A Makita elektromos kéziszerszámgyártóként a világ számtalan pontján kínál olyan minőségi gépeket és tartozékokat, amelyek hosszú élettartammal rendelkeznek. Gyártanak, forgalmaznak és szerviz tevékenységeket végeznek. A cég a leányvállalatát Magyarországon 1996-ban alapította meg Székesfehérváron, ami azóta is folyamatosan fejlődik. Ennek eredményeképpen napjainkban már több száz viszonteladó partnerrel és számos akkreditált szervizpartnerrel fedik le Magyarország teljes piacát.

Makita elektromos ütvecsavarozók

A legnagyobb az érdeklődés az ütvecsavarozók iránt van – fotó: Agroinform.hu

A Makita standjánál jártunk

A Bábolnai Gazdanapokon mi is meglátogattuk a Makita kiállító standját, ahol Törzsök Péterrel és Suhajda Árpáddal beszélgettünk arról, hogy a gazdálkodók körében milyen eszközök a legnépszerűbbek. A szakemberek elmondták, hogy a legnagyobb érdeklődés az ütvecsavarozók iránt van, amelyekből létezik 18 voltos és 40 voltos akkumulátotokkal üzemeltethető változat. A kínálat tekintetében széles a paletta: egészen a 2000 Nm-től terjed lefelé, a gazdák körében nagyon keresett 300 newtonméteresig. Az igazán nagy, 40 voltos akkumulátorral működtethető változatot a nagy gépekhez, kombájnokhoz, traktorokhoz vagy kamionokhoz alkalmazzák a kerekek le- és felszereléséhez. A 300 newtonméteres kategória termékeit pedig a mérete miatt keresik leginkább, hiszen nagyon kompakt és könnyű gép. A mezőgazdaságban sok mindenre felhasználható a a teljesítménye miatt.

Megismerhettük a mezőgazdasági gépek karbantartásával kapcsolatos munkákat megkönnyítő Makita akkumulátoros zsírzógépet és a sötétben hasznos 18 Voltos akkumulátoros lámpát, amit összecsukva is lehet használni. Láttunk a traktorba is elhelyezhető hordozható hűtő-fűtő ládákat, amelyekkel nyáron -18 fokig lehet hűteni, télen pedig akár 60 fokig lehet vele felfűteni.

Lombfújó gépeket, akkumulátoros láncfűrészeket, elektromos metszőollót és ágvágót, 50 literes víztartállyal rendelkező akkumulátoros nagynyomású mosót, és a Makita akkumulátoros talicskáját is megmutatták szakértőink.

A gépek a Bábolnai Gazdanapokon a Makita standjánál megtekinthetőek, de kérés esetén lehetőség van arra is, hogy a megrendelő élesben a saját telephelyén kipróbálja azokat.

A Makita termékeiről részletes információkat találhatsz a cég weboldalán, ahol még arra is van lehetőséged, hogy az áraikat összehasonlítsd.

A termékek országszerte több mint 200 kereskedőnél megrendelhetőek, megvásárolhatóak.