Az AGROmashEXPON a Magtár Kft. standján Kövesdi Sándor kereskedelmi igazgatóval beszélgettünk. Elmondta, a cég  jelentős hagyományokkal rendelkezik a hazai piacon, hiszen 34.  éve szolgálják ki a partnereiket. A tavalyi évük nagyon sikeres volt, Magyarországon soha nem adtak el még ennyi Steyr traktort - több mint 130 darabot értékesítettek a közreműködésükkel.

A Steyr bemutatott egy új ABSOLUT CVT szériát, amiben rengeteg újdonság megtalálható. Megerősítették a hajtásrendszerét, másképp hangolták össze a fokozatmentes CVT hajtást és a hátsóhidat, erősebb motorokkal, nagyobb súllyal és nagyobb, akár 300LE teljesítménnyel lehet elérni.  Megújult a belső tér is -kényelmes, mindenben kézreálló használatot biztosítva a gazdálkodóknak. Kedvező a fogyasztásuk, ráadásul -  ahogy minden Steyr traktor - 3000 üzemóra vagy 3 év teljeskörű gyári garanciával rendelkeznek. A Magtár Kft. már nagyon várja a Steyr traktorok beharangozott 360 lóerős változatának a megjelenését, hogy azt is elérhetővé tegye a partnerei számára.

A kisebb traktorok is nagyon népszerűek voltak a 100-110 lóerős kategóriában, az ÁTK, a kertészeti, és a precíziós pályázatban is nagyon sokat sikerült értékesíteni belőlük. A cég széleskörű választékkal rendelkezik precíziós eszközökből: párhuzamvezetők, automata kormányzás, ISOBUS-os munkagépek terén, illetve saját MAGTÁR RTKNet hálózattal biztosítja az RTK jelet.

A kiállításon bemutattak ISOBUS-os műtrágyaszórót tervszerinti kujuttatáshoz, de precíziós vetőgépeket, permetezőket, Lemken talajmunkagépeket (tárcsákat, kultivátorokat, ekéket) is forgalmaznak.

Pöttinger szálastakarmány betakarító gépekből is nagyon sokat eladtak - frontkaszákat, hátsó kaszákat, tripla kasza kombinációkat szársértő és szársértő nélküli kivitelben, egy-, két- és több rotoros rendképzőket kínálnak az ügyfeleknek, és az egyik legprofibb bálázót, amit a kiállításra is elhoztak, az IMPRESS 3160-as Mastert, ami jelenleg az egyik leggyorsabb bálázó, különleges egyedi műszaki megoldásokkal a tiszta takarmány érdekében, és igény esetén a legtömörebb bálát készíti.

Mivel a Magtár Kft. készült arra, hogy sokan áthúzódó pályázatokat fognak majd megvalósítani, ezért a STEYR márka tekintetében egy nagyon kedvező kamatozású hitel és lizingkonstrukcióval állnak az ügyfelek rendelkezésére, aminek a kamata fix 3,49 % - euró alapon.

A cég 2022-ben elkezdte a normál tandem tengelyes, forgózsámolyos FLIEGL pótkocsik forgalmazását is. De a kínálatukban megtalálhatóak a FLIEGL bálaszállító-pótkocsik, a hígtrágya kijuttató és tiszta vizes tartálykocsik, és a FLIEGL speciális ASW letolófalas pótkocsijai is, amelyek cserélhető hátfallal rendelkeznek.

A Magtár Kft. másik standján Kövesdi Ádám fogadott bennünket, aki a cég által forgalmazott szántóföldi öntözési és hígtrágyakijuttatási eszközöket mutatta be. Láthattunk mobil rendszereket: a BEINLICH Monsun német gyártmányú öntöződobot, ami 125-ös tömlőátmérővel, 600 méteres tömlő hosszúsággal rendelkezik. Robusztus, masszív és prémium kategóriás termék. Szivattyúegységeket különböző öntöző berendezések kiszolgálására, pl CORNELL szivattyús egységet lineárokhoz, speciális műszaki megoldásokkal a mindig tiszta víz felvételére, távirányítási és távfelügyeleti megoldásokat a szivattyúkhoz, áramfejlesztőket, és a világ élvonalához tartozó amerikai REINKE önjáró öntöző berendezéseket (körforgók, átfordulók, lineárok, Corner karos megoldások) is megnézhettük és a hozzájuk társuló precíziós távvezérlési és adatrögzítési adatfeldolgozási lehetőségeket.

A Magtár Kft. által forgalmazott termékekről bővebb információkat kaphatsz az alábbi elérhetőségeken:

Magtár Kft.

Weboldal: https://www.magtarkft.hu/

Email: magtar@magtarkft.hu

Telefon: (56) 510 030

magtár kft