Az AGROmashEXPO-n a Makita Kft. területi képviselőjével, Kárász Csabával találkoztunk, aki a cég termékei közül elsőként a takarmány és terményszállító elektromos talicskák bemutatásával kezdte a beszélgetést. Az új készülékeket, amelyekkel három mázsát lehet szállítani, három felépítménnyel lehet megvásárolni: van egy a folyékony terményekhez, van egy bálát szállító és egy takarmányszállító verziójuk is. Mindhárom rendelkezik LED-es világítással. A talicskák olyan 18 Voltos akkumulátorral működnek, mint egy fúró csavarbehajtó.

Lejtőn is biztonságosak, mert olyan stabilizáló rendszerrel rendelkeznek, ami megakadályozza, hogy a nagy súly miatt a készülék elszaladjon az emberrel. Ez a rendszer ugyanis lelassítja, optimalizálja a készülék mozgását. Elöl két bordázott kerék található, stabilabb és robusztusabb kialakítású az előző változatnál. A bálahordó és a takarmányhordó készülék manuális dönthető felépítménnyel rendelkezik, utóbbinak olyan a kialakítása, ami megkönnyíti a termény kiürülését.

Nagyon népszerű volt az az új kézi kis láncfűrész, aminek csak 10 centis feje van. Előnye, hogy a láncolajozásról egy olyan automata kenőrendszer gondoskodik, ami a láncnak és a láncvezetőnek egyaránt meghosszabbítja az élettartamát. A láncfeszítést a készülék belsejében lehet beállítani. Ez is 18 V-os akkumulátorral működik.

A legnagyobb akkumulátoros láncfűrészt is megnéztük, ami egy 40 V-os akkumulátorral működő, 45 centiméteres láncfeszítő hosszúságú készülék.

Nagyon várták már a felhasználók az akkumulátoros permetezőket is, az új bemutató darabok – a 10 és 15 literes háti változatok – még csak most érkeztek meg a Makitához, egyenlőre még nincsenek készleten, de ingyenesen kipróbálhatók. Szintén 18V-os akkumulátorral működnek.

Láttunk egy olyan elektromos fűkaszát, ami egy 45 köbcentiméteres benzinmotoros fűkaszának felel meg, 2 darab 40 V-os akkumulátorral működik, és körülbelül 40 percig lehet vele a derékig érő gazt vágni. Nincs benzingőz, nincs akkora a karbantartási igénye és nincs akkora hangereje, mint a  benzinesnek.

A Makitának a gazdasszonyok számára is van számos jó ajánlata: kézi porszívókat láthattunk több változatban és teljesítményben: a 18 V-os szénkefés változattól egészen a 40 V-os legerősebb és leghalkabb változatig. A DRC300-as robotporszívó is "terítékre került", aminek Kárász Csaba részletesen ismertette működését.

A termékekről további információkat a Makita alábbi elérhetőségein találhatsz:

Makita Kft.

8000 Székesfehérvár Kukorica u. 7.

Weboldal: https://www.makita.hu/

Telefonszám: +36 80 625 482 /+36 22 507 472

Email: makita@makita.hu

Makita