A Lemken Rubin 12-es egy olyan nehéztárcsa, amely egyedi megoldásaival, bámulatos munkaminőségével kiemelkedik a rövidtárcsák sorából. Az eszköz ideálisan megválasztott tömege és szimmetrikus tárcsalap-kiosztása a garancia arra, hogy a legszigorúbb elvárásoknak is eleget tegyen a Rubin 12-es.

Nehéztárcsa révén a mély – akár 20-25 cm munkamélység elérése sem jelent gondot, miközben vetőágy minőségű talajfelszínt hagy maga mögött a gép. A Rubin 12-es tekintélyes 81 cm hasmagassága és 1 méteres tárcsalap sortávolsága a biztosíték a maximális átömlő képességre. A tárcsalapok 736 mm átmérőjűek, egyedi csapágyazásukat speciális porvédelem óvja. Minden tárcsalap külön kovácsoltkaron nyugszik – a karokat pedig rugós biztosítás védi.

A Rubin 12-es tárcsa sikerének egyik kulcsa a széles henger kínálata. A felhasználó 12 féle henger közül választhatja ki a talajadottságokhoz legideálisabb hengertípust. Sőt, akár egy géphez többféle hengert is társítható. Nehéztárcsa révén azonban itt is a nehezebb tandem hengerek jöhetnek szóba leginkább, vagy a népszerű ékgyűrűs henger.

Lemken Rubin 12-es tárcsa dolgozik Hódmezővásárhely határában – fotó: Agroinform.hu

A Rubin 12-es tárcsa rendelhető hosszított vonórúddal, így a kisebb táblák fordulóiban, a szélesebb traktorokkal is kényelmesen dolgozhatnak a gazdálkodók. A mélységjelzővel egybeépített hidraulikus mélységállítás a munkamélység fokozatmentes állítását teszi lehetővé a traktor fülkéjéből. A széles kerekekkel ellátott futómű a tárcsák és a vontatott munkagép közé lett beépítve, így ez a megoldás garantálja a jó manőverezhetőséget és biztonságos közúti szállítást.

A munkagép vontatási igénye körülbelül 60 lóerő méterenként, ami nagyban függ a talajadottságoktól. A Rubin 12-es kínálata 3 métertől 7 méteres munkaszélességig terjed függesztett és félig-függesztett kivitelben.

Magyarországon egyre több helyen bizonyít a Rubin 12-es, próbálja ki Ön is!

Szrnka Péter Kelet-Magyarország +36/30-852-5787
Póczik Balázs Nyugat-Magyarország +36/30-748-5380