. Ennek a munkának az eredménye a Juwel ekecsalád.

A Lemken kínálatában az ekék közt a középső szegmensben található, 3-7 fejes kivitelben elérhető. Csak függesztett kivitelű változatai léteznek. A munkaszélesség 30-50 cm között szabadon állítható. Típustól függően mechanikusan vagy hidraulikusan tudjuk a fogásszélességet állítani. A váz az Opal ekéknél már bizonyított 120x120 mm, illetve 140x140 mm négyszög keresztmetszetű, 10 mm falvastagsággal. Mind réselt, mind teli kormánylemezes verziók széles választékban rendelhetőek. Az ekefejek lehetnek a már Magyarországon is jól ismert réselt csavaros rögzítésű Dural vagy a ragasztott kapókkal illesztett Duramaxx ekefejek.

Új fejlesztésű Duramaxx réselt ekefej.

Új lett a mélységállító kerék is. Elérhető 340 mm szélességig, és megoldott a hidraulikus mélység állítás is. A támkerék mozgásának csillapítását modern megoldással, munkahenger segítségével oldotta meg a Lemken.

4 ekefejtől a Lemken a vázbehúzó munkahengert alapfelszereltség részeként kínálja. Továbbá kérhető hidraulikus első ekefej fogás állítás is, amit a változatos talajokon gazdálkodók értékelni fognak. A dőlésszög változattól függően elektrohidraulikusan, vagy mechanikusan állítható. Az előhántók szög-, és mélységállítása nem igényel semmilyen szerszámot, így gyorsan az adott körülményekhez adaptálható. Az ekefejek nyírócsavaros biztosításúak, de elérhetők a hidraulikus opciók is.

Lemken

Mechanikus dőlésszög állítás Juwel 7M ekén a képen látható ütköző segítségével.

Ezek alapján a Juwel ekék tökéletes megoldást jelentenek mindenkinek, akik a szántást a legmagasabb fokon szeretnék végezni. Az ekék felszereltségét minden gazda a saját igényeinek megfelelően tudja összeállítani.

Lemken Juwel 7, 8 ekecsalád jellemzői:

• Váz: 120x120 mm, 140x140 mm; 10 mm falvastagság
• Ekefejosztás: 90, 100, 120 cm
• Vázmagasság: 80 cm (opcióban 85 cm)
• Mélységállítókerék: Lehet tám-, és kombikerék 340 mm szélességig
• Ekefejek: mind réselt, mind teli kormánylemezek Dural, Duramaxx kivitelben

További információ:

Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36-30-748-5380
Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36-30-852-5787

Lemken